Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
deejay - 07-12-2012, 21:16
| Krzyzak napisał/a: | | Mam takie w sprajach (do monitorów i plastików komputerowych), ale jak to zastosować? - |
Po prostu nalej troszkę płynu do lampy i następnie dobrze wymieszaj mocno potrząsajac lampą , brud sam sie zmyje , nastepnie wypłukaj wszystko i pożadnie wysusz leflektor uzywając np suszarki do włosów Zastosuje taki płyn lub wodę ,która nie pozostawi plam kamienia po wyschnięciu .
rosomak1983 - 07-12-2012, 22:15
| Cytat: | | Zastosuje taki płyn lub wodę ,która nie pozostawi plam kamienia po wyschnięciu |
Dokładnie masz jakis sprawdzony produkt w tym wzgledzie ???
sveno - 07-12-2012, 22:31
woda destylowana?
deejay - 07-12-2012, 22:34
| sveno napisał/a: | | woda destylowana? |
Krzyzak - 10-12-2012, 09:18
rozumiem - bez rozbierania
no fakt, tak lepiej - poczekam do lata z tą operacją, bo teraz auto codziennie potrzebne a latem to mogę bordkiem jeździć (nie ma zimówek)
Krzyzak - 11-12-2012, 11:04
kupiłem wczoraj te D2S made in china - za 13 zł/szt.
zobaczymy co toto warte
dziś pierwsza jazda w dzień, więc powiedzieć za wiele nie mogę; wieczorem też pewnie się nie uda przetestować bo po 100m jazdy klosze będą brudne od błota i soli
philipsy odesłałem, czekam na nowe
w każdym razie chińczyki nie miały też żółtej smugi w bańce i były w miarę czyste - bo te moje stare wyglądają, jakby do środka ktoś mleka nalał
m6riano - 11-12-2012, 22:02
w czym masz d2s?
Krzyzak - 12-12-2012, 09:05
w sedanie, soczewki są, bixenon
ogólnie świeci trochę lepiej, wczoraj sprawdziłem, na pewno lepiej niż zużyte philipsy
tylko, że warunki wczoraj były lepsze, bo więcej śniegu leżało na poboczu, to i lepiej się światło rozchodziło
poczekamy, aż się rozgrzeją do pracy - czyli te 60-80 godzin
Krzyzak - 13-12-2012, 11:56
jupi
nareszcie zmieniony wąż od nagrzewnicy i w końcu pierwsza jazda bez smrodu w aucie
jednak parujący glikol wali syrami
niestety króciec nagrzewnicy przypominał jajo a nie okrąg, więc bez silikonu się nie obyło...
stary wąż też był OK
fj_mike - 13-12-2012, 13:59
Zamówiłem dzisiaj tulejkę do nabijania gumy. Średnica ø42 będzie idelana
Krzyzak - 17-12-2012, 22:18
przyszła dziś paczka - "kupa" żarówek, różne zapasy, bo ostatnio kilka się popaliło
komplety H1, H4 i H7 tungsram megalight, wziąłem też H3 i te śmieszne Galantowe stop/postojówki, co to je japońce wsadzili
a bordek dostał 1W diody na postój z przodu oraz 1.5W oświetlenie wnętrza - porządne diody z radiatorem; fajnie świecą
KlaudiuszBdg - 18-12-2012, 00:22
Napisz gdzie kupiłeś i czy jesteś zadowolony ze sprzedawcy i żarówek bo tez chętnie bym skorzystał
Krzyzak - 18-12-2012, 08:35
na Allegro, nick powerlux:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=17791348
jestem bardzo zadowolony - solidnie zapakowane, błyskawiczna przesyłka (w piątek zapłaciłem, w poniedziałek wszystko jest u mnie)
ma też wiele innych lamp - w tym philipsy
Krzyzak - 04-01-2013, 09:35
kombi się zepsuł - jak pisałem jakoś tydzień temu
26.12 nagle zaczął przerywać i szarpać, dzień później już nie odpalił
diagnoza - cewka zapłonowa, wczoraj przyszedł aparat od danino, więc wszystko zostało rozebrane i zmontowane do kupy
przy okazji
- uszczelnienie pokryw zaworów i gniazd świec
- wymiana wężyka ogrzewania przepustnicy
- uszczelnienie króćców do nagrzewnicy
- rozmontowanie 2 aparatów zapłonowych i zrobienie 1 sprawnego
auto już na chodzie - dzięki Daniel i 2 Bartki za telefoniczne wsparcie podczas prac
żonie także - za wsparcie naleśnikami i herbatą
oraz zespołowi Dezerter za tło muzyczne
pozostało posprzątać wylany płyn chłodniczy, bo kałuża na 3m średnicy się zrobiła
Bartek - 04-01-2013, 09:43
Bo trza było spuścić chłodnik do miseczki z bloku, nie na partyzanta wymieniać uszczelki
|
|
|