Chcę Kupić Space Wagona - Chcę kupić ten samochód - co myślisz?
kes690 - 30-12-2016, 13:00 Temat postu: Chcę kupić ten samochód - co myślisz? Witam,
chciałbym kupić ten egzemplarz:
https://www.otomoto.pl/of...html#fce82ad3fd
co myślicie?
Wiem, że będzie dużo palić (automat) i wiem, że GDI do najmniej awaryjnych nie należą...
Ale mimo to czy warty uwagi?
Pozdrawiam
FTOrek - 31-12-2016, 15:50
Witam.Jeśli nie przeszkadza Ci,ze automat(wygoda),ze GDI (nie do gazu)to sprawdź czy skrzynia nie szumi i w drogę.Powodzenia
kes690 - 04-01-2017, 23:43
I stałem się (jak na razie) szczęśliwym posiadaczem w/w MSW. W związku z tym mam parę pytań
1. Mam jeden pilot do centralnego, czy mogę gdzieś (poza ASO) dokupić drugi pilot i go zaprogramować?
2. Pilot który mam...hm...tylko otwiera samochód, nie chce zamknąć, rozebrałem pilota i płyta wygląda OK, co to może być?
3. Tylna prawa szyba nie chce się zamknąć, tak jak by coś stawiało w pewnym momencie opór i szyba wraca do w pełni otwartej, gdzie szukać przyczyny?
Proszę o pomoc.
duoma - 06-01-2017, 17:54
Cześć.
1. Ja też nie miałem drugiego pilota, powinieneś mieć drugi klucz.
2. Daj to jakiemuś fachowcowi od alarmów bo powinno działać.
3. Miałem to samo - musisz rozebrać tapicerkę drzwi i nasmarować prowadnicę. Z powodu oporu silnik szyby traktuje zamykającą się szybę jakby była w niej "głowa" i otwiera ją awaryjnie. Zanim naprawiłem problem to pomagało zamykanie szyby na wiele "kliknieć" w guzik lub z pomocną dłonią żony.
Z pytaniami wal śmiało nawet na PW
kes690 - 07-01-2017, 17:26
Drugi klucz mam faktycznie, czyli jeden pilot po prostu jest fabrycznie, ok, dam rade
Jak się zrobi cieplej (na razie - 15 st C) to będę się bawić,
dzięki za pomoc.
Pzdr.
wagon78 - 28-05-2017, 12:56
tą samą szybe mi blokuje hehehe
|
|
|