To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Problem z drganiami kierownicy i auta

freddros - 20-11-2016, 19:51
Temat postu: Problem z drganiami kierownicy i auta
Witam. Mam problem z moim lancerem. Jak skrecam w prawo przy np. 100km/h to trzesie mi kierownica i cała budą. Wahacze mam nowe, przegub mam nowy, amorki po 78%, felgi proste, wiec chyba zostaje tylko półoś ? Miał ktoś podobny problem??
robertdg - 20-11-2016, 20:24

Upewnij sie ze nie masz uszkodzonych poduszek od zawieszenia silnika i skrzyni, objaw wskazuje na półoś lub przegub wewnętrzny
Anonymous - 21-11-2016, 13:15

Zanim zaczniesz inwestować sprawdź koła, u mnie efekt bardzo podobny, wibracje wyczuwalne przy mocnym przyspieszaniu, po zmianie kół na zimowe zupełnie inny komfort jazdy i problem znikł.
Olek - 22-11-2016, 08:34

jeśli tylko przy wyższych prędkościach i przy skręcaniu to sprawdź łożyska. A jak w lewo dasz to też tak masz ??
freddros - 22-11-2016, 11:26

Koła zmieniane, Przegub zmieniony, przy skręcie w lewo nic nie czuje a może to kolumna makpersona tam jest łożysko?
Anonymous - 22-11-2016, 13:32

Jeśli mówisz o górnym mocowaniu to nie ma to większego wpływu. Ja wymieniałem oba, jedyny objaw ich niesprawności to strzelanie przy skręcaniu. Ja wymieniałem także łożyska koła, tarcze, klocki i drążki kierownicze. Wszystkie naprawy spowodowane tym, że poprzedni właściciel jeździł na zwichrowanych tarczach co uszkodziło całą resztę. Możesz to przejrzeć najlepiej u jakiegoś mechanika co trochę to ogarnia a nie chce cię tylko ogolić.
Hornet - 22-11-2016, 16:48

freddros podjedź na jakąś lepsza stację diagnostyczną to ci wszystko posprawdzają. Zapłacisz grosze i będziesz widział co masz do zrobienia.
freddros - 23-11-2016, 08:18

Byłem juz 3 razy na 3 różnych stacjach diagnostycznych i w każdej słysze to samo , że nie ma się do czego przyczepić. Tarcze mam krzywe ale tarcze chyba nie mają bna to wpływu bo trzęsie jak skrecam w prawo a drązki kierownicze tez wymieniałęm.
rudi88 - 23-11-2016, 10:31

Do sprawdzenia drążek, poduszki i łączniki od stabilizatora. Akurat łącznik od stabilizatora z prawej strony szybciej się wysypuje bo zalicza więcej dziur i studzienek.
Na wiosnę miałem problem z wibracjami i stukami przy skręcaniu w aucie. Poduszki stabilizatora sprawdzali mi na stacji i dwóch mechaników niezależnych. Wszyscy twierdzili że są dobre. A dopiero jak się uparłem i wymieniłem to objawy ustąpiły.