To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - [Z34A 1.3] klimatyzacja problem?

artpla1978 - 18-12-2016, 18:36
Temat postu: [Z34A 1.3] klimatyzacja problem?
ostatnio zaważyłem że w ujemnych temperaturach po pierwszym uruchomieniu i ustawieniu nawiewu na szybe przednią ( wtedy klima powinna sie sama wlaczyć, albo dowolne inne polożenie i włączenie klimy przyciskiem ) klimatyzacja włącza się dopiero po rozgrzaniu silnika ( po okolo 4 kilometrach słychać klikniecie przekaźnika ). Czy tak ma być bo szczerze mówiąc nigdy na to nie zwracałem wcześniej uwagi, czy jest to już objaw jakiejś awarii ewentualnie małej ilości czynnika.
Pawlik84 - 18-12-2016, 19:59

U mnie jak włączę nawiew na szybę po chwili włącza się wentylator na chłodnicy. Szyby szybko wtedy schną, trwa to 2/3 max 4 min. I taki stan rzeczy powinien być. Udaj się do serwisanta klimy zapewne potrzeby jest serwis, a jak nie to któryś z czujników zawodzi.
sarwinek - 19-12-2016, 06:25
Temat postu: wentylator
czyli uruchamianie się wentylatora klimy przy nawiewie na szybę jest normalna rzeczą? sądziłem że mam coś uszkodzone hmm
Pawlik84 - 19-12-2016, 07:49

Tak. Też się dziwiłem na początku ale tak jest i tak mówi instrukcja. Możesz wtedy gdy masz ustawione na szybę wcisnąć guzik klimatyzacji i ponownie nacisnąć to wtedy wyłączysz ja i leci tylko powietrze z zewnątrz bez klimy - tak jest w colcie po 2009 r.