To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - Lubelskie OT lll

Andrew - 08-11-2011, 14:42

No to niezłe przeżycia na koniec dnia pracy miałas :roll:
Yoshiko - 08-11-2011, 14:49

Seichan napisał/a:
Dobrze, że były niskie krawężniki i udało mi się uciec, bo by rekin miał rozwalony prawy bok...

ehhhh ci kierowcy :|

współczuję takiego powrotu do domu :|

JCH - 08-11-2011, 14:53

Seichan napisał/a:
W momencie jak wyprzedzałam drugi samochód, ten włączył kierunkowskaz, że będzie skręcał w lewo
Wyprzedzałaś na skrzyżowaniu czy jakaś inna sytuacja :?: :roll:
Seichan - 08-11-2011, 14:59

Na prostej.
radek79 - 08-11-2011, 15:22

kiedyś miałem taką sytuację i sąd uznał winę obopólną
matunio20 - 08-11-2011, 16:03

u nas była nasza wina w takiej samej sytuacji, i policja nie sugerowała się nawet tym że gość z mazdy włączył kierunkowskaz jak byliśmy już przodem na jego wysokości.... u nas był niestety wysoki krawężnik, do tego lanter nie ma absu... i był bum.
dostał strzała w tylne drzwi.... i dlatego nasza wita, bo jak byśmy walnęli go przed słupkiem, to była by jego wina.... takie chore prawo mamy ;/ Ale lantra jest pancerna :)

Felgi ocalały na tym krawężniku?

Seichan - 08-11-2011, 16:41

Na szczęście krawężnik był naprawdę niski. Poza tym jeżdżę już na zimówkach, więc jest więcej gumy. Felgi całe ;)
Mario - 08-11-2011, 17:19

Witam.
To całe szczęście Renato, że wszystko ok ! :)

winnipool - 08-11-2011, 17:25

Powitać. Właśnie korzystam z dobrodziejstw komunikacji miejskiej bo misiek został na wymianie sworznia i zlokalizowaniu chrobotania przy lewoskrętnym cofaniu.
tomasek - 08-11-2011, 17:48

Cześć MM
W końcu w domku po pracusi :mrgreen:
Renatka a jak ci się do domku jechało poza tym incydentem,bo widziałem i słyszałem że Czechów cały stoi :twisted:

JCH - 08-11-2011, 18:06

Seichan napisał/a:
Na prostej.
To w takim razie gdzie on skręcał :?:
radek79 napisał/a:
Dziwne. Jeżeli nie było skrzyżowania to powinna być wina wyprzedzanego. Nawet gdy jest wjazd do posesji w lewo to skręcający ma obowiązek spojrzeć w lustro czy ktoś go nie wyprzedza - tak pisali koledzy z Forum Moto bazując na własnych doświadczeniach (w razie czego mogę poszukać postów).
Zakładam, że nie było linii ciągłych, zakazów wyprzedzania, itp.

matunio20 - 08-11-2011, 18:06

lantra dostała 2 nowe oponki :) pozostałe dwie z ubiegłego roku w stanie idealnym :)
Nowe gumy to dębica frigo 2, stare dębica frigo (aktualnie z tyłu). Te opony w tamtym roku się sprawdziły dlatego zdecydowaliśmy się na ich młodszy model :) 180 zł za sztukę z montażem (po zniżkach). Teraz tylko przegub, a potem amortyzatory z tyłu, bo puszczają oliwkę...

[ Dodano: 08-11-2011, 18:11 ]
JCH napisał/a:

u nas była przerywana a wina nasza. prędkość w momencie zderzenia około 65 km/h. było nawet nagrane z monitoringu, gdzie widać ze facet włączył kierunkowskaz w momencie jak my byliśmy już na przeciwnym pasie, ale wina nasza, bo trafiony w tył.

_Slawek_ - 08-11-2011, 18:57

JCH napisał/a:
Seichan napisał/a:
Na prostej.
To w takim razie gdzie on skręcał :?:
To akurat było już na ostatniej prostej około 700m od domu, z tym że średnio co 50m są wjazdy do posesji, a tenże niezdecydowany człek skręcał akurat do mini-fabryki okien. Miał szczęście, że nie zdecydował się na ten manewr 1-2sek. wcześniej, bo ciężarówka, która go wtedy wyprzedzała mogła by się trochę mniej przejąć jego nagłym manewrem...

JCH napisał/a:
radek79 napisał/a:
Dziwne. Jeżeli nie było skrzyżowania to powinna być wina wyprzedzanego. Nawet gdy jest wjazd do posesji w lewo to skręcający ma obowiązek spojrzeć w lustro czy ktoś go nie wyprzedza - tak pisali koledzy z Forum Moto bazując na własnych doświadczeniach (w razie czego mogę poszukać postów).

Nie ma tam żadnych zakazów, linii ani znaków poziomych... taka pustynia z krawężnikami ;)
Podejrzewam, że jeśli nie ma się jakiegoś dowodu w postaci nagrania wideo lub wiarygodnych świadków to ciężko jest ustalić w takiej sytuacji konkretnego winnego...

SHARK1979 - 08-11-2011, 19:07

_Slawek_ napisał/a:

Skoro taka mała ciężarówka robi takie szkody... i to przy "tylko" 70km/h...

Szkody jak szkody ale to pierwsze to Mitsu :roll:

[ Dodano: 08-11-2011, 19:08 ]
Seichan, :goodman:

[ Dodano: 08-11-2011, 19:11 ]
Seichan, :goodman:

[ Dodano: 08-11-2011, 19:22 ]
Ludziki UFO was porało :?: nie ma nikogo czy jak :|

[ Dodano: 08-11-2011, 19:22 ]
Nie to nie lece sobie :evil:

Jaro1974 - 08-11-2011, 19:33

Jeden ludź przybył :twisted: Cześć Przemku :wink: