Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)
rosomak1983 - 03-12-2013, 16:15
[quote="Wojciech Bogacz"] krzysiakxxx napisał/a: |
Po prostu ufam facetowi i tyle - widziałem wiele razy jak robi, co robi - wie, że w każdej chwili mogę go niego przyjść i zapytać "jak idzie robota"... ogólnie uważam, że będzie zrobione conajmniej tak dobrze jak to sobie wyobrażam. |
Jesli to ten sam co robił Ci tył to powinno byc dobrze. Ładnie to wtedy porobił.
kaczka81s - 04-12-2013, 00:24
Cytat: | ogólnie uważam, że będzie zrobione conajmniej tak dobrze jak to sobie wyobrażam. |
No i o to chodzi.
Panowie nie zniechęcajcie Wojtka, swoimi doświadczeniami ja też się muszę pod tym podpisać
krzysiakxxx - 04-12-2013, 16:54
Wojtka się nie da zniechęcić Nawet gdyby gal się złamał to by go ratował
Wszyc - 06-12-2013, 22:46
krzysiakxxx napisał/a: | Nawet gdyby gal się złamał |
Oj tam oj tam mój sie złamał i nie płacze
Wojciech Bogacz - 07-12-2013, 22:35
Obiecana kolejna porcja fotek z reanimacji... wszystko z grubsza już jest spasowane - jeszcze tylko parę drobiazgów
Maska została naprawiona i wzmocniona - ale nie za bardzo, żeby w razie czego złamała się tam gdzie producent założył. Do spasowania jest jeszcze przedni zderzak.
Wszystko zostanie jeszcze przeszlifowane, pomalowane podkładem reaktywnym a potem już kolorem właściwym. Jednak ze względu na zimę oraz koszty postanowiłem pełne malowanie przodu zostawić na wiosnę - szkoda by mi było przez zimę przerysować zderzak na jakiejś zaspie lub zlodowaciałym śniegu. Poza tym na wiosnę zrobi się środek autka pod kątem rdzy (skoro przód i tył gotowe ))).
Wszyc - 07-12-2013, 22:47
Wojtku dasz radę kij z malowaniem zrobisz go od dołu ładnie i mechanicznie i to najważniejsze przyjdą lepsze czasy to i lakier będzie Może i sąsiedzi mają wypucowane autka ale nie mają E88A cierpliwości i zawzięcia a wszystko się uda
Kurcze szkoda że bliżej nie mieszkasz Praca w garażu zimą jest najlepsza nawet jak się nie ma ogrzewania to ma to swój klimat czapka termos i jechana
kaczka81s - 08-12-2013, 21:43
Wszyc napisał/a: | Praca w garażu zimą jest najlepsza nawet jak się nie ma ogrzewania to ma to swój klimat czapka termos i jechana |
Ja też to uwielbiam
Marcino - 09-12-2013, 10:08
kaczka81s napisał/a: | Wszyc napisał/a: | Praca w garażu zimą jest najlepsza nawet jak się nie ma ogrzewania to ma to swój klimat czapka termos i jechana |
Ja też to uwielbiam |
Pamietam jak na mrozie w szopie u ojca zmieniałem tylne łożyska w maluchu....
A w garazu 10-15 stopni to ok, przy wyższych temp się męczę..:)
krzysiakxxx - 09-12-2013, 12:32
Wszyc napisał/a: |
Oj tam oj tam mój sie złamał i nie płacze |
No to właśnie mówię że i Wojtek by nie płakał, tylko spawał
Wojciech Bogacz - 15-12-2013, 13:38
Kilka fotek po wczorajszych odwiedzinach za płotem (odwiedzam Gala w weekendy i po ciemku jak kochankę jaką :PPP)
Wszystko się ładnie układa - o - widać poniżej jak pięknie ma być... no i te pięknie dopasowane szczeliny - zwłaszcza ta z lewej strony auta
Zderzak już pospawany i wyprofilowany żeby idealnie pasował; nakładka zapożyczona z drugiego auta bo okazała się być plastikiem niespawalnym Za to na starej jak widać była szpachla z każdej możliwej strony i pozbycie się jej oraz dopasowanie nakładki na zderzak zajęło bagatela 4 facetogodziny.
Wszystkie uchwyty i pęknięcia zderzaka już zaspawane.... Widać dobrze bo czarne
Dziś biorę reflektory a jutro jadą do regeneracji - mam też już kupione całe reflektory przeciwmgielne - używane wprawdzie ale będą git
Wstępnie może uda się do świąt autko ogarnąć i wyjechać na drogę A jak nie to chociaż do Sylwestra...
krzysiakxxx - 16-12-2013, 12:25
Wojciech Bogacz napisał/a: | Kilka fotek po wczorajszych odwiedzinach za płotem (odwiedzam Gala w weekendy i po ciemku jak kochankę jaką :PPP) |
Kwestia czasu i od kobiety usłyszysz że masz w garażu kochankę Ile razy ja się osłuchałem że mam zieloną dziwkę do której non stop chodzę
Wojciech Bogacz - 17-12-2013, 13:26
krzysiakxxx napisał/a: | Kwestia czasu i od kobiety usłyszysz że masz w garażu kochankę Ile razy ja się osłuchałem że mam zieloną dziwkę do której non stop chodzę |
Na razie nic jej nie mówię co i ile robię bo pewnie bym musiał związek zakończyć Za to jak już zrobię to na pewno będzie zadowolona, że autko śmiga
Ale za tą zieloną dziwką to faktycznie coś dużo romansujesz hehe
krzysiakxxx - 17-12-2013, 14:14
Wojciech Bogacz napisał/a: |
Ale za tą zieloną dziwką to faktycznie coś dużo romansujesz hehe |
Ostatnio ją bardzo zaniedbuję... poza laniem gazu, benzyny i oleju (jak to do opla :E ) nie robię nic
Wojciech Bogacz - 04-01-2014, 14:15
Galant już prawie gotowy - ze sporym poślizgiem czasowym zamieszczam fotki tego co się dzieje.
Wszystko zostało oszlifowane do gołego metalu gdzie się tylko dało, pociągnięte podkładem reaktywnym, minią i sreberkiem.
Wszyc - 04-01-2014, 15:24
Ślicznie powoli do celu
|
|
|