Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
rezon - 07-06-2010, 19:09
3r3as3r napisał/a: | do Rockford Fosgate to rozumiem że chodzi o fabryczna nawigację tak ??? | nie, jest to system audio - nie koniecznie z navi, może być ze zmieniarką płyt. ALe jak nie wiesz o co chodzi, to nie masz, bo na radiu z Rockfordem jest napis. SlaweK napisał/a: | W pierwszym wypadku jest wtyk CanBus i system używa wzmacniacza zewnętrznego. W drugim wypadku chinolek ma wbudowany swój wzmacniacz i ma inne złączki. | Z tym że w tym drugim przypadku (tak jak w moim) chionlek ma wszystkie złączki - i pod wzmacniacz Rockforda, i pod bezpośrednie połączenie do głośników również. Tyle tylko, że te drugie są w ogóle nie podłączone. Są widoczne również na schemacie podłączeń w instrukcji.
13zbyszek13 - 07-06-2010, 19:22
kolego tylko zeby nie była to wersja na USA
tam inaczej odbiornik wyłapuje FM.
3r3as3r - 07-06-2010, 19:50
ok dzięki wam wszystkim chłopaki za pomoc
napisałem wszystko co wiedziałem i się dowiedziałem od was. wygląda na to że powinno wszystko u mnie grać. w ASO po dwóch godzinach dowiedziałem się że mam ten CANBUS (na forum po paru minutach ), pod przednim fotelem kierowcy mam jakies pudło przypominające wzmacniacz o którym pisał SławeK, więc już coś wiem i mam nadzieje ze wszystko bedzie smigac jak ta lala
jeżeli mogę was jeszcze prosic o rzucenie okiem na te dwa linki i wyrażenie swoich opini poniewasz ci co zakładali wiedzą na pewno więcej ode mnie (widzieli sprzęt "na żywo", podłączenia itd). jeżeli nic z tego nie wyjdzie (stwierdzicie że to jakiś chłam który trzeba obchodzić bokiem) to kupie z tej firmy Ipmart, jednak różnica cenowa jest spora :/
link1:
http://cgi.ebay.com/ebaym...=item19bc911053
link2:
http://cgi.ebay.com/ebaym...=item335dd91f67
szacun za pomoc
oczywiście będę informował o postepach ale to dopiero za pare tygodni jak dojedzie do mnie to cudo
13zbyszek13 - 07-06-2010, 20:46
Kolego nie dotykał bym ani jednego ani drugiego.
Wejdź na stronę impartu , rofaudio tam masz tańszą wersję o gorszych parametrach
za coś około 400 $
rezon - 07-06-2010, 22:28
13zbyszek13 napisał/a: | Kolego nie dotykał bym ani jednego ani drugiego | niestety to prawda. Sądząc po kablach w zestawach to tylko link1 może współpracować z Rockfordem - 7" monitor. LInk2 ma inne kabelki (czyli pewnie nie do Rockforda), mimo że front ma bardzo podobny do ROF1701, którego używamy. Różnica cenowa niestety ma w tym przypadku uzasadnienie. Jak będziesz kupował, to kup sobie też kamerę cofania i ew. DVD/LCD w zagłówki. Przesyłka to min. 150USD, więc jak kupisz w komplecie to wyjdzie taniej.
[ Dodano: 07-06-2010, 22:32 ]
3r3as3r napisał/a: | pod przednim fotelem kierowcy mam jakies pudło przypominające wzmacniacz o którym pisał SławeK | wzmacniacz jest pod fotelem pasażera
3r3as3r - 07-06-2010, 22:38
ok dzięki panowie za opinie
nie będę się w takim razie babrał w....
własnie wlazłem pod siedzenia w aucie z latarką jak sugerował SławeK i mam juz obraz sytuacji. posiadam zwykły szmelc fabryczny nie Rockforda nie mam niestety jak sie wcześniej zasugerowałem żadnego wzmacniacza pod siedzeniem kierowcy więc jak zrozumiałem potrzebuję wersję z wzmacniaczem zintegrowanym z tym cackiem. poprwcie mnie jak sie mylę
juz puściłem swoje "sondy" do tego drugiego producenta ROF czy jak mu tam i mam nadzieję że dobrze dobiorą.
pozdro
Grzesq - 07-06-2010, 23:04
3r3as3r napisał/a: | ok dzięki panowie za opinie
nie będę się w takim razie babrał w....
własnie wlazłem pod siedzenia w aucie z latarką jak sugerował SławeK i mam juz obraz sytuacji. posiadam zwykły szmelc fabryczny nie Rockforda nie mam niestety jak sie wcześniej zasugerowałem żadnego wzmacniacza pod siedzeniem kierowcy więc jak zrozumiałem potrzebuję wersję z wzmacniaczem zintegrowanym z tym cackiem. poprwcie mnie jak sie mylę
juz puściłem swoje "sondy" do tego drugiego producenta ROF czy jak mu tam i mam nadzieję że dobrze dobiorą.
pozdro |
Czy masz Rockforda czy nie, nie ma znaczenia przy ROF1701, będzie działać i tak, było już to pisane wcześniej.
