To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] kupuje felgi.... czy zmieszcze?

czarnuch23 - 13-03-2007, 20:16
Temat postu: [ALL] kupuje felgi.... czy zmieszcze?
chce kupic felgi oz Ultraleggera 7"/15" a na nie oponki TOYO 195/50R15 82V T1R
czy pomieszcze je w blotnikach? najbardziej boli mnie offset tych felg.. bo pomimo usilnych poszukiwan nie moge znalezc :( a jednak sa szersze od posiadanych teraz 13"
W serwisie mily pan mowi ze jaksie postaram to zmieszcze.. no i to mnie martwi... to postaram sie ...
ktos moze widzial te fele na zywo? bo ja do tej pory tylko na zamowienie... glupio by bylo wydac 2500 na fele ktore niepodejda do misia

Anonymous - 13-03-2007, 21:26

Jeśli offset będzie <35, nei masz szans na zmieszczenie ich. U mnie jest niecałe 0,5 cm prześwitu między oponą a wahaczem przy identycznym rozmiarze opony.
czarnuch23 - 13-03-2007, 23:09

Udalo mi sie wkoncu na niemieckiej stronie rozszyfrowac szlaczki Et przy 15 maja 37 i konfigurator.. czy cos w tym stylu do colta takie fele miesci... malo tego wedlug nich i 17 sie pomieszcza.... (ale to chyba juz przegiecie...)
Wielkie dzieki.. mam nadzieje ze nie zdziwie sie przy zakladaniu kolek...

Anonymous - 19-03-2007, 12:17

:) wiesz ja wrzucilem u siebie 17" i musialem z nich zrezygnowac, problem jest taki ze trzeba byloby podklepac ranty w tylnych blotnikach, 17'/7.5' z et 38 nie zmieszcza sie bez przerobki -> sprawdzone doswiadczalnie :) natomiast w tym roku kolejne podejscie robie :) 17'/7' :D moze dadza rade ;)

Podstawowa zasada jest tak dobranie ET coby kolo nie wystawalo zabardzo i w tym momencie wielkosc felki ma duzo mniejsze znaczenie jezeli schodzi rowniez z profilem opony. niestety im wieksza felga tym szersza... szerokosc mozemy niwelowac tylko i wylacznie ET ale znowu w coltach jest tam wahacz ktory uniemozliwia nam wsadzenie felgi "glebiej"

czarnuch23 - 06-04-2007, 23:57

Po wielu perypetiach, nerwowce jakiej nikomu nie zycze wkocu misio stoi na kolkach ALU
Co prawda nie na takich jakbym chcial (przyslali rozstaw 114 zamiast 100 a mi na czasie zalezalo jako ze wlasnie siedze w domku na mazurach a wczoraj wracalem i balem sie na zimowkach)
Oto i one:

Dezent N 15"/6,5" obute w Toyo PXT1R 195/50
Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

Anonymous - 08-04-2007, 23:48

A ja chciałbym zapytać czy ktoś z Was obcował z felgami angielskiej firmy Team Dynamics. Interesuję się 6,5x15", tu jest link:
http://www.sklep.motocity...produkt&id=1094

Słyszałem, że podstawową zaletą felg tej firmy jest ich niewielka waga, wadą nastomiast słaby lakier, który już po jednym sezonie trzeba odnawiać. Jeśli ktoś może cokolwiek powiedzieć na ten temat, będę wdzięczny. Na allegro są w dość atrakcyjnej cenie, model Phantom za 240 zł sztuka.

Przy okazji chciałbym dowiedzieć się czy warto inwestować w takie oto wynalazki:
http://moto.allegro.pl/it...koda_felga.html
http://moto.allegro.pl/it...aewo_felga.html
... i felgi polskiej firmy ATT.

stanik - 09-04-2007, 00:05

co do ATT, to rodzice na zimę do swojego autka kupili takie felgi:

http://moto.allegro.pl/it...x16_gratis.html

i jak na razie złego słowa powiedzieć nie można. Ale też przebieg na nich nie jest jeszcze jakis duży, bo dopiero około 5 tyś km, ale żadnych problemów nie ma.
Pozdrawiam

czarnuch23 - 09-04-2007, 13:51

co do tych wynalazkow, ja je omijalem szerokim lukiem (cena byc moze atrakcyjna ale zazwyczaj placi sie za technologie).
To co mi sie w nich nie podoba to umiejscowienie otworow na sroby wyglada to tak jakby projektant projektowal cala felge a na koncu dorabial otwory i wychodza one gdzie popadnie zaburzajac w ten sposob wyglad felgi (sa niesymetrycznie powycinane ramoiona znieksztalcona ogulna linia felgi....)
Dla mnie dodatkowym starszakiem na te felgi byla ich marka.. wzyciu ich niw widzialem na zadnym samochodzie zadnych katalogow... nic poprostu felgi firmy krzak.... podobnie jak opony goodride(ciort wie co to jest).
Felgi ATT sa dosc czesto spotykane na samochodach jako ze jakosc do cena ma bardzo dobry stosunek... moich kilku znajomych jezdzilo natych felgach i chwalili sobie....

Anonymous - 09-04-2007, 18:15

czarnuch23 napisał/a:

fajny piesek :P