Inne modele Mitsubishi - Mitsubishi Endeavor- spalanie
passat1 - 20-11-2016, 18:42 Temat postu: Mitsubishi Endeavor- spalanie Witam serdecznie. Jestem szczęśliwym posiadaczem Endeavor'a z 2006r z silnikiem 3.8 PB. Spalanie na trasie to 13,5l/ 100km. I to przy tempomacie ustawionym na 120km. Czy to normalne??? Wiedziałem, że będzie palił dużo ale aż tyle??? Czy ma ktoś może taki egzemplarz? Chciałbym się podzielić wiedzą i pytaniami. Pozdrawiam serdecznie.
Bzyk_R1 - 21-11-2016, 11:59
Mi palił 2.0 T 11l/100 w trasie więc z taką pojemnością to myślę że spalanie bajka masz. Wjedziesz w miasto to będzie...18 ???
Fragu - 21-11-2016, 13:45
Myślę, że z tym silnikiem i tą masą jest to bardzo dobre spalanie.
Galant V6 jak sie troszeczkę pogoniło to tyle palił
BUBU - 22-11-2016, 09:05
Mnie spalanie w Endeavorze wychodzi średnio :na Pb trasa 12l miasto 16l , na lpg trasa 14-15l miasto 18-19 .
passat1 - 22-11-2016, 09:09
Hej Kolego,
No właśnie... Takie spalanie jestem w stanie zrozumieć... Co jest grane? Mam na blacie 45tys mil i auto wygląda, że faktycznie tyle ma przejechane... BUBU, czy możesz coś napisać na temat bolączek tego modelu? U mnie np. mam dziwne szarpanie skrzyni w trakcie jazdy jak jadę na niskich obrotach.
BUBU - 22-11-2016, 09:20
passat1 napisał/a: | czy możesz coś napisać na temat bolączek tego modelu? |
Praktycznie nie ma , nie licząc jednej.
passat1 napisał/a: | U mnie np. mam dziwne szarpanie skrzyni w trakcie jazdy jak jadę na niskich obrotach. |
No właśnie ta. Nie czekaj aż się rozkraczy na skrzyżowaniu (jak u mnie), tylko jedź do speców od skrzyń jak najszybciej . Skrzynia jest typowa dla amerykańców , tak że każdy kto robi samochody amerykańskie , bez trudu ją ogarnie.
passat1 - 22-11-2016, 09:43
Cholerka... Czyli sama wymiana oleju w skrzyni nie pomoże...? I czy to możliwe przy tak małym przebiegu??? A jakie to koszty skoro Ty już to przerabiałeś to masz jakiś kosztorys.
BUBU - 22-11-2016, 09:53
passat1 napisał/a: | Cholerka... Czyli sama wymiana oleju w skrzyni nie pomoże...? I czy to możliwe przy tak małym przebiegu??? A jakie to koszty skoro Ty już to przerabiałeś to masz jakiś kosztorys. |
Diabli wiedzą co jest , może wymiana oleju pomoże , a może nie , naprawa automatu w zależności co nawaliło to tak średnio od 1500 do 5000.
Z tym przebiegiem się nie podniecaj , podejrzewam że masz większy . Mój z 2007 ma przejechane 93 000 mil.
PS Mój jest w tej chwili w warsztacie , i czekam na wyrok.
passat1 - 22-11-2016, 10:01
Hmmm.... Jutro mam kolejkę w ASO- ciekawe co tam stwierdzą... Dam znać. A powiedz mi jeszcze skąd bierzesz części- od czego pasują? Muszę do mojego kupić i zamontować hak. Gdzie go szukać?
BUBU - 22-11-2016, 10:13
passat1 napisał/a: | Hmmm.... Jutro mam kolejkę w ASO- ciekawe co tam stwierdzą... Dam znać. A powiedz mi jeszcze skąd bierzesz części- od czego pasują? Muszę do mojego kupić i zamontować hak. Gdzie go szukać? |
Uciekaj od ASO , to jest wersja USA , nie mają serwisówki , nie znają się na tym modelu.
Ze skrzynią jedź do gości od automatów .
Co do części to eksploatacyjne kupisz na allegro . Generalnie to klocki i tarcze hamulcowe masz takie same jak w Grandisie. Większość elementów rozrządu jest taka sama jak w Pajero 3.5 L. Jednak jak było coś trzeba to ściągałem z USA (e-bay itp.)
Hak oryginalny to tylko ze stanów , może jakiś uniwersalny podejdzie.
passat1 - 22-11-2016, 12:57
A powiedz jeszcze kolego jak ogarnąłeś temat tego durnego otwierania z pilota? Na raz otwiera tylko drzwi kierowcy, a na dwa razy pozostałe- można coś z tym zrobić aby za jednym razem otwierało wszystko? I czy u Ciebie podświetlona jest konsola lewarka zmiany biegów???