Jeżeli jesteś zaineresowany zakupem ROF1701 daj znać mi na priv, bo mam nówkę do sprzedania praktycznie po realnie poniesionych kosztach Taniej nie ściągniesz i nie musisz czekać, odprawiać itd.
jan2362 - 08-06-2010, 00:27
Po zamontowaniu mojego Ipmartowego sprzętu mam jeszcze jeden problem.
Gdy odtwarzam np. muzykę z USB nie mam wyświetlanego widoku folderu z katalogami i plikami np. mp3 tylko same klawisze nawigacyjne i komunikat na ekranie:
"picture off for your salfty" - tak pisze.
Macie pomysł jak się tego pozbyć?
czy to może mieć coś wspólnego z kamerą do cofania której jeszcze nie zainstalowałem? - ale to by było trochę bez sensu
- znalazłem odpowiedź od Mitsu00:
Apropo braku obrazu to musisz najpierw uziemić kabelek oznaczony PARKING i będzie GIT.
Sprawdzę czy pomoże
13zbyszek13 - 08-06-2010, 10:34
jan2362 napisał/a: | - znalazłem odpowiedź od Mitsu00:
Apropo braku obrazu to musisz najpierw uziemić kabelek oznaczony PARKING i będzie GIT. |
zrób tak jak napisał mitsu00 będzie dobrze
[ Dodano: 08-06-2010, 10:52 ]
Czy jest już ktoś z AM 6.5 w chińczyku ?
jan2362 - 08-06-2010, 11:22
Ja instalowałem AM 6.1 i powiem że nie zachwyca. Chodzi jakoś wolno, słabo reagowała na panel dotykowy, powyłączałem kilka opcji i się trochę poprawiło, ale ogólnie mam słabe wrażenia. Tysiące opcji do ustawiania i chodzi wolno /w porównaniu z igo mam 8.3.4/
Zostałem jak kilkoro z Was fanem iGo i na nią się przesiadam.
Gdzieś czytałem, że jest wersja 8.5 - czy ktoś instalował?
13zbyszek13 - 08-06-2010, 11:47
Ja mam AM 6.2 chodzi dobrze
acz kolwiek jeżdzę tesz na IGO które zassałem od mitsu00
graficznie jest fajniejsze,ma godzinę na skórce lecz mapy nie są tak aktualne jak w AM
rezon - 08-06-2010, 12:58
jan2362 napisał/a: | Ja instalowałem AM 6.1 i powiem że nie zachwyca | 6.1 bardzo szybko zamienio na 6.2. Też miałem podobne wrażenie po instalacji z wersji chyba 5.5. AM 6.2 chodzi znacznie lepiej i podobnie jak u 13zbyszek13, chodzi mi dobrze. Tyle, że wole aktualniejsze mapy niż ładniejszą grafikę - wszystko zależy co komu bardziej potrzebne.
13zbyszek13 - 08-06-2010, 20:16
rezon napisał/a: | 6.1 bardzo szybko zamienio na 6.2 |
Od tygodnia jest 6.5 podobno jeszcze lepsza i dokładniejsza.
Jutro sobie zaktualizuje to coś będę mógł napisać
rezon - 08-06-2010, 20:34
13zbyszek13 napisał/a: | Od tygodnia jest 6.5 podobno jeszcze lepsza i dokładniejsza | dlatego ją ściągam Opis jest ciekawy, zobaczę jutro jak będzie w działaniu.
mitsu00 - 08-06-2010, 21:39
13zbyszek13 napisał/a: | Ja mam AM 6.2 chodzi dobrze
acz kolwiek jeżdzę tesz na IGO które zassałem od mitsu00
graficznie jest fajniejsze,ma godzinę na skórce lecz mapy nie są tak aktualne jak w AM |
Najnowsze mapy TeleAtlas i NAVTECH do IGO mają 100% pokrycia Polski.
|
|
|