Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja
sniegu - 24-05-2013, 13:26
tomek84 napisał/a: |
[ Dodano: 24-05-2013, 12:45 ]
a mnie się coś wydaje, że ludziom formuła zlotu nie pasuje i nie chcę w nim uczestniczyć
tylko czemu jest (ponad) 120 nicków na liście ?? to nie wiem |
też o tym słyszałem
Mnie to lotto czy akademik czy domki jak się zdecyduję a nie będzie możliwości wzięcia składu za połowę ceny czyli 2 osoby to poszukam jakiejś fajnej agroturystyki obok i tam się zadekuję i zrobię bazę wypadową, chociaż wiem i słyszałem że ludzią nie pasuje "blokowisko"
Mnie na liście nie ma i ostatnio też mnie nie było a organizowałem mecz bo uważam zę zawsze coś wypadnie i będzie lipa, ale wiem że parę osób z listy się zapisało a sami nie wiedza czy pojadą najlepiej widzicie to panowie po zapisach na noclegi, wy się nastawiliście na 200 osób a nie wiecie ile osób wpadło na taki pomysł Jak Ja, że może agroturystyka za miastem i dojazd...
Blondi - 24-05-2013, 13:33
tomek84 napisał/a: | rezerwacje są od ponad miesiąca |
właśnie o tym mówię, zaczeliscie rezerwacje 23-04 a na poprzedni zlot od 01-02 juz zaczeli zbierać i do terminu wplat i samego Zlotu każdy miał czas sobie kogos dobrac. A teraz Zlot tuż tuż a mało informacji/ przypomnień.
I tak sobie myśle, że może tez nie kazdemu nie tyle forma Zlotu co nowy termin nie odpowiada. To w końcu sam środek wakacji.
Chłopaki nie łamcie się tylko naciskajcie na Huberta czy komu tam wyslaliscie zbiorówke żeby jak najszybciej ja posłał do wszystkich i bractwo napewno sie ruszy.
sniegu - 24-05-2013, 14:01
Blondi napisał/a: | tomek84 napisał/a: | rezerwacje są od ponad miesiąca |
właśnie o tym mówię, zaczeliscie rezerwacje 23-04 a na poprzedni zlot od 01-02 juz zaczeli zbierać i do terminu wplat i samego Zlotu każdy miał czas sobie kogos dobrac. A teraz Zlot tuż tuż a mało informacji/ przypomnień.
I tak sobie myśle, że może tez nie kazdemu nie tyle forma Zlotu co nowy termin nie odpowiada. To w końcu sam środek wakacji.
Chłopaki nie łamcie się tylko naciskajcie na Huberta czy komu tam wyslaliscie zbiorówke żeby jak najszybciej ja posłał do wszystkich i bractwo napewno sie ruszy. |
Wiesz Blondi Ja tam wolę środek wakacji niż szanse spotkania się z kochanymi kibicami po meczu...
[ Dodano: 24-05-2013, 14:03 ]
a może pany info o jakiś atrakcjach (oczywiście tych które są już dograne) może to też przyciągnie ludziska
mjsystem - 24-05-2013, 17:39
Cytat: | nie wiecie ile osób wpadło na taki pomysł Jak Ja, że może agroturystyka za miastem i dojazd...
_________________ |
Zawsze na tym polega zlot, że wszyscy się bawią w jednym miejscu, śpią w jednym miejscu i integrują się w jednym miejscu. Po co rezerwować hostel? Może każdy na własną rękę. Nie będzie trzeba wysłuchiwać, jakie te noclegi kiepskie...(tak było rok i dwa termu, przez co nie zazdroszczę organizatorom). Jak widzę trudno każdemu dogodzić.
