To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA

Tomek - 05-05-2014, 06:37

mjsystem napisał/a:
Cytat:
Wawrzkowizna bez mitsumaniaków nie jest taka fajna

Byłoby nas więcej, ale nie wiedzieliśmy o wypadzie na weekend :P

otóż to :axe:

Marcino - 05-05-2014, 08:07

że.. dziś pierwszy raz galant zawiódl.... nie zapalił stojać pod domem od środy.... chyba się obraził:P
Uwex - 05-05-2014, 08:37

Marcino napisał/a:
chyba się obraził

a co się dziwisz ? na majówkę go nie zabrałeś :P

fergul11 - 05-05-2014, 09:42

Jeszcze jeden dzień wolnego :P
mjsystem - 05-05-2014, 09:53

... że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... :?
gulgulq - 05-05-2014, 10:02

jakoś prąd dziś szaleje, ups też nie trzyma
w związku z tym mamy taki efekt :P :

Tomek - 05-05-2014, 10:05

mjsystem napisał/a:

... że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... :?

:roll:
Ty, Sławku, przed Trybunałem Konstytucyjnym ?? :mrgreen:

Uwex - 05-05-2014, 11:36

mjsystem- jeśli piszesz o tomografii komputerowej, to poszukaj w Opolu- jest kilka punktów do wyboru- podzwonisz i wybierzesz najbliższy termin.
fergul11 - 05-05-2014, 11:43

mjsystem napisał/a:
czas oczekiwania na TK to....
mjsystem napisał/a:
Może uda mi się dożyć...

Trzeba Ci koniecznie obywatelstwo odebrać ,bo narzekasz ... :p

sveno - 05-05-2014, 11:48

mjsystem napisał/a:
że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... :?
to jest paranoja. Uderz do Niemiec czy Czech. Zrobią od ręki, a prawo unijne gwarantuje, że NFZ powinien za to zapłacić.
fergul11 - 05-05-2014, 11:53

Reformowali za komuny , reformują od czasu O stołu ,a tu ciągły opór tkanki :roll:
sveno napisał/a:
NFZ powinien za to zapłacić.
wynajdą jakiś powód żeby się wyłgać ,oby nie .
Yoshiko - 05-05-2014, 11:54

sveno napisał/a:
mjsystem napisał/a:
że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... :?
to jest paranoja. Uderz do Niemiec czy Czech. Zrobią od ręki, a prawo unijne gwarantuje, że NFZ powinien za to zapłacić.

trzeba będzie za granicą zapłacić za pobyt w szpitalu czy operację, koszty dojazdu czy także ewentualnie hotelu, a dopiero potem starać się o zwrot kosztów, ale tylko samej kuracji. Jeśli zabieg czy leczenie np. w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową.

http://www.polityka.pl/ty...za-granica.read

sveno - 05-05-2014, 12:00

Yoshiko napisał/a:
w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową.
Sławek warto się dowiedzieć ile NFZ płaci za TK w Polsce a ile takie badanie kosztuje w Czechach. Nie powinno być drożej. Zostaje Ci dojazd, bo hotel niepotrzebny, a to niewiele biorąc pod uwagę stawkę.

Czemu masz mieć tomografię? Co się dzieje?

Kiedyś miałem TK i rezonans magnetyczny. Tego drugiego badania nie zapomnę: Pani pielęgniarka zapomniała mi powiedzieć, że pasek od spodni także powinienem zostawić na zewnątrz. Włączyli maszynkę a mi biodra wyrwało do góry. :roll: (pasek miał metalową sprzączkę)

mjsystem - 05-05-2014, 12:08

tomek84 napisał/a:
Ty, Sławku, przed Trybunałem Konstytucyjnym ??

Tam byłoby szybciej :lol:
Uwex napisał/a:
mjsystem- jeśli piszesz o tomografii komputerowej, to poszukaj w Opolu- jest kilka punktów do wyboru- podzwonisz i wybierzesz najbliższy termin.

Taniej wyjdzie poczekać do grudnia. :? Byłem się w takim jednym zarejestrować, a tam w okienku(po oczekiwaniu w kolejce) : - ale to nie u nas, u nas tylko jest taka reklama :shock:
fergul11 napisał/a:

Trzeba Ci koniecznie obywatelstwo odebrać ,bo narzekasz ...

Jeszcze dopłacę :lol:
sveno napisał/a:
Uderz do Niemiec czy Czech

Nie takie to proste :?
fergul11 napisał/a:
wynajdą jakiś powód żeby się wyłgać

:arrow:
Yoshiko napisał/a:

trzeba będzie za granicą zapłacić za pobyt w szpitalu czy operację, koszty dojazdu czy także ewentualnie hotelu, a dopiero potem starać się o zwrot kosztów, ale tylko samej kuracji. Jeśli zabieg czy leczenie np. w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową.

...no właśnie :roll:
Póki nic mi nie dolegało, to nawet nie wiedziałem jak wygląda przychodnia. A tu nagle takie kwiatki ze służbą zdrowia.
Teraz zaczynam rozumieć ironiczną minę pani neurolog, kiedy pytałem czy długo się czeka na TK głowy :lol:

Uwex - 05-05-2014, 13:04

mjsystem napisał/a:
Taniej wyjdzie poczekać do grudnia

to jest około 125 km od Ciebie, więc bez przesady ! a jeśli to pilna sprawa, to może warto ? w marcu byłem na TK w Opolu- po 2,5 miesiąca oczekiwania- ciut szybciej byś miał niż w grudniu. Ale chyba wiesz co robisz - życzę zdrowia i dobrych wiadomości :)