Pajero III - [3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
OutekPajerak - 23-11-2016, 15:59 Temat postu: [3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum
Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.
Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.
Pozdrawiam wszystkich!
zbyszekm2 - 24-11-2016, 08:42
Może być to wina EGR.
krzychu2020 - 25-11-2016, 10:55 Temat postu: Re: Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
OutekPajerak napisał/a: | Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum
Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.
Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.
Pozdrawiam wszystkich! |
Mam identyczny problem. Pompę regenerowałem 3 tygodnie temu. Ale po pewnym czasie doszedł mi problem z gaśnięciem auta podczas jazdy. Jestem załamany. Prosiłem na forum o pomoc. Otrzymałem odpowiedź ale nie pomogła. Trzeba liczyć że Pan zbyszek2 coś podpowie
milo - 25-11-2016, 15:19
Podobne problemy http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2467922.html
OutekPajerak - 03-12-2016, 19:07
U mnie na razie objawy gdzieś zanikły.... Oby już na zawsze 😀
realny1902 - 20-12-2016, 15:53
A nie miało to miejsca przypadkiem jak miałeś mało paliwa w zbiorniku ?
alexs6 - 19-01-2017, 15:05
u mnie wystarczyło przeczyszczenie EGR
|
|
|