To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Tomek - 10-08-2013, 21:16

Hugo napisał/a:
tomek84 napisał/a:
ja śmigam 3 lata na Tokico (na tyle) i jestem bardzo zadowolony
Olejowe?

to są gazowe, czy też zwane gazowo-olejowymi
o ile mnie pamięć nie myli

robertdg - 11-08-2013, 07:45

Ta zbieznośc sumaryczna przedniej osi jest ok, ale czemu lewe koło na granicy a prawe na minusie, nie masz przypadkiem delikatnie krzywej kierownicy :?:
Czemu lewe przednie koło na ujemnym PK :?: Któryś dolny wahacz przestawiony/za krótki :?:
Zbieznośc sumaryczną przodu osobiście bym ustawił na obu kołach po 9 minut, czyli sumarycznie 18 minut, kąt PK lewego tylnego koła mógłby być deczko mniejszy.
Amory tylne z samych pomiarów nie najlepiej, dodatkowo jezeli często wozisz jakies obciązenie pomyśl nad utwardzeniem spręzyn, po takim zabiegu obowiązkowo geometria.

Andrew - 11-08-2013, 08:19

robertdg napisał/a:
nie masz przypadkiem delikatnie krzywej kierownicy :?:

Delikatnie :wink:
robertdg napisał/a:
Czemu lewe przednie koło na ujemnym PK :?:
Nie pytaj mnie o to, bo się nie znam. Przy wahaczach z przodu nic nie było dłubane...
Na przyrządzie zbieżność pokazywało w normach. A sprzęt powiem, że nie byle co :P

Andrew - 03-09-2013, 20:52

radek79 napisał/a:
czytałem że z tyłu masz założone amorki monroe olejowe, napiszę ci na moim przykładzie gdzie sam takie założyłem u brejdaka w galancie, z początku było dobrze,później znowu tył żył swoim życiem aż założyłem swoje stare kayaby gazowe żeby monroy poszły do reklamacji, na starych kayabch było czuć od razu poprawę w prowadzeniu a po założeniu nowych całkiem problem ustąpił

Więc Radku miałeś rację. W końcu ogarnąłem to pływanie tyłu.

Mały up:
przy przebiegu 239257 km wymieniony został za mojej kadencji po raz drugi rozrząd, tj. paski Mitsuboshi oraz rolki NTN.
Wymienione zostały również przednie tarcze i klocki na JPN oraz tylne amory na gazowe (Daichi) plus nowe twardsze sprężyny-auto teraz prowadzi się jak powinno.

Również dzisiaj zapłaciłem OC+NW na cały rok-321 zł.

Dziś galant niestety mnie trochę szarpnął, ale w sumie dłuższy czas do niego za dużo nie dokładałem :)
Poza tym rozrząd wymieniony w porę po 61kkm i 4 latach użytkowania :)

robertdg - 03-09-2013, 21:19

Po założeniu twardszych spręzyn powinieneś poluzowac tuleje na wahaczach a po ułożeniu się zawiasu skręcić no i wykonac korekte geometrii
Andrew - 27-09-2013, 18:07

Mam pewien dylemat z galem, tzn. rozrusznik przy odpalaniu zaczął jakoś inaczej pracować. Teraz tak niby gwiżdże, boję się, że coś powie papa, tylko co :?: :roll:
milo - 27-09-2013, 18:57

ANDREW rozkręć rozrusznik nasmaruj przekładnie sprawdz szczotki i powinno byc dobrze wirnik na łozyskach , wymontowanie bardzo łatwe nawet kanału nie trzeba przerabiałem to juz tak profilaktycznie :D
Andrew - 27-09-2013, 18:58

milo napisał/a:
ANDREW rozkręć rozrusznik nasmaruj przekładnie sprawdz szczotki i powinno byc dobrze wirnik na łozyskach , wymontowanie bardzo łatwe nawet kanału nie trzeba przerabiałem to juz tak profilaktycznie :D

Mówisz, że może mu smaru brakować? :wink:

milo - 27-09-2013, 19:05

ANDREW napisał/a:
Mówisz, że może mu smaru brakować?

Mozliwe nie wiadomo kiedy był rozkrecany , smar stosuje sie do rozrusznikow specjalny taki rozbierzesz wyczyscisz napewno pomoże

Andrew - 27-09-2013, 19:06

Być może wcale nie był rozkręcany :)
milo - 27-09-2013, 19:09

Przy sobocie do auta i podłub :D
Andrew - 27-09-2013, 19:11

milo napisał/a:
Przy sobocie do auta i podłub :D

Kurde plany już mam na jutro. Jadę na grzybki, a potem coś przy domku. Po niedzieli do znajomego podjadę i się zrobi :wink:

milo - 27-09-2013, 19:17

Grzybobranie :D
Andrew - 27-09-2013, 19:20

Tak jakby :mrgreen:
milo - 27-09-2013, 19:28

Cos sie zmieniło czy juz niedowidze :shock: