To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Reperaturki tylnych błotników - Lancer Kombi

KissLock - 18-11-2016, 22:28
Temat postu: Reperaturki tylnych błotników - Lancer Kombi
Szukałem reperaturek tylnego błotnika i nie znalazłem.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat ??
Mam zjedzony tylny błotnik i jak na razie zapowiada się rzeźba :?

kgebczyk - 19-11-2016, 00:05

Jak przeszukasz to forum po słowie kluczowym "rdza" to znajdziesz parę tematów interesujących. W skrócie - rzeźba ;)
robertdg - 19-11-2016, 07:40

Dobry blacharz bez problemu sobie poradzi
p_k - 19-11-2016, 08:27
Temat postu: Re: Reperaturki tylnych błotników - Lancer Kombi
KissLock napisał/a:
Szukałem reperaturek tylnego błotnika i nie znalazłem.
Czy ktoś z Was przerabiał ten temat ??
Mam zjedzony tylny błotnik i jak na razie zapowiada się rzeźba :?

Kupujesz przedni przeciwległy błotnik i pasuje na tył. Profile są takie same.
O dziwo używane oryginały są droższe od nowych zamienników (co pewnie świadczy o ich jakości)

KissLock - 22-11-2016, 14:26

Dzięki !
Wiem, że dobry blacharz sobie poradzi, ale chciałem mu ułatwić zadanie ;)

Sal - 22-11-2016, 15:38

Profil łuku pasuje od Volvo V(s)40. Cała reperaturka jest inna ale łuk identyczny 😉
offca - 22-11-2016, 17:47

p_k napisał/a:
O dziwo używane oryginały są droższe od nowych zamienników (co pewnie świadczy o ich jakości)

Przerabialiśmy to niedawno, używany błotnik przedni około 250zł, nowego zamiennika niestety do naszego nie dostaliśmy nigdzie, wszędzie były dostępne do wersji przedliftowej, a kosztowały 100-150zł

minek106 - 23-11-2016, 10:53

Witam,

możecie się podzielić ile taka naprawa was kosztowała ? Mam do zrobienie obie strony i nie wiem na jakie kwoty się szykować. Z wstępnych rozmów z blacharzami rozstrzał cenowy jest ogromny od 1800 zł do 3500 zł za obie strony.

Znalazłem używane ćwiartki tylne w cenie 350 zł za sztukę i tak się zastanawiam czy to nie lepszy pomysł niż wstawianie przerabianego przedniego błotnika. Co o tym sądzicie ?

Anonymous - 23-11-2016, 19:10

Kupując tylne używane ćwiartki narażasz się na szybki powrót problemu i stratę pieniędzy. Nigdy nie wiadomo kiedy rdza powróci.
offca - 23-11-2016, 19:44

minek106 napisał/a:
Witam,

możecie się podzielić ile taka naprawa was kosztowała ? Mam do zrobienie obie strony i nie wiem na jakie kwoty się szykować. Z wstępnych rozmów z blacharzami rozstrzał cenowy jest ogromny od 1800 zł do 3500 zł za obie strony.

Znalazłem używane ćwiartki tylne w cenie 350 zł za sztukę i tak się zastanawiam czy to nie lepszy pomysł niż wstawianie przerabianego przedniego błotnika. Co o tym sądzicie ?

Ja nie pomogę, bo my robiliśmy cały samochód ;) Wymiana prawego przedniego błotnika po stłuczce i lakierowanie całego samochodu. Dziadek wyjeżdżał z miejsca parkingowego, wpakował się Matizem prosto pod Lancera, obróciło go i przerysował nam całą prawą stronę od zderzaka do zderzaka. Zdecydowaliśmy się na niewiele droższe od naprawiania i malowania elementów, malowanie po całości i zmianę koloru od razu :D

Lakiernicy ogólnie u nas liczą po 400-600 zł za element

KissLock - 24-11-2016, 09:15

Byłem u blacharza/lakiernika i za rzeźbienie + malowanie powiedział wstępnie 650 PLN.
Także chyba nie tak dużo, zwłaszcza że pracy przy tym sporo.
A jak jest u Was z rdzewieniem podwozia ?? Bo u mnie ruda zaczyna tańczyć, na razie nie jak szalona.

Hornet - 24-11-2016, 16:36

Cytat:
Byłem u blacharza/lakiernika i za rzeźbienie + malowanie powiedział wstępnie 650 PLN.

Za stronę czy za oba boki ?
KissLock napisał/a:
A jak jest u Was z rdzewieniem podwozia ?? Bo u mnie ruda zaczyna tańczyć, na razie nie jak szalona

Tak jak piszesz: tragedii jeszcze nie ma, ale czas najwyższy się za to wziąć.

offca - 24-11-2016, 18:35

KissLock napisał/a:
A jak jest u Was z rdzewieniem podwozia ??

U nas problemów żadnych nie było, ale przy okazji lakierowania zrobiliśmy konserwację podwozia.

Dla odmiany okazało się, że w niektórych miejscach pojawiła się odrobina rdzy pod uszczelkami przy szybach, ale i ten problem już został wyeliminowany :mrgreen:

KissLock - 25-11-2016, 09:59

Hornet napisał/a:

Za stronę czy za oba boki ?

Za jedną stronę.

offca - 25-11-2016, 11:20

czyli standard