Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
Tomek - 10-08-2013, 21:16
| Hugo napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | ja śmigam 3 lata na Tokico (na tyle) i jestem bardzo zadowolony | Olejowe? |
to są gazowe, czy też zwane gazowo-olejowymi
o ile mnie pamięć nie myli
robertdg - 11-08-2013, 07:45
Ta zbieznośc sumaryczna przedniej osi jest ok, ale czemu lewe koło na granicy a prawe na minusie, nie masz przypadkiem delikatnie krzywej kierownicy
Czemu lewe przednie koło na ujemnym PK Któryś dolny wahacz przestawiony/za krótki
Zbieznośc sumaryczną przodu osobiście bym ustawił na obu kołach po 9 minut, czyli sumarycznie 18 minut, kąt PK lewego tylnego koła mógłby być deczko mniejszy.
Amory tylne z samych pomiarów nie najlepiej, dodatkowo jezeli często wozisz jakies obciązenie pomyśl nad utwardzeniem spręzyn, po takim zabiegu obowiązkowo geometria.
Andrew - 11-08-2013, 08:19
| robertdg napisał/a: | nie masz przypadkiem delikatnie krzywej kierownicy |
Delikatnie | robertdg napisał/a: | Czemu lewe przednie koło na ujemnym PK | Nie pytaj mnie o to, bo się nie znam. Przy wahaczach z przodu nic nie było dłubane...
Na przyrządzie zbieżność pokazywało w normach. A sprzęt powiem, że nie byle co
Andrew - 03-09-2013, 20:52
| radek79 napisał/a: | | czytałem że z tyłu masz założone amorki monroe olejowe, napiszę ci na moim przykładzie gdzie sam takie założyłem u brejdaka w galancie, z początku było dobrze,później znowu tył żył swoim życiem aż założyłem swoje stare kayaby gazowe żeby monroy poszły do reklamacji, na starych kayabch było czuć od razu poprawę w prowadzeniu a po założeniu nowych całkiem problem ustąpił |
Więc Radku miałeś rację. W końcu ogarnąłem to pływanie tyłu.
Mały up:
przy przebiegu 239257 km wymieniony został za mojej kadencji po raz drugi rozrząd, tj. paski Mitsuboshi oraz rolki NTN.
Wymienione zostały również przednie tarcze i klocki na JPN oraz tylne amory na gazowe (Daichi) plus nowe twardsze sprężyny-auto teraz prowadzi się jak powinno.
Również dzisiaj zapłaciłem OC+NW na cały rok-321 zł.
Dziś galant niestety mnie trochę szarpnął, ale w sumie dłuższy czas do niego za dużo nie dokładałem
Poza tym rozrząd wymieniony w porę po 61kkm i 4 latach użytkowania
robertdg - 03-09-2013, 21:19
Po założeniu twardszych spręzyn powinieneś poluzowac tuleje na wahaczach a po ułożeniu się zawiasu skręcić no i wykonac korekte geometrii
Andrew - 27-09-2013, 18:07
Mam pewien dylemat z galem, tzn. rozrusznik przy odpalaniu zaczął jakoś inaczej pracować. Teraz tak niby gwiżdże, boję się, że coś powie papa, tylko co
milo - 27-09-2013, 18:57
ANDREW rozkręć rozrusznik nasmaruj przekładnie sprawdz szczotki i powinno byc dobrze wirnik na łozyskach , wymontowanie bardzo łatwe nawet kanału nie trzeba przerabiałem to juz tak profilaktycznie
Andrew - 27-09-2013, 18:58
| milo napisał/a: | ANDREW rozkręć rozrusznik nasmaruj przekładnie sprawdz szczotki i powinno byc dobrze wirnik na łozyskach , wymontowanie bardzo łatwe nawet kanału nie trzeba przerabiałem to juz tak profilaktycznie |
Mówisz, że może mu smaru brakować?
milo - 27-09-2013, 19:05
| ANDREW napisał/a: | | Mówisz, że może mu smaru brakować? |
Mozliwe nie wiadomo kiedy był rozkrecany , smar stosuje sie do rozrusznikow specjalny taki rozbierzesz wyczyscisz napewno pomoże
Andrew - 27-09-2013, 19:06
Być może wcale nie był rozkręcany
milo - 27-09-2013, 19:09
Przy sobocie do auta i podłub
Andrew - 27-09-2013, 19:11
| milo napisał/a: | Przy sobocie do auta i podłub |
Kurde plany już mam na jutro. Jadę na grzybki, a potem coś przy domku. Po niedzieli do znajomego podjadę i się zrobi
milo - 27-09-2013, 19:17
Grzybobranie
Andrew - 27-09-2013, 19:20
Tak jakby
milo - 27-09-2013, 19:28
Cos sie zmieniło czy juz niedowidze
|
|
|