Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk
m6riano - 28-06-2012, 23:09
U mnie siedzą już prawie 4 lata...sam zerkniesz jak wyglądają na Zlocie...;-)
Hugo - 29-06-2012, 08:14
idas napisał/a: | Czytałem gdzieś na forum że są słabej jakości, a poza tym nie pasują do reszty kloszy "nieklir":-) | Koniec-kropka
diabełek - 12-07-2012, 14:23
fajnie ze wymieniłeś na białe plus.
a powiedz mi sam wkładałeś głośniki do przodu ? jakieś wskazówki co może pójść nie tak albo coś ?? opisz mi to hihih
idas - 12-07-2012, 15:52
hehe jeszcze nie wymieniłem Chroniczny brak czasu. Pojawia się natomiast opcja że lancer zostanie nieco dłużej (być może zamiast na nowe auto wydam trochę kasy na dalszą edukację ) zatem kto wie może wymienię te brzydkie (wg. niektórych:P )felgi
Co do głośników to ja miałem już dziury zrobione, ale jak kupowałem auto to głośniki były wyciągnięte i były same maskownice. Plastik w dzwiach trochę brzydko mam wycięty, myślę że jak się przyłożysz to na pewno zrobisz to lepiej Do drzwi mam przykręcone na wkrętach zrobione własnoręcznie drewniane dystanse, które sięgają mniej więcej do poziomu boczków (delikatnie za nie wystają). Muszę się wreszcie zabrać za wygłuszenie drzwi bo ciągle bałem się że linki będzie trzeba znowu wymienić a wtedy wygłuszenie out (co chyba nie jest łatwe :/). Zbliża się znowu wymiana oleju, Fuchs chyba był dobrym olejem choć cięzko to oceniać pewnie wleci ten sam (Titan 5W40).
rosomak1983 - 12-07-2012, 17:59
idas, felgi to nie jest inwestycja nieodwracalna bo je zawsze mozesz sprzedac osobno.
idas napisał/a: | że lancer zostanie nieco dłużej |
no w koncu gadasz do rzeczy I tak niczego lepszego nie znajdziesz
idas - 12-07-2012, 18:44
rosomak1983 napisał/a: | felgi to nie jest inwestycja nieodwracalna bo je zawsze mozesz sprzedac osobno. |
Jakoś nie wyobrażam sobie sprzedać go bez alufelg... Panie kto to kupi?
Pomyślimy, pomyślimy póki co musiałbym wymienić tuleje w tylnych wahaczach wleczonych :/ a to niestety kosztowna zabawa :/
idas - 23-07-2012, 21:46
No i znowu chyba wyjdę na lekkiego oszusta Lancer chyba jeszcze "chwilkę" ze mną zostanie gdyż idę na podyplomówkę. Będzie mnie to trochę kosztowało, więc nowe auto jeszcze troszkę poczeka... W związku z tym będę trochę akcji przeprowadzał w lancelocie. W kolejce czekaja między innymi nowe tuleje:
marki ted-gum - ma dobre opinie, wolałem to niż Yamato z którym bywa różnie ostatnio. Przy okazji zmienię znowu gumki stabilizatora (Japan line nie wytrzymały za długo - ale może to być spowodowane zużytym drążkiem stabilizatora).
W planach również : wymiana wysprzęglika (kupiony już dawno Japan Line), bo pod gumką jest lekko zapocony, wymiana uszczelniaczy półosi i osłon przegubów wewnętrznych (też kupione), wymiana wtryskiwaczy (z wcześniejszym czyszczeniem) i kolektora dolotowego (mam łatany poxiliną EGR i mnie to denerwuje...) zakupionych od kolegi z forum (dzięki Piotras88). Spawanie podłogi (w jednym miejscu mam zaklejoną dziurkę szpachlówką z włóknem) i pospawanie pasa przedniego (jest na środkowej belce trochę przegnity :/.
