Pajero III - Błąd P0720, Montero 3,5V6
boxpro - 08-12-2016, 20:30 Temat postu: Błąd P0720, Montero 3,5V6 Witajcie,
Dwa dni temu po odpaleniu auta po tankowaniu,zaczął wariować prędkościomierz- podskakiwał od 0 do 20 mil i tyle. Nie przejąłem się za bardzo, bo kiedyś już po mocniejszym zamoczeniu auta, miałem podobnie. Wtedy po paru godzinach wszystko wyschło i było ok. Wczoraj do wariacji dołączył błąd P0720- Output Speed Sensor Circuit. Jeden mechanik twierdzi, ze to czujnik prędkości i mieści się gdzieś przy kole, drugi twierdzi, ze ti czujnik na skrzyni, a trzeci, że trzeba go szukać na podszybiu, tak , jak w jakiejś tam astrze. Opuściłem więc towarzystwo i pytam Was. Moze mi ktoś jednoznacznie powiedzieć gdzie jest to ustrojstwo? Dziś co prawda wszystko wróciło do normy, ale chciałbym się dobrać do tego czujnika i zobaczyć, co się dzieje. Obstawiam, że łapie gdzieś wilgoć, albo coś przyśniedziało.
Bizi78 - 08-12-2016, 23:03
Tutaj masz screeny z manuala od PIII z rozmieszczeniem czujników.
zbyszekm2 - 09-12-2016, 08:54 Temat postu: Re: Błąd P0720, Montero 3,5V6
boxpro napisał/a: | Witajcie,
Dwa dni temu po odpaleniu auta po tankowaniu,zaczął wariować prędkościomierz- podskakiwał od 0 do 20 mil i tyle. Nie przejąłem się za bardzo, bo kiedyś już po mocniejszym zamoczeniu auta, miałem podobnie. Wtedy po paru godzinach wszystko wyschło i było ok. Wczoraj do wariacji dołączył błąd P0720- Output Speed Sensor Circuit. Jeden mechanik twierdzi, ze to czujnik prędkości i mieści się gdzieś przy kole, drugi twierdzi, ze ti czujnik na skrzyni, a trzeci, że trzeba go szukać na podszybiu, tak , jak w jakiejś tam astrze. Opuściłem więc towarzystwo i pytam Was. Moze mi ktoś jednoznacznie powiedzieć gdzie jest to ustrojstwo? Dziś co prawda wszystko wróciło do normy, ale chciałbym się dobrać do tego czujnika i zobaczyć, co się dzieje. Obstawiam, że łapie gdzieś wilgoć, albo coś przyśniedziało. |
W reduktorze, w końcowej jego części, nad wałem napędowym tylnym, na trzy piny.
boxpro - 09-12-2016, 12:41
Dzięki wielkie za informacje.Będzie co robić w weekend.
|
|
|