tomek84 napisał/a: | właśnie sprawdziłem
cena pokoju 2-os była 165 zł za noc
więc i u nas jest taka opcja, a nawet taniej
za 160 zł za noc dostajesz apartament składający się z salonu, sypialni i łazienki (wszystko to na wyłączność) - mam nadzieję, że teraz wszystkim to pasuje
|
sniegu napisał/a: | Mnie to lotto czy akademik czy domki jak się zdecyduję a nie będzie możliwości wzięcia składu za połowę ceny czyli 2 osoby to poszukam jakiejś fajnej agroturystyki obok |
I frytki do tego...
pamar - 24-05-2013, 20:48
mjsystem napisał/a: | Nie będzie trzeba wysłuchiwać, jakie te noclegi kiepskie...(tak było rok i dwa termu, przez co nie zazdroszczę organizatorom). Jak widzę trudno każdemu dogodzić. |
A kto kuźwa narzekał
mjsystem napisał/a: |
I frytki do tego... |
To na terenie AGH są jakieś frytkodajnie, czy trzeba zabrać swoją frytkownicę?
Blondi - 25-05-2013, 02:01
sniegu napisał/a: | to poszukam jakiejś fajnej agroturystyki obok i tam się zadekuję i zrobię bazę wypadową |
Chyba nie taka jest idea Zlotu! Po co jechac na Zlot i uczestniczyć jedynie w części. Nie rozumiem Cie Śniegu ale to chyba nie pierwszy raz
Poza tym ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z ograniczeń ruchu miejskiego w Krakowie i okolicy, zwłaszcza latem jak jest tam rzesza turystów. Poprawcie mnie krakusy jesli sie myle ale nie wyobrażam sobie, że ktos autem bedzie się poruszal po Waszym pięknym acz restrykcyjnie ograniczonym w sterfy ruchu grodzie. Kraków trzeba znac żeby po nim jeździc bo inaczej się utknie gdzieś na pół dnia.
mjsystem napisał/a: | I frytki do tego... | i zasmażka
mjsystem - 25-05-2013, 07:50
pamar napisał/a: | mjsystem napisał/a:
Nie będzie trzeba wysłuchiwać, jakie te noclegi kiepskie...(tak było rok i dwa termu, przez co nie zazdroszczę organizatorom). Jak widzę trudno każdemu dogodzić.
A kto kuźwa narzekał |
hm... było minęło, nie ma co wspominać.
sniegu - 25-05-2013, 10:54
Blondi napisał/a: | sniegu napisał/a: | to poszukam jakiejś fajnej agroturystyki obok i tam się zadekuję i zrobię bazę wypadową |
Chyba nie taka jest idea Zlotu! Po co jechac na Zlot i uczestniczyć jedynie w części. Nie rozumiem Cie Śniegu ale to chyba nie pierwszy raz
Poza tym ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z ograniczeń ruchu miejskiego w Krakowie i okolicy, zwłaszcza latem jak jest tam rzesza turystów. Poprawcie mnie krakusy jesli sie myle ale nie wyobrażam sobie, że ktos autem bedzie się poruszal po Waszym pięknym acz restrykcyjnie ograniczonym w sterfy ruchu grodzie. Kraków trzeba znac żeby po nim jeździc bo inaczej się utknie gdzieś na pół dnia.
mjsystem napisał/a: | I frytki do tego... | i zasmażka |
polew mam straszny naprawdę
miesięcznie robię ok 3 do 5 tysi na busie
w kraku jestem 2 razy w miechu po 5 punktów do tej pory co nieco już poznałem przez 2 lata
a dwa naviexpert i automapa na livie i o korkach już dawno zapomniałem.
nie wystarczy wziąć navi wklikać i jechać.
Blondi to, że ktoś ma wpisane Wieluń to nie znaczy, że nie zna polski
mjsystem frytek nie lubię dbam o linię bo Mi się ostatnio deczko przybrało
BTW naprawdę podziwiam was bo ja nie jestem w stanie całe trzy dni być na zlocie, Kraków to piękne miasto plus fajna baza wypadowa wieliczka, oświęcim, zakopc wcale nie daleko bo tylko 100 kupa zabytków do zwiedzania dla mnie zlot to sobota pozdrawiam lubiących i nie lubiących mojej osoby
mkm - 25-05-2013, 18:47
Cytat: | nie wiecie ile osób wpadło na taki pomysł Jak Ja, że może agroturystyka za miastem i dojazd... |
Zdecydowanie odradzam. Nie ma czegoś takiego jak agroturystyka w Krakowie, a dojazdy do centrum zajmą Wam od najbliższej "agroturystyki" około godziny w jedną stronę.
