Lubelskie - Lubelskie OT lll
Andrew - 08-11-2011, 14:42
No to niezłe przeżycia na koniec dnia pracy miałas
Yoshiko - 08-11-2011, 14:49
| Seichan napisał/a: | | Dobrze, że były niskie krawężniki i udało mi się uciec, bo by rekin miał rozwalony prawy bok... |
ehhhh ci kierowcy
współczuję takiego powrotu do domu
JCH - 08-11-2011, 14:53
| Seichan napisał/a: | | W momencie jak wyprzedzałam drugi samochód, ten włączył kierunkowskaz, że będzie skręcał w lewo | Wyprzedzałaś na skrzyżowaniu czy jakaś inna sytuacja
Seichan - 08-11-2011, 14:59
Na prostej.
radek79 - 08-11-2011, 15:22
kiedyś miałem taką sytuację i sąd uznał winę obopólną
matunio20 - 08-11-2011, 16:03
u nas była nasza wina w takiej samej sytuacji, i policja nie sugerowała się nawet tym że gość z mazdy włączył kierunkowskaz jak byliśmy już przodem na jego wysokości.... u nas był niestety wysoki krawężnik, do tego lanter nie ma absu... i był bum.
dostał strzała w tylne drzwi.... i dlatego nasza wita, bo jak byśmy walnęli go przed słupkiem, to była by jego wina.... takie chore prawo mamy ;/ Ale lantra jest pancerna
Felgi ocalały na tym krawężniku?
Seichan - 08-11-2011, 16:41
Na szczęście krawężnik był naprawdę niski. Poza tym jeżdżę już na zimówkach, więc jest więcej gumy. Felgi całe
Mario - 08-11-2011, 17:19
Witam.
To całe szczęście Renato, że wszystko ok !
winnipool - 08-11-2011, 17:25
Powitać. Właśnie korzystam z dobrodziejstw komunikacji miejskiej bo misiek został na wymianie sworznia i zlokalizowaniu chrobotania przy lewoskrętnym cofaniu.
tomasek - 08-11-2011, 17:48
Cześć MM
W końcu w domku po pracusi
Renatka a jak ci się do domku jechało poza tym incydentem,bo widziałem i słyszałem że Czechów cały stoi
JCH - 08-11-2011, 18:06
| Seichan napisał/a: | | Na prostej. | To w takim razie gdzie on skręcał
| radek79 napisał/a: | | kiedyś miałem taką sytuację i sąd uznał winę obopólną | Dziwne. Jeżeli nie było skrzyżowania to powinna być wina wyprzedzanego. Nawet gdy jest wjazd do posesji w lewo to skręcający ma obowiązek spojrzeć w lustro czy ktoś go nie wyprzedza - tak pisali koledzy z Forum Moto bazując na własnych doświadczeniach (w razie czego mogę poszukać postów).
Zakładam, że nie było linii ciągłych, zakazów wyprzedzania, itp.
matunio20 - 08-11-2011, 18:06
lantra dostała 2 nowe oponki pozostałe dwie z ubiegłego roku w stanie idealnym
Nowe gumy to dębica frigo 2, stare dębica frigo (aktualnie z tyłu). Te opony w tamtym roku się sprawdziły dlatego zdecydowaliśmy się na ich młodszy model 180 zł za sztukę z montażem (po zniżkach). Teraz tylko przegub, a potem amortyzatory z tyłu, bo puszczają oliwkę...
[ Dodano: 08-11-2011, 18:11 ]
| JCH napisał/a: | | Zakładam, że nie było linii ciągłych, zakazów wyprzedzania, itp. |
u nas była przerywana a wina nasza. prędkość w momencie zderzenia około 65 km/h. było nawet nagrane z monitoringu, gdzie widać ze facet włączył kierunkowskaz w momencie jak my byliśmy już na przeciwnym pasie, ale wina nasza, bo trafiony w tył.
_Slawek_ - 08-11-2011, 18:57
| JCH napisał/a: | | Seichan napisał/a: | | Na prostej. | To w takim razie gdzie on skręcał | To akurat było już na ostatniej prostej około 700m od domu, z tym że średnio co 50m są wjazdy do posesji, a tenże niezdecydowany człek skręcał akurat do mini-fabryki okien. Miał szczęście, że nie zdecydował się na ten manewr 1-2sek. wcześniej, bo ciężarówka, która go wtedy wyprzedzała mogła by się trochę mniej przejąć jego nagłym manewrem...
| JCH napisał/a: | | radek79 napisał/a: | | kiedyś miałem taką sytuację i sąd uznał winę obopólną | Dziwne. Jeżeli nie było skrzyżowania to powinna być wina wyprzedzanego. Nawet gdy jest wjazd do posesji w lewo to skręcający ma obowiązek spojrzeć w lustro czy ktoś go nie wyprzedza - tak pisali koledzy z Forum Moto bazując na własnych doświadczeniach (w razie czego mogę poszukać postów).
Zakładam, że nie było linii ciągłych, zakazów wyprzedzania, itp. |
Nie ma tam żadnych zakazów, linii ani znaków poziomych... taka pustynia z krawężnikami
Podejrzewam, że jeśli nie ma się jakiegoś dowodu w postaci nagrania wideo lub wiarygodnych świadków to ciężko jest ustalić w takiej sytuacji konkretnego winnego...
SHARK1979 - 08-11-2011, 19:07
| _Slawek_ napisał/a: |
Skoro taka mała ciężarówka robi takie szkody... i to przy "tylko" 70km/h... |
Szkody jak szkody ale to pierwsze to Mitsu
[ Dodano: 08-11-2011, 19:08 ]
Seichan,
[ Dodano: 08-11-2011, 19:11 ]
Seichan,
[ Dodano: 08-11-2011, 19:22 ]
Ludziki UFO was porało nie ma nikogo czy jak
[ Dodano: 08-11-2011, 19:22 ]
Nie to nie lece sobie