To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)

KamilZ - 10-01-2017, 20:24
Temat postu: Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)
Witam ponownie,
tym razem w innym dziale :)

Poprzedni Colt C50 którego sprzedałem był do napraw blacharskich i koszt naprawy przekroczył wartość auta. Zacząłem szukać Cao 1.6 ponieważ stwierdziłem że to dobry pomysł ponieważ będę miał minimum 30 KM więcej niż w c50 więc mogę powalczyć o miejsce na podium ;)

Trochę szukałem dobrego egzemplarza, raz pojechałem z kolegą Łukaszem do Malborka i z zewnątrz auto było w miarę ale okazało się na kanale że z tyłu nie ma podłużnic i wszędzie jest rdza ale Pani właścicielka twierdziła że jeździ i odpala wiec jest zajebisty. po naszych namowach przestała jeździć tym autem i z 1700 zł obniżyła do chyba 1150 zl chociaż penie nie sprzedała do dzisiaj.

Następnie pojechałem jakieś około 100 km zobaczyć następnego i znowu ,,coś,, auto odpala ale kręci się tylko do 5000 a później prawie wcale nie idzie, do tego skrócony drążek zmiany biegów tak że prawie nie szło wrzucić biegu :) z tyłu nadkola do naprawy bo rdza, jedyne co było dobre to podłoga i podłużnice ale gość nie chciał sprzedać za 1500 zł więc odpuściłem.

Minęło kilkanaście dni i Łukasz znalazł w Niemczech ładnego Cao 1.6 więc szybko sprzedałem C50 i dozbierałem żeby po niego pojechać. Wystawiony był za 800 euro ale kupiliśmy go za 500 euro. Przeliczyłem koszty dojazdu i powrotu oraz tablic niemieckich i wyszło że pojechaliśmy po niego lawetą. Wyglądał na żywo jak na zdjęciach czyli pięknie :D

I TAK ZACZYNA SIĘ KOLEJNA PRZYGODA Z COLTEM :D :D :D

larelijux - 10-01-2017, 20:30

Czekamy na zdjęcia w takim razie :D
KamilZ - 10-01-2017, 21:05

Teraz trochę o aucie

- silnik 1.6 16v 113 KM przbieg 155 tys.
- wspomaganie
- centralny
- klimatyzacja
- el. szyby
- dokładki nadkoli
- lotka
- felgi 15 i prawie nowe zimówki
- brak absu
Niemka prawie płakała jak odjeźdzaliśmy bo miała to auto prawie 15 lat :)
Tutaj jeszcze koło domu tej Pani

I środek

Pod maską

Na tą chwilę dążyłem założyć kierownicę OMP

Wymieniłem świece i złącze elastyczne za kolektorem. Muszę jeszcze zamontować stożek bo mam kupiony i fotel kubełkowy którego szukam. Lista rzeczy do zrobienia jest mega długa więc nie będę sie rozpisywał :D

Oczywiście już go przetestowałem na Kartodromie w Bydgoszczy i jestem zadowolony z oryginalnego zawieszenia, jest dosyć twardo i nie buja na zakrętach, chociaż rozpórki i poliuretany zrobię żeby było lepiej :)

mkm - 10-01-2017, 21:21

KamilZ, moje gratulacje!
Gdyby nie kolor nie zdążyłbyś zarejestrować, bo składałbym propozycję nie do odrzucenia :D
Trafiłeś piękny, uczciwy egzemplarz.

KamilZ - 10-01-2017, 21:29

mkm napisał/a:
KamilZ, moje gratulacje!
Gdyby nie kolor nie zdążyłbyś zarejestrować, bo składałbym propozycję nie do odrzucenia :D
Trafiłeś piękny, uczciwy egzemplarz.

Dziękuję, ale wiesz dobrze że bym go nie sprzedał :-P

Hugo - 11-01-2017, 08:07

Zarąbiście wygląda z tymi dokładkami na błotnikach. Ciekawe czy to oryginały? Pierwszy raz coś takiego widzę. Spojler na klepie tragedia :wink:

A tą kierę OMP to chyba już gdzieś widziałem :wink:

KamilZ - 11-01-2017, 08:30

Dokladki oryginalne :-) kiere widziałeś u kolegi Fragu bo od niego kupiłem :-)
Spojler jak spojler mi się podoba :-)

KamilZ - 11-01-2017, 15:45

Tak wogole z racji tego że dział sprzedam nie działa informuje że cały środek jest do sprzedania, czyli fotele, kanapa, podsufitka, Wykładzina podłogi, dywaniki, półka bagażnika z głośnikami itp. :-)
Mam nadzieję że mnie nikt za to co napisałem nie potępi :-)

Fragu - 11-01-2017, 17:24

A kto go znalazl? No kto? A kto cene wylicytowal dwa tygodnoe meczac mailowo wlascicielke?

:mrgreen: :mrgreen:

KamilZ - 11-01-2017, 19:46

No ciekawe kto? ;-) tak tak Łukasz to Ty jesteś sprawcą tego Colta :-P
mkm - 11-01-2017, 20:24

A kto przeglądał linki? A kto patrzył na zdjęcia? No kto? No kto? :lol:
Fragu - 11-01-2017, 21:00

No tak, sukces ma wielu ojcow ;p
Krzyzak - 11-01-2017, 21:14

A komu dupe zawracałeś jak byłeś w Malborku czy tam Olsztynie? No komu? komu?
KamilZ - 11-01-2017, 21:30

O kurde tyłu was? :-D jeden Colt i tyłu ojców :-D
Ps. To może każdy dołoży po 200 zł na kubeł? ;-)

Fragu - 11-01-2017, 21:39

I cisza :P

Krzyzak, Ty sie ciesz, ze nie bylo Cie w Malborku ;D