Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
londolut - 05-06-2012, 15:07
viader napisał/a: | Wszyc napisał/a: | Auto ma być lżejsze by lepiej jeździć? to montujesz laminat i dynda Ci to jak wygląda
ma wyglądać? to zostawiasz tak jak jest albo rybki albo pipki |
A co jeśli ktoś chce, aby było lżejsze i wyglądało? | Polecam Koenigsegg CCR Carbon, 806PS i 920Nm.
rosomak1983 - 05-06-2012, 15:55
Wszyc napisał/a: | Po co montować coś co jest bezużyteczne ? |
a czemu ludzie wydaja fortuny na piekne bezuzyteczne rzeczy ???
Doznania jakie serwuje nam zmysł wzroku sa niepodwazalnie uzyteczne.
No chyba ze wybierajac dziewczyne kierujesz sie tylko zeby umiała gotowac prac...itp
Wszyc - 05-06-2012, 18:07
rosomak1983 napisał/a: | No chyba ze wybierajac dziewczyne kierujesz sie tylko zeby umiała gotowac prac...itp |
Jeżeli nie jest ambitna nie ma duszy artystycznej i nc nie umie to chodź by była króliczkiem playboaya to bym ją pogonił
Mało mnie interesuje co ludzie robią ze swoimi pieniędzmi i że robią auta dla lansu zbaczamy z tematu powoli znów się robi dyskusja otwarta zamiast konkretów ( jeden z powodów dla czego definitywnie zawiesiłem temat "reaktywacja galanta") nie gadajmy miedzy sobą ani nie "resocjalizujmy się" nawzajem a gadajmy o samochodzie o którym jest w temacie
Kleju - 05-06-2012, 19:11
BeNeK napisał/a: | Regamaster , piękne są ! |
Oj piękne
Mam foto jak wyglądają na aucie:
Te też niczego sobie, TE37
Wszyc napisał/a: | to ma wyglądać czy jeździć? |
Wyglądać Nie będę z auta robił wydmuszki i wycinał blachę aby ugrać kilka kg Jakbym tak chciał zrobić to pierwsze co, to wywaliłbym fotele recaro które łącznie (2szt) ważą około 50kg
Z temp pod maską też nie mam problemu, więc te wloty, to tylko kaprys Który już minął
mkm ciężko trafić na idealny odlew, czy zamiennik z laminatu... Zwłaszcza jeszcze do naszych aut. Mi się marzy kiedyś zrobić/kupić maskę i przednie błotniki z laminatu pokryte włóknem węglowym. Z czarnym kolorem budy byłoby idealnie.
rosomak1983 - 05-06-2012, 19:35
Wszyc napisał/a: |
Jeżeli nie jest ambitna nie ma duszy artystycznej i nc nie umie to chodź by była króliczkiem playboaya to bym ją pogonił |
dokładnie jak z autem, musi wygladac i jednoczesnie jezdzic etc.
Ale nie powiesz mi ze wyglad nie ma znaczenia czy to mowa o dziewczynie czy aucie... Ale to szowinistycznie wyszło
I jeszcze jedno ze ktos robi sobie wyglad auta nie znaczy ze chce sie lansowac... Moze po prostu robi dla siebie zeby mu sie podobało ??? Wkładanie wszystkich do jednego worka jest nieporozumieniem....
rapart - 09-06-2012, 16:14
Kleju napisał/a: | ciężko trafić na idealny odlew |
Odlew ma to do siebie, że jest idealną kopią właśnie. Inna sprawa to grubość materiału, jego jakość, która ma wpływ na ewentualne odkształcenia całego elementu. Tylko to idzie, dziwnie napiszę, do środka - warstwa zewnętrzna jest idealnym odwzorowaniem, odbija się każda ryska, każde wgniecenie, numer, nawet niedoskonałości lakieru. Opieram to tylko na swoim doświadczeniu, kiedy jeszcze odlewałem najróżniejsze pakiety. Inna sprawa, kiedy robi się kopię z kopii, albo elementu ciętego - to już różnie bywa... Miałem dokładkę Js Racing do CRXa oraz progi Mazdaspeed do BA, które sprowadziłem przecięte na pół. Ile pracy poszło, żeby to idealnie złączyć, zachować kąty, a i tak nie wyszło idealnie. Tym niemniej kopia z OEM części musi wyjść identyczna. Ktoś podawał przykład, że maska się gnie. A jak ma się nie giąć, skoro jest położonych kilka warstw laminatu? Ona ma być lekka, a nie podpierać się "lansiarsko" na siłownikach... Zapinki są logicznym wyjściem (nawet bez dolnej warstwy zapobiegającej wyginaniu), ale bardziej cywilizowany jest normalny zamek i kopia dwóch stron maski - też da się zrobić.