Dodatkowo oczywiście dach przy szybrze rdza już znowu wychodzi więc będę chciał aby mi tam delikatnie cyknęli spawem bo jak widać zabawy ze szpachlówką i włóknem w tym przypadku słabo się sprawdzają. To tyle, z moich wyliczeń wynika iż właduję w to auto znowu jakieś 1000zł, ale będę mógł z czystym sumieniem później je odsprzedać (pewnie za niewiele więcej...).
idas - 28-07-2012, 21:59
Białe kierunki wreszcie zalożone. Kto rozpozna miejsce?
Lancer na paliwie shella sukcesywnie pali około 7,5l/100km w mieście, więc chyba przerzucam się na shella, szczególnie że z kartą Orlen miałem ostatnio niemiłą niespodziankę - nie ma zniżki ;-(
diabełek - 29-07-2012, 14:39
no i odjęło mu trochę lat teraz młodszy jest. wkoncu idas mod na duży +
diabełek - 30-07-2012, 09:03
kurcze... powiem ci idas ze to drugie foto zrobiło na mnie wrażenie tak trzymaj nawet ta mała felga pasuje. ale nie myślałeś może nad zmiana wydechu albo samej końcówki ozdobnej ??bo ta jedna mała rurka to tak nie pasi mi te dokładki fajne a tu taka rureczka przemyśl to na pewno jak zmienisz dodasz mu smaczku i zadziorności
idas - 30-07-2012, 14:05
diabełek dzięki za miłą opinię! Co do końcówki - miałem tam wcześniej tłumik remusa z świetną podwójną końcówką (zobacz chociażby stronę nr1 tego tematu), niestety tłumik zaczął rdzewieć i już nie było sensu go reperować, ale sama końcówka z nierdzewki pozostała. Średnio jednak można zaaplikować ją do obecnego tłumika bo ma tylko jedną rurę na samym środku. Nie wiem może jakiś magik by coś z tego zrobił, muszę się podowiadywać bo faktycznie z tamtym wydechem było duuuużo lepiej pod względem wyglądu:-)
diabełek - 30-07-2012, 14:11
no powiem ci ze w pracy jestem i sobie to drugie foto rzuciłem na pulpit na 24" monitorze i wsio fajnie tylko ten wydech mnie irytuję wiec pomyśl o tym hehe a felga pierwsza klasa nie chcesz się zamienić hihihhi
kawal dobrego autka nie sprzedawaj zostaw sobie go chyba ze mi bo ja szukam drugiego
idas - 30-07-2012, 14:37
Hehe jesteś pierwszą osobą która skomplementowała moje felgi (sam nie wiem dlaczego bo mnie się też podobają ;P). Auto albo sprzedam jeszcze w tym roku, albo zostanie do przyszłego więc jeśli będziesz nadal zainteresowany to na pewno dostaniesz dobrą cenę ;P W końcu już teraz jest warte grosze
A z tą tapetą to żart prawda?
Jeszcze jedno zdjęcie w "modnym" ostatnio stylu:
Zmierzone spalanie na odcinku 700km (Wrocław - okolice Krakowa - Oświęcim - Wrocław) 6,5l/100km Dodam, że nie pokonałem tej odległości w emeryckim stylu (50% A4).
Jestem bardzo zadowolony z ostatnich raportów spalania
idas - 07-08-2012, 22:29
Przyszła pora na wymianę oleju. Fuchsa kupiłem 4 litry i wystarczyło na 12 tkm odejmując to co udało mi się wylać przez przypadek (bańka nie ma lejka :/) zatem przez okres eksloatacji tego oleju ubyło go jakieś 250ml... Uważam że to dobry wynik:-) ale ale, postanowiłem kupić cos lepszego (chyba). Full syntetyk millersa
Przy okazji mogę polecić sklep zmienolej.pl mają świetne ceny i bardzo szybką realizację zamówienia. Szczerze polecam
m6riano - 08-08-2012, 01:08
haha.,..zalałem ten sam tylko że 10w40..;-)
|
|
|