To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Buczenie z nawiewów?

joachim - 30-11-2016, 08:16
Temat postu: Buczenie z nawiewów?
Witam. Potrzebuje jakąś podpowiedz dotyczącą problemu z mocnym buczeniem wewnątrz. Po rozgrzanym silniku Buczenie słychać blisko nawiewów oraz deski kokpitu na dole przy szybie. Słychać to bardziej od wewnątrz. Z zewnątrz słychać z kratek kolo ramion wycieraczek. Niestety nic nie znalazłem na forum żeby wskazywało dany objaw...może jakąś podpowiedź?
plecho1 - 30-11-2016, 08:38

Jeśli ten dźwięk słychać tylko podczas pracy wentylatora nawiewu to możliwe, że łożyska wentylatora mają spore luzy przez co silnik wpada w wibracje wytwarzając taki dźwięk. Najlepiej nagraj ten dźwięk i link do pliku zamieść tutaj to bzie można coś więcej powiedzieć.
Bizi78 - 30-11-2016, 10:33

Zdejmij schowek i zdemontuj płytę nad stopami pasażera bo tam siedzi wentylator i posłuchaj.
Hugo - 01-12-2016, 08:02

Mogło coś zdechnąć w wentylatorze nawiewu. Kumplowi w Galancie kiedyś zdechła mysz i wentylator na wyższych biegach pracował jak helikopter :wink: (miał bicie).
Paweł W. - 12-01-2018, 00:22

Witam,
Ja mam podobny problem, tyle tylko że mnie nie buczy z nawiewów tylko słychać dziwny szum związany z pracą silnika bo słychać go wyłącznie przy włączonym motorze. Sprzęgło nie ma znaczenia, słychać na włączonym i wyłączonym. Z zewnątrz auta nic nie słychać, rozrząd jest wymieniony, pompa wodna też.
Cholerka wie coto, denerwuje jak pieron.
Paweł.