To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Silnik dmuchawy

drozda1981 - 27-12-2016, 18:11
Temat postu: Silnik dmuchawy
Potrzebuje do mojego outka silnika dmuchawy ogrzewania (orginal: CSA431D214 )
Czy ktos wie cos o zamiennikach? Z gory dziekuje

Bizi78 - 27-12-2016, 21:35

Tutaj masz chyba zamiennik ale musisz dopytać aby sprawdził po vinie i czy jest dostępny.
http://sklep.mitsustyle.p...03,311118).aspx
Ewentualnie masz na alibabie, ale tam pewnie poczekasz trochę na przesyłkę z PRC :wink: .

drozda1981 - 28-12-2016, 04:45

Pasuje już zamówiłem. Dzięki za link.
kubabrzesko - 30-12-2016, 09:04

Mialem podobny problem ,a mianowicie czasami na zakretach zaczynal stukac wentylator.Rozebraem go i okazalo sie ze lozysko kreci sie ze stojanem .Popsikalem WD 40 , rozruszalem stojan wzgledem lozyska i scisnolem mocniej lozysko zeby stalo w miejscu.Po zalozeniu wszystko dziala ok oprocz tego ze przy probie wchodzenia na najwyzsze obroty silnik sie wkreca i po chwili schodzi na srodkowe.Wkurzylem sie i zakupilem nowy oryginal ( udalo mi sie za 400 zl ) gdyz zamienniki dzialają podobno maks rok.Stary wystawilem na Olxa za pol stowki z opisem taki jak powyzej .Moze komus sie przyda.
Reasumując - lepiej kupic oryginal niz zamiennik ,albo ode mnie jesli nie uzywa maksymalnych obrotow :biggrin:

drozda1981 - 04-01-2017, 19:36

Zamowilem w stanach z kosztami wysylki 70€. Dzisiaj dostalem i zamontowalem. Śmiga.
Puzonik83 - 26-10-2017, 22:22

Zamontowałem dzisiaj u siebie zamiennik dmuchawy, bo ten stary oryginalny chodził głośno i jakby wolniej niż powinien. I teraz takie pytanie bo już nie pamiętam, czy jak auto było nowe to wentylator chodził na najniższym biegu bezgłośnie, tzn było słychać tylko szumy powietrza w kratkach, czy nawet na najwolniejszym biegu silnik dmuchawy był słyszalny. Bo ten zamiennik wydaje mi się, że jest głośny, dałem za niego 250zł.

[ Dodano: 31-10-2017, 22:28 ]
Dobra, tak dla potomnych. Oryginalna nowa dmuchawa zamontowana i cisza, słychać tylko szum powietrza w kratkach, zamiennik wył tak samo głośno jak stara zużyta dmuchawa.