To pierwsza sprawa.
Druga to koszty.
Za 'pensjonat, lub 'agroturystykę" koszty przemnóżcie x3 (za dobę)
SHARK1979 - 25-05-2013, 19:47
tomek84 napisał/a: | mnie się coś wydaje, że ludziom formuła zlotu nie pasuje i nie chcę w nim uczestniczyć
tylko czemu jest (ponad) 120 nicków na liście ?? to nie wiem |
Spokojnie z tego co przeglądam listę spora część nie dojedzie
Bizi78 - 25-05-2013, 20:15
sniegu napisał/a: | podziwiam was bo ja nie jestem w stanie całe trzy dni być na zlocie |
Jak dla mnie meritum zlotu to poznawanie nowych ludzi, których w realu spotkam tylko na zlocie .
Niestety te trzy dni to za mało .
Co do zwiedzania, to wystarczy wolny weekend wsiąść w auto i pojechać zwiedzać .
Zlot jest raz w roku a zabytki dostępne są cały rok .
Aga - 25-05-2013, 21:39
powiem tak:
masówki nie dochodzą, informacji brak
i co z tego???
Ci co mają być na zlocie i chcą na nim być to i tak będą
termin jest znany od dawna, temat z rezerwacjami jest - wystarczyło zajrzeć na forum i się dopisać
wiec o co chodzi?
w temacie dyskutują Ci którzy na zlocie nie będą bo nie mogą oraz Ci którzy nie chcą być bo mają integrację w d.... i lubią jedynie krytykować - więc jak widzę nic się nie zmieniło od lat
Panowie organizatorzy - spokojnie - historia się powtarza a zlot i tak będzie zajeb......
Morfi - 25-05-2013, 21:50
Ja będę
koszmarek - 25-05-2013, 23:01
Aga napisał/a: | i lubią jedynie krytykować - więc jak widzę nic się nie zmieniło od lat |
ja się podpisuje wszystkimi łapkami.. będzie dobrze, jak się ktoś nie chce integrować to jego sprawa. Na zlot się przyjeżdża dla ludzi, a nie siedzieć w pokoju/domku...
sniegu - 26-05-2013, 00:02
mkm napisał/a: | Cytat: | nie wiecie ile osób wpadło na taki pomysł Jak Ja, że może agroturystyka za miastem i dojazd... |
Zdecydowanie odradzam. Nie ma czegoś takiego jak agroturystyka w Krakowie, a dojazdy do centrum zajmą Wam od najbliższej "agroturystyki" około godziny w jedną stronę.
To pierwsza sprawa.
Druga to koszty.
Za 'pensjonat, lub 'agroturystykę" koszty przemnóżcie x3 (za dobę) |
Maćku trochę się z Tobą nie zgodzę konkretniej to dużo się nie zgodzę
10 km i to akurat nie przebijam się super przez centrum więc godziny Mi to nie zajmie góra max 30 minut
http://maps.google.pl/map...mra=ls&t=m&z=12
dwa
http://podbaranami.com.pl/?page_id=34
czyli wychodzi tyle co tutaj a z daleka od miasta centrum gwaru itp takich miejsc jak to jest ogrom wokoło więc spokojnie z kosztami w moim wypadku AGH to szału nie robi
No i Szarkens masz dużo racji, ale trzeba patrzeć optymistycznie na sprawę jeżeli nasze prognozy Moje i Sharka się sprawdzą to zlot będzie bardziej kameralny i każdy z każdym się pozna.
Pozdrawiam
|
|
|