To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] Problem z centralnym zamkiem, pomija drzwi pasażera

michal_m - 29-11-2016, 09:39
Temat postu: [I 2.0] Problem z centralnym zamkiem, pomija drzwi pasażera
Witam, nie znalazłem podobnie opisanego problemu, więc pozwoliłem sobie na otwarcie nowego tematu. Mój problem polega na tym, że zamykając samochód z pilota, zamyka wszystkie drzwi z wyjątkiem przednich pasażera. Podobnie dzieje się gdy zamykam samochód przekręcając kluczyk w drzwiach kierowcy.
Dodam, że zamykając samochód kluczykiem od strony pasażera, zamyka wszystkie drzwi, włącznie z problematycznymi...

Samochód posiadam od niespełna miesiąca, jest to moja pierwsza przygoda z 'japończykiem', dlatego pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników Mitsubishi, być może ktoś spotkał się z podobnym defektem.

Z braku czasu dokonałem tylko ogólnych/wizualnych oględzin mechanizmów zamka w drzwiach pasażera i wiązek/wtyczek. Nie zauważyłem nieprawidłowości.

Bizi78 - 29-11-2016, 09:41

Prawdopodobnie siłownik centralnego w drzwiach pasażera padł.
plecho1 - 29-11-2016, 10:13

Może też być wina przewodów lub jakiegoś złącza po między sterownikiem centralnego zamka a siłownikiem. Warto by było najpierw odpiąć zasilenie od siłownika i podpiąć w to miejsce woltomierz lub zwykłą żarówkę samochodową. Jeśli żarówka będzie się zaświecała podczas zamykania lub otwierania zamka pilotem to siłownik do wymiany.
Bzyk_R1 - 29-11-2016, 20:21

Również obstawiam siłownik centralnego zamka, nie koniecznie popsuty ale może beż napięcia? Gdy zamykasz problematyczne drzwi kluczykiem, wyręczasz pracę siłownika który naciskając odpowiedni punkt zamka aktywuje zamknięcie całego samochodu. Tak na chłopski rozum to wyjaśniam.