[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
Cezar - 15-09-2011, 21:00
| m6riano napisał/a: | | co powiecie o Tokico na tył? |
m6riano, gdzie i za ile takie cus mozna znalesc?
Hugo - 15-09-2011, 21:53
Na alle...
Szwagroz - 16-09-2011, 15:42
No to dziś zamontowałem MONROE REFLEX i oby długo podziałały, cała operacja wymiany obu amorów trwała jakąś godzinkę z minutami, od razu przyjemnie się jeździ.
m6riano - 19-09-2011, 17:16
| Cezar napisał/a: | | m6riano napisał/a: | | co powiecie o Tokico na tył? |
m6riano, gdzie i za ile takie cus mozna znalesc? |
http://www.all-parts.pl/
nie pamiętam ceny..musisz zadzwonić/napisać i zapytać.
ps.Monroe są tańsze...jak z ich wytrzymałością?
Everel30 - 20-09-2011, 13:39
Witam Serdecznie jestem tu nowy kupiłem autko i chce wymienić amortyzatory jest to wersja sport edition jest on obniżony fabrycznie pytanie mam takie można zastosować zwykłe amortyzatory bo obniżony jest tylko chyba na sprężynach czy są jakieś specjalne amortyzatory ..pozdrawiam wszystkich
Tomek - 20-09-2011, 13:49
normalne amortyzatory
obniżenie nie ma tutaj wpływu na tą kwestię
Everel30 - 20-09-2011, 13:51
Dziękuję bardzo za pomoc
SPIDER-ek - 20-09-2011, 14:35
W weekend robiłem trasę Wawa-Przemyśl-Wawa, i po przyjeździe w niedzielę zaparkowałem samochód w garażu. Wczoraj idę do samochodu i patrzę a pod samochodem prawym nadkolem mokro jak ktoś by wylał trochę wody. No i rozpocząłem dochodzenie...
1. jakaś dziwna maź, oleisto-wodno-płynowa. Kurdę nie mam pojęcia co to jest. Ale pomyślałem pierwsze co. Pewnie robione były amorki to obruszane zostały przewody hamulcowe i wycieka płyn hamulcowy.
2. Sprawdzam płyn hamulcowy, ale jest wszystko ok. No nic zafajdane przewody że szkoda gadać.
3. Jadę dzisiaj do mechanika co montował amorki i mówię, że chyba coś z przewodami od hamulców musiało się coś stać i wycieka płyn. Oczywiście zostawiłem samochód.
4. O 11.00 otrzymuję diagnozę: "TO NOWY AMOREK - made in JAPAN się wylał."
O sic, no więc reasumując KYB made in JAPAN już nie równa się wysoka jakość.
Oczywiście serwis mówi że mam na to gwarancję więc wymienią oba z przodu, pomimo że jeden tylko się wylał po 2 tygodniach.:) Ale sam fakt że MADE IN JAPAN.
Dlatego też dementuję wszystkie pogłoski że jeżeli KYB to tylko Japońskie.
Tomek - 20-09-2011, 14:45
| Cytat: | | A co powiecie o Tokico na tył? |
ja mam, już jakieś 13 miesięcy, wszystko super
[ Dodano: 20-09-2011, 15:45 ]
| Cezar napisał/a: | gdzie i za ile takie cus mozna znalesc? |
ja dałem rok temu z przesyłką 350-360 za dwa
SPIDER-ek - 20-09-2011, 14:49
KYB vs Tokico
http://www.youtube.com/watch?v=1MvXhqCFDB0
Cezar - 20-09-2011, 17:06
kyb wyglada na nowke sztuke, Tokico na troche juz zmeczony egzemplarz
komarsnk - 20-09-2011, 17:08
Ale o co chodzi? Jeden jest olejowy a drugi gazowo-olejowy dlatego odbija... Z tego co wiem te drugie są po prostu łatwiejsze w montażu. Chyba, że się mylę??
malina_drizzt - 20-09-2011, 17:38
| komarsnk napisał/a: |
Ale o co chodzi? Jeden jest olejowy a drugi gazowo-olejowy dlatego odbija... Z tego co wiem te drugie są po prostu łatwiejsze w montażu. Chyba, że się mylę?? |
Co testujący to inny wynik.
Ja wyciągnąłem swoje oryginalne tokico z tyłu zardzewiałe, jeden wylany (przebieg ponad 190tys. km) i też elegancko odbijały.
Trzymam na strychu na ciężkie czasy.
SPIDER-ek - 20-09-2011, 17:40
e tak wkleiłem bo znalazłem
komarsnk - 20-09-2011, 18:01
| malina_drizzt napisał/a: | | komarsnk napisał/a: |
Ale o co chodzi? Jeden jest olejowy a drugi gazowo-olejowy dlatego odbija... Z tego co wiem te drugie są po prostu łatwiejsze w montażu. Chyba, że się mylę?? |
Co testujący to inny wynik.
Ja wyciągnąłem swoje oryginalne tokico z tyłu zardzewiałe, jeden wylany (przebieg ponad 190tys. km) i też elegancko odbijały.
Trzymam na strychu na ciężkie czasy. |
wiesz.. wylany amor gazowo olejowy będzie jeszcze lepiej odbijał od nowego bo ma mniejsze opory
|
|
|