To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Demontaż haka holowniczego

juniorkm7 - 20-12-2016, 21:22
Temat postu: Demontaż haka holowniczego
To że hak zdemontować się da to wiem :) Proszę o podpowiedź czy zdemontowanie go wymaga rozbierania tyłu auta i jakie ewentualnie części muszę do tego zdjąć.

Hak Steinhof M-354

brylekVFR - 20-12-2016, 22:36

Sądzę że trzeba się wysilić i zajrzeć pod samochód. Jak już to zrobisz to sądzę że dostrzeżesz że wystarczy odkręcić 2 śruby bez demontowania czego kolwiek. Nawet w google wyświetlają się zdjęcia gdzie wszystko widać.
juniorkm7 - 21-12-2016, 08:41

Sama czesc z kula wymontowalem jesli o tych dwoch srubach mowisz. Pytanie moje bylo o dalsza czesc haka w szczegolnosci "gniazdo" do montazu kuli oraz zlacze elektryczne. Z tego co widze na schemacie nie jest to tak proste. Stad pytanie czy trzeba rozbierac samochod.

http://www.sklep.steinhof...EINHOF-854.html

Aleksander1965 - 21-12-2016, 10:25

By zdemontować całośc mocowania tylnego haka musisz zdemontować belke metalową a to wiąże sie z demontażęm całęj tylnej nakładki łącznie z boczkami...kupe roboty i spinek któe lubia pękać.
brylekVFR - 21-12-2016, 12:14

Czy na pewno? W nstrukcjie montażu napisane jest że do montażu nie potrzebny jest demontaż zderzaka, jedynie podpięcie, jeżeli do montażu nie demonstruje się zderzak to do demontażu również nie potrzeba
Aleksander1965 - 21-12-2016, 13:03

brylekVFR napisał/a:
Czy na pewno? W nstrukcjie montażu napisane jest że do montażu nie potrzebny jest demontaż zderzaka, jedynie podpięcie, jeżeli do montażu nie demonstruje się zderzak to do demontażu również nie potrzeba

Jeśli tak pisze to nie masz problemu...

Molo - 26-12-2016, 23:28

juniorkm7 wysłałem Ci pw