To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Usuwanie rdzy podwozia-pytanie

telefaks - 20-12-2016, 07:54
Temat postu: Usuwanie rdzy podwozia-pytanie
Witam wszystkich serdecznie

Moje pytanie jest krótkie, i brzmi następująco. Gdzie w Warszawie mógłbym oczyścić podwozie z rdzy, a potem zapsiukać bitexem? Niezwykle mi zależy na jakimś uczciwym warsztacie, abym już totalnie nie zbankrutował przez wydatki na rekina, a co najważniejsze, miećpewność że nie siedzęnad rudą. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję z góry za odpowiedź

Hugo - 20-12-2016, 08:11

telefaks napisał/a:
oczyścić podwozie z rdzy, a potem zapsiukać bitexem?
Może lepiej wcale nie robić?
telefaks - 20-12-2016, 08:14

Dlaczego? Jako że jest zima, sól na drogach szczególnie ta dziko sypana w Warszawie, to serce mi zamiera na myśl o rdzy gdy patrzę na rekina przez okno. Szkoda mi go po ludzku. Z zewnątrz jest idealny, a podwozie już mniej
Krzyzak - 20-12-2016, 08:28

telefaks, słowo-klucz to bitex oraz pora roku
takie coś się robi latem po 2 tygodniach suszy i używa innych środków chemicznych - technologicznie lata do przodu w stosunku do bitexa (chyba, że to taki skrót myślowy konserwacji - na zasadzie, że każde buty sportowe to adidasy)

pappagiorgio - 20-12-2016, 09:00

Jak zacząłem usuwać rdzę to mi równe pół roku zeszło. Zaczynałem 1 maja, skończyłem składać 31 października. Jak masz rdzę to duża szansa, że to nie jest nalot a zgnilizna. Odtwarzanie może zająć kupę czasu. Na szczęście mam jeszcze dwa koła, więc galant mógł stać a ja miałem czym się przemieszczać, poza tym obawiam się, że żaden warsztat się nie podejmie a jak już to położy "bitex" na rdzę a to tak jak byś nic nie zrobił. A na pocieszenie powiem, że nawet to co ja zrobiłem to nie jest już to samo co fabryka i na pewno nie przeżyje 18lat (będę się cieszyć jak po 2 nie zgnije)
Swoją drogą mam pomalowane biteksem przednie wnęki i podłogę z tyłu, na razie jest ok, czego złego można się spodziewać po bitexie? (dodam, że przednie wnęki malowane w zeszłym roku w lipcu, czyli jedną zimę przetrzymały)

telefaks - 20-12-2016, 10:35

Bitex był bardziej przenośnią, aczkolwiek trochę i sugestią gdyż jest niezwykle zachwalany w moich białoruskich stronach. Zależy mi na jego stanie, jako że został niedawno skrytykowany przez niemiłego przydwornego mechanika wulkanizatora, który to sprawdzał problem niepasujących felg jakie oni założyli. Starałem się podejść do tego z dystansem, chociaż nie obeszło się bez przejmowania. Teraz mam trochę trudny okres, przez matury, jak i nie mam pojęcia ani czasu rozwinąć swoją wiedzie samochodową, dlatego też proszę o pomoc z wybraniem warsztatu, na którym bym mógł polegać

[ Dodano: 20-12-2016, 18:02 ]
Mógłbym liczyć na Waszą pomoc?

bongo_22 - 21-12-2016, 01:57

Kumpel ostatnio zabezpieczał podwozie w swojej subarynie. Dopytam gdzie i podam namiary.

[ Dodano: 22-12-2016, 11:53 ]
Św. Wincentego 92
http://www.sztukawyciszania.pl/antykorozja/