BUBU - 22-11-2016, 14:17
Pilot otwiera na dwa razy i ja to sobie chwalę , podświetlenie lewarka też mam spaloną żarówkę , ale podchodzę do tego jak pies do jeża (mamy przecież wyświetlanie biegu na konsoli)
robertdg - 22-11-2016, 17:59
passat1 napisał/a: | temat tego durnego otwierania z pilota? Na raz otwiera tylko drzwi kierowcy, a na dwa razy pozostałe | Typowe w autach z rynku USA
matraks - 25-11-2016, 04:43
passat1 napisał/a: | Mam na blacie 45tys mil i auto wygląda, że faktycznie tyle ma przejechane... BUBU, czy możesz coś napisać na temat bolączek tego modelu? U mnie np. mam dziwne szarpanie skrzyni w trakcie jazdy jak jadę na niskich obrotach. |
Mój pali średnio 12,8l/100km. Jest to średnia z 4 lat eksploatacji. Przebieg 45 tys. mil możesz włożyć między bajki. Mój Endeavor jest z 2007 i ma 143 tys. mil
Skrzynia w ogóle nie szarpie. Takie objawy jak Ty opisujesz są wynikiem bardzo wysokiego przebiegu. Na forach amerykańskich takie objawy maja właściciele Endeavorów z przebiegami grubo powyżej 200 tys. mil. Spróbuj wymienić olej ale TYLKO na SPIII Diamont. Inne spowodują , że skrzynia posypie się jeszcze szybciej.
Co do bolączek tego modelu to nie zgodzę się z BUBU, że ten model ich nie ma. Jest kilka dość poważnych spraw, które mogą denerwować. Zapychający się odpływ od klimatyzacji. Skutkuje to zbieraniem się wody wewnątrz deski rozdzielczej i awarią nagrzewnicy i wentylatora. Skutek uboczny w postaci mokrej podłogi już nawet nie poruszam. Jeśli masz napęd 4x4 to hałasują półosie napędowe. Psuja się też silniczki od podnoszenia szyb z tyłu. Szczególnie gdy nie używa się ich regularnie. Zostały źle zaprojektowane i zdarza się, że podczas upuszczania szyby przecinają się kable. Sam silnik i skrzynia są praktycznie niezniszczalne. Zawieszenie również jest bardzo trwałe. Ja w moim jeszcze nic nie robiłem. Z wyjątkiem łączników stabilizatora z przodu i z tyłu. Wymieniłem ich już łącznie 6 sztuk. Regularnie co 50 tys. dostają luzów i zaczynają skrzypieć.
BUBU napisał/a: | Pilot otwiera na dwa razy i ja to sobie chwalę , podświetlenie lewarka też mam spaloną żarówkę , ale podchodzę do tego jak pies do jeża (mamy przecież wyświetlanie biegu na konsoli) |
Tam nie ma żadnej żarówki.
passat1 - 25-11-2016, 20:52
Cześć matraks,
dziękuję Kolego za podpowiedź. Z przykrością oświadczam, że byłem dzisiaj w ASO Mitsubishi gdzie potwierdziło się kilka rzeczy.
1. Faktycznie przy lewarku zmiany biegów nie ma żadnej żarówki.
2. Szarpanie jest bardzo delikatne i stwierdzono, że wymiana oleju i filtra w skrzyni wystarczy.
3. Niestety z ostatniej podróży przywiozłem zepsutą sprężarkę... W trakcie jazdy coś gruchnęło jakby urwał się pasek i zaśmierdziało spalenizną... Zaznaczam, że nie jechałem na włączonej klimatyzacji. Stanąłem na parkingu, podniosłem maskę do góry i zobaczyłem, że na przewodach od klimy w miejscu gdzie wchodzą do kabiny widoczna jest gruba warstwa lodu... Wyłączyłem całkowicie pokrętło nawiewu na zero i po chwili lód zniknął- jednak przestało podświetlać się pokrętło od prędkości nadmuchu ( to środkowe). Diagnoza w ASO- spalony panel środkowy- do wymiany. Jednak regulacja prędkości dmuchawy działa- tylko nie jest podświetlona. Ponadto mechanik stwierdził, że prawdopodobnie szlag trafił sprężarkę od klimy. Twierdzą, że zacięło się sprzęgiełko. Nie wiem co o tym sądzić... Czy można to naprawić czy cała sprężarka do wymiany??? Może zobaczysz Kolego ile u Ciebie kosztuje ten panel i ta sprężarka? Poza tym fura jest super. Świetnie się prowadzi, ma moc, wygląd i klasę. Stan i wygląd świadczy naprawdę o niskim przebiegu. W jednych rękach od 9 lat. Sprowadzony jako pół roczny do Polski. Martwi mnie też to, że nie ma świateł przeciwmgielnych tylnych... To jakoś tak wstępnie na tyle... Pozdrawiam serdecznie i czekam na info.
|
|
|