Pajero Sport - zablokowane tylne drzwi
michoł - 17-12-2016, 22:06 Temat postu: zablokowane tylne drzwi W ostatnie mrozy przymarzły mi uszczelki w drzwiach. Konkretnie w tylnych. Stukałem, pukałem, szarpałem za klamkę. Od środka udało się w końcu otworzyć, ale sam już nie pamiętam czemu przestawiłem blokadę w drzwiach (tą dla dzieci, żeby nie dało się otworzyć od środka) i zamknąłem. I dupa blada, teraz się już w ogóle nie otwierają. Chyba puściło coś od klamki z zewnątrz. Klamka się rusza ale nie otwiera drzwi. Ma ktoś sposób żeby je teraz otworzyć ??
goral54 - 26-12-2016, 12:15
Czyli co drzwi masz zamknięte i nie da rady ani od zewnątrz ani od środka ? a masz centralny zamek ?
michoł - 26-12-2016, 16:56
Dokładnie tak. Ani od zewnątrz, ani od wewnątrz. Centralny zamek mam i słychać że je odblokowuje i rygluje ale co z tego jak klamka nie działa, a od środka są zabezpieczone blokadą przed otwarciem przez dzieci.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to demontaż tapicerki drzwi od środka. I dostanie się do cięgien. Tylko pewnie trzeba będzie wymontować kanapę ale chyba poczekam z tym aż będzie cieplej
goral54 - 29-12-2016, 20:36
Ja tylna kanapę demontowałem do konserwacji tapicerki bagażnika a co ona by miała wspólnego z tapicerka drzwi ? przy klamkach są języczki od centralnego czy przy tych drzwiach się zamykają ? taki prosty sprawdzian ... wsiądź do auta i zamknij drzwi centralnym sprawdzisz czy się zamykają
Sir Stanczyk - 30-12-2016, 16:58
Uchyl tylko trochę tapicerki, przyświeć latarką, wsadź rękę, otwórz drzwi. I od tego moment już cała naprawa i/lub wymiana zepsutej klamki (jeśli to faktycznie ona coś się odłamała) lub może tylko kwestia wsadzenia ścięgna na swoje miejsce, bo się zsunęło.
|
|
|