To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika

OutekPajerak - 23-11-2016, 15:59
Temat postu: [3.2 DID] Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie :) Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum :)

Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.

Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.

Pozdrawiam wszystkich!

zbyszekm2 - 24-11-2016, 08:42

Może być to wina EGR.
krzychu2020 - 25-11-2016, 10:55
Temat postu: Re: Dziwne objawy przy gaszeniu silnika
OutekPajerak napisał/a:
Na wstępie Witam Wszystkich bardzo serdecznie :) Jestem tu nowy więc bardzo proszę o przychylne podejście do moich postów wszystkich weteranów forum :)

Jestem świeżym posiadaczem Mitsu Pajero III 3,2 DiD 2001 Long. Nie mniej jednak ostatnio zaniepokoiło mnie dziwne zachowanie silnika przy jego zgaszeniu jak nie był jeszcze rozgrzany - otóż tak jakby załączył się jakiś autostart - pomimo przekręcenia kluczyka w tryb OFF - silnik jeszcze jakby chwilę był dziwnej pracy. Trwało to może 2-4 s. Objaw ten pojawił się już dwukrotnie.
Zaznaczam, że w aucie w kwietniu b.r była regeneracja słynnej pompy na kwotę bagatela 6090 zł.

Jeśli ktoś byłby uprzejmy powiedzieć mi czy to normalne zjawisko i jak określił sprzedający "norm" to będę z pewnością spokojniejszy.

Pozdrawiam wszystkich!

Mam identyczny problem. Pompę regenerowałem 3 tygodnie temu. Ale po pewnym czasie doszedł mi problem z gaśnięciem auta podczas jazdy. Jestem załamany. Prosiłem na forum o pomoc. Otrzymałem odpowiedź ale nie pomogła. Trzeba liczyć że Pan zbyszek2 coś podpowie

milo - 25-11-2016, 15:19

Podobne problemy http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2467922.html
OutekPajerak - 03-12-2016, 19:07

U mnie na razie objawy gdzieś zanikły.... Oby już na zawsze 😀
realny1902 - 20-12-2016, 15:53

A nie miało to miejsca przypadkiem jak miałeś mało paliwa w zbiorniku ?
alexs6 - 19-01-2017, 15:05

u mnie wystarczyło przeczyszczenie EGR