3000GT/GTO Techniczne - ECS PRZESTAL DZIALAC POMOCY
Anonymous - 12-03-2007, 14:07 Temat postu: ECS PRZESTAL DZIALAC POMOCY moje kochane autko zwariowalo,a mechanikow do niego w tym kraju niema,pomocyyyyy
kontrolki SPORT/TOUR migaja na przemian,dowiedzialem sie ze to oznaka ze system chodzi w trynie awaryjnym ale nie wiem jak to sprawdzic
z gory dziekuje za pomoc
pozdrowionka wszystkim klubowicza
Anonymous - 12-03-2007, 14:20
zaraz dostaniesz ostrzeżenie za kilka wątków takich samych mamy mechanika w okolicach krakowa który się zna na japońcach.
Anonymous - 12-03-2007, 20:57
witaj juz dostalem
Anonymous - 12-03-2007, 21:24
Kolego zobacz na forum sigma/diamante tam znajdziesz coś na ten temat
ale wydaje mi sie ze to tylko problem elektryczny a nie nieszczelności układu więc roboty więcej a mniejsze wydatki
Pozdrowienia
Hubeeert - 12-03-2007, 22:56
Proponuje zaczac od sciagniecia SERVICE MANUALA z tego miejsca - KLIKNIJ NA MNIE
Jest tam opisana procedura odczytu kodow serwisowych ECS.
Powodzenia
Anonymous - 12-03-2007, 23:27 Temat postu: dzieki dziekuje moze znacie jakiegos mechanika ktory sie na tym zna??
Hubeeert - 12-03-2007, 23:29
Zdiagnozuj sam - bedziemy radzic jak cos bedzie wiadomo.
Anonymous - 13-03-2007, 23:52
diagnoza taka po zapaleniu autka swieci kontrolka tylko tour
jak rusze sie nim nawet pol metra mrogaja na przemian tour/sport
ktos wie co sie popsulo?
Anonymous - 16-03-2007, 11:09
Proponuje akcje nastepujaca: bez ruszania z miejsca tylko po przekreceniu kluczyka w celu uruchomienia ZASILANIA sprawdzic czy przelacza sie ECS po nacisnieciu guzika z trybu Tour na Sport i odwrotnie , wydaje mi sie ze sie bedzie zawieszac
akcja nr 2 to w momencie gdy pojawi Ci sie blad sprawdz przez zlacze diag ktory amorek go wywoluje bo zazwyczaj blad ECS'u polega na awarii jednego z amortyzatorow sterowanych elektronicznie innych usterek raczej bym tutaj nie szukal bo w zasadzie nie ma sie tutaj co psuc jesli Twoj samochod jest tzw 1 generacji to masz zlacze obd1 na 12 pinach i mozesz to sobie sprawdzic voltomierzem analogowym w momencie gdy masz 2 generacje czyli auto z 94 roku w zwyz to masz zlacze obd2 i pojedz wtedy do Aso mitsubishi i popros o diagnoze na kompie przy czym nie sluchaj i wywodow na ten temat tylko popros o podlaczenie i diagnoze reszte zostaw nam.
Obstawiam ze ktorys z amorkow jest padniety , oni maja za zadanie powiedziec ktory , pozdro!!
Anonymous - 16-03-2007, 16:32
WITAJ
masz racje bez ruszania po przelaczeniu przycisku sport juz sie zawiesza i mrugaja na zmiane.
niestety autko nie ma obd2 bo jest z 1992r, i w servisie dodga jak i mitsubishi nie sa wstanie skomunikowac sie z nim,jak woltomierzem mam sprawdzic ktory amorek?i czy da sie rozebrac taki silniczek i go naprawic?
dziekuje i pozdrawiam
Anonymous - 20-03-2007, 00:32
sprawdziles kabelki czy nie sa uszkodzone przy lozysku amortyzatora czesto sie lamia
Anonymous - 20-03-2007, 10:01
tak sprawdzilem niestety to nie kabelki pozdrawiam
Anonymous - 20-03-2007, 23:26
u mnie bylo szybko po problemie podlaczylem sie do kompa w zaprzyjaznionym serwisie iwyskoczyl mi blad na prawym kole ,to byl dobry punkt zaczepienia,dziwne jest to ze niemozesz sie polaczyc prez kompa ,moze tu jest problem.Ja tez mam gt 1generacji ,cos w serwisie przekombinowali.
Anonymous - 21-03-2007, 00:00
witaj ponownie panie Adamie masz moze gg?
[ Dodano: 09-05-2007, 01:37 ]
witam panow wszystkim dziekuje za pomoc wymienilem amorki na nowe i ecs dziala jak zloto
Anonymous - 14-07-2007, 18:54
witam od dwóch tyg jestem posiadaczem vr4 92 r, i mam podobny problem mianowicie migająca kontrolka sport, natomiast nie świeci mi się tour, przycisk ecs nie działa po wciśnięciu nic się nie zmienia, poza tym żaden przycisk znajdujący się na desce rozdzielczej w okolicach kierownicy nie działa (halogeny itp...) nie zaczynam nowego tematu bo problem jest myślę podobny, prosze bardziej doświadczonych kolegów o pomoc, auto jest importowane z japonii, z góry dziękuję, a jeszcze jedno czy wolne obroty na poziomie 1200 to normalne w tym autku, bo takie u mnie cay czas są
|
|
|