Co do wlotów na masce. Zdecydowanie jestem na nie - Cyborg to Cyborg. Jak włożysz 4G93T - maska się przyda i będzie miała sens Co nie nie zmienia faktu, że w Lancerze Ja_gooda wygląda przecudownie i totalnie bosko
mkm - 10-06-2012, 10:41
I takie są te maski. Odwzorowane są idealnie, łącznie z kratownicą, miejscem pod zawiasy, zamek itp.
Problemem jest jednak sam materiał. Umówmy się, że laminat jest mocno „niskobudżetowy. Gdyby to było włókno węglowe to problemu by nie było – maska byłaby sztywna.
Tak na marginesie to Kleju, możesz dopytać autor-a, o możliwości zrobienia maski z włókna – formy z tego co wiem zostały.
Moim zdaniem Mirage jest tak dopieszczony, że odstająca, oklejona maska będzie bić po oczach i nie ma co pisać, że liczy się waga, bo gdyby tak było to pewnie Kleju już by powycinał wszystkie zbędne na torze wzmocnienia, których na Colcie jest ładnych „parę kilo”… ale sądzę, że nie o to w tym projekcie chodzi.
Do tej pory jest złoty środek. Auto nadaje się zarówno na tor jak i na czerwony dywan i ten kierunek powinien być utrzymany jak najdłużej.
Kleju - 04-07-2012, 21:23
Coś tam jednak wylądowało na aucie z węgla Ale nie dla wagi, jak trafnie zauważył mkm
Jest tak jak chciałem, to znaczy nie wyróżnia się mocno, z 3-4m już nie widać że to carbon.
Nie całe dwa dni colt służył mi jako dupowóz. Zrobiłem nim 300km i na razie mi wystarczy Jeden plus tego, że jazda się nie nudzi, ale jednak najlepiej to auto czuje się na torze, a nie na naszych drogach :hyhy:
Tak wyglądało po trasie:
A tak po małych zabiegach myjących
Owinąłek też w końcu wydech, tam gdzie był cały poszarpany. Wystarczyło jeszcze, aby owinąć jakieś 80cm za złączką elastyczną
Pomalowałem też w końcu pokrywę zaworów farbą VHT (bez wygrzewania w piekarniku )
Aha i założyłem jakiś aku kager używany, znaleziony w garażu, kręci jak szalony
londolut - 04-07-2012, 22:23
Lustra carbon czy hydro?
Kleju - 05-07-2012, 00:20
londolut napisał/a: | Lustra carbon czy hydro? |
hydro by się tak nie mieniło i nie miało takiego blasku
Lusterka pokryte włóknem węglowym
Wszyc - 05-07-2012, 14:40
Kleju napisał/a: | Lusterka pokryte włóknem węglowym |
Ile ta folia panie?
docencik87 - 05-07-2012, 15:05
Wszyc napisał/a: | Ile ta folia panie? |
Podejrzewam, że to nie folia, tylko prawdziwe włókno węglowe nałożone na element oraz pociągnięta bezbarwnym lakierem lub żywicą.
Wszyc - 05-07-2012, 16:03
Luzik droczę się
white90 - 19-04-2013, 22:57
Co tam słychać z Cyborgiem?
Jakieś zmiany?
Kleju - 09-09-2013, 16:07
white90 napisał/a: | Co tam słychać z Cyborgiem?
Jakieś zmiany? |
Autko trochę poszło w odstawkę Jak to mówią, są sprawy ważne i ważniejsze...
Ale pomału wracam już do tematu Nawet teraz w sobotę udało się go przepalić na torze we Wrocławiu
Od razu można też zobaczyć nowy gadżet na "dupce" wleciał "mid wing"
|
|
|