To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Ile jest impulsów na kilometr?

grzesiopol - 13-12-2016, 00:34
Temat postu: Ile jest impulsów na kilometr?
Tak sobie patrzyłem bez celu po internecie i znalazłem ciekawy temat przeróbki licznika a właściwie jego cyferblatu na bardziej custom'owy. Mam stary licznik z poprzedniego Lancera i mogę się troche pobawić i do tego moje pytanie.
Może ktoś z was wie ile impulsów na kilometr idzie do licznika. Chodzi o impulsy które służą w prędkościomierzu do pokazywania prędkości. Potrzebuje wiedzieć czy we wszystkich Lancerach X jest tak samo. Najbardziej potrzeba mi ile jest w Ralliarcie i EVO. A może ktoś wie gdzie tego szukać.
Ewentualnie może ktoś ma namiar na kogoś kto może "rozpisać" strukturę eepromu w Lancerze. Mam wsad do zwykłego lancera na 240 km/h i EVO na 300 km/h. W necie znalazłem info na temat struktury wsadu tylko do samochodów z grupy VAG i innych niemieckich wynalazków a do miśków nie ma nic.
Mam pewien pomysł na modyfikacje i potrzebuje tego do jego realizacji.
Może ktoś wie jak dobrać się do eepromu żeby zmienić skalę prędkościomierza, np. 240 i 260 km jest mniej więcej gdy wskazówka obróci sie o 260 stopni, w EVO 300 km/h jest gdzieś w okolicy 270 stopni. Mi potrzeba np na 300 stopniach mieć te 260 km. Gdzie tego szukać. Jak to przeliczyć. Każda informacja będzie przydatna. Nawet wystarczy wskazanie gdzie tego szukać.