Pajero III - Ramie wycieraczki kierowcy..
bluecd - 04-01-2017, 12:07 Temat postu: Ramie wycieraczki kierowcy.. Czesc, spadl dzis snieg, czlowiek sue spieszy i wycieraczka nue dala rady-cos pierdyklo i ramie lezy bezwladnie. Czy tam sa jakues elem.scinajace-zabezp. silnik i jak mozna to szybko ogarnac, ktos moze poradzi? Bo na pol szyby jade...
zbyszekm2 - 04-01-2017, 12:44
Mechanizm wycieraczek padł.
Częstą przypadłość.
jepm - 04-01-2017, 12:53
Jak masz dalsza drogę do pokonania to odkręć ramię od strony kierowcy a te od pasażera odkręć i obróć do góry tak aby zamiatało środek - możesz tez wykorzystać te od strony kierowcy bo zdaje się jest dłuższe. kedys tak miałem w innym samochodzie i przejeździłem z dwa miesiące zanim trafiłem nowy mechanizm
Sorry oczywiście zamien nie ramie tylko wycieraczke
bluecd - 04-01-2017, 16:13
jepm napisał/a: | Jak masz dalsza drogę do pokonania to odkręć ramię od strony kierowcy a te od pasażera odkręć i obróć do góry tak aby zamiatało środek - możesz tez wykorzystać te od strony kierowcy bo zdaje się jest dłuższe. kedys tak miałem w innym samochodzie i przejeździłem z dwa miesiące zanim trafiłem nowy mechanizm
Sorry oczywiście zamien nie ramie tylko wycieraczke |
Dobre,dzienks! 10min roboty i jade dalej ))
Czyli: przesiadlem sie z 1wycieraczkowej E-Klasy do Pajero,zeby znowu wrocic do 1 wycieraczki !?)))
|
|
|