Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
Tomek - 05-05-2014, 06:37
| mjsystem napisał/a: | | Cytat: | | Wawrzkowizna bez mitsumaniaków nie jest taka fajna |
Byłoby nas więcej, ale nie wiedzieliśmy o wypadzie na weekend |
otóż to
Marcino - 05-05-2014, 08:07
że.. dziś pierwszy raz galant zawiódl.... nie zapalił stojać pod domem od środy.... chyba się obraził:P
Uwex - 05-05-2014, 08:37
| Marcino napisał/a: | | chyba się obraził |
a co się dziwisz ? na majówkę go nie zabrałeś
fergul11 - 05-05-2014, 09:42
Jeszcze jeden dzień wolnego
mjsystem - 05-05-2014, 09:53
... że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć...
gulgulq - 05-05-2014, 10:02
jakoś prąd dziś szaleje, ups też nie trzyma
w związku z tym mamy taki efekt :
Tomek - 05-05-2014, 10:05
| mjsystem napisał/a: |
... że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... |
Ty, Sławku, przed Trybunałem Konstytucyjnym ??
Uwex - 05-05-2014, 11:36
mjsystem- jeśli piszesz o tomografii komputerowej, to poszukaj w Opolu- jest kilka punktów do wyboru- podzwonisz i wybierzesz najbliższy termin.
fergul11 - 05-05-2014, 11:43
| mjsystem napisał/a: | | czas oczekiwania na TK to.... |
| mjsystem napisał/a: | | Może uda mi się dożyć... |
Trzeba Ci koniecznie obywatelstwo odebrać ,bo narzekasz ...
sveno - 05-05-2014, 11:48
| mjsystem napisał/a: | że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć... | to jest paranoja. Uderz do Niemiec czy Czech. Zrobią od ręki, a prawo unijne gwarantuje, że NFZ powinien za to zapłacić.
fergul11 - 05-05-2014, 11:53
Reformowali za komuny , reformują od czasu O stołu ,a tu ciągły opór tkanki | sveno napisał/a: | | NFZ powinien za to zapłacić. | wynajdą jakiś powód żeby się wyłgać ,oby nie .
Yoshiko - 05-05-2014, 11:54
| sveno napisał/a: | mjsystem napisał/a:
że czas oczekiwania na TK to albo grudzień albo brak miejsc w tym roku. Może uda mi się dożyć...
to jest paranoja. Uderz do Niemiec czy Czech. Zrobią od ręki, a prawo unijne gwarantuje, że NFZ powinien za to zapłacić. |
trzeba będzie za granicą zapłacić za pobyt w szpitalu czy operację, koszty dojazdu czy także ewentualnie hotelu, a dopiero potem starać się o zwrot kosztów, ale tylko samej kuracji. Jeśli zabieg czy leczenie np. w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową.
http://www.polityka.pl/ty...za-granica.read
sveno - 05-05-2014, 12:00
| Yoshiko napisał/a: | | w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową. | Sławek warto się dowiedzieć ile NFZ płaci za TK w Polsce a ile takie badanie kosztuje w Czechach. Nie powinno być drożej. Zostaje Ci dojazd, bo hotel niepotrzebny, a to niewiele biorąc pod uwagę stawkę.
Czemu masz mieć tomografię? Co się dzieje?
Kiedyś miałem TK i rezonans magnetyczny. Tego drugiego badania nie zapomnę: Pani pielęgniarka zapomniała mi powiedzieć, że pasek od spodni także powinienem zostawić na zewnątrz. Włączyli maszynkę a mi biodra wyrwało do góry. (pasek miał metalową sprzączkę)
mjsystem - 05-05-2014, 12:08
| tomek84 napisał/a: | | Ty, Sławku, przed Trybunałem Konstytucyjnym ?? |
Tam byłoby szybciej
| Uwex napisał/a: | | mjsystem- jeśli piszesz o tomografii komputerowej, to poszukaj w Opolu- jest kilka punktów do wyboru- podzwonisz i wybierzesz najbliższy termin. |
Taniej wyjdzie poczekać do grudnia. Byłem się w takim jednym zarejestrować, a tam w okienku(po oczekiwaniu w kolejce) : - ale to nie u nas, u nas tylko jest taka reklama
| fergul11 napisał/a: |
Trzeba Ci koniecznie obywatelstwo odebrać ,bo narzekasz ... |
Jeszcze dopłacę
| sveno napisał/a: | | Uderz do Niemiec czy Czech |
Nie takie to proste
| fergul11 napisał/a: | | wynajdą jakiś powód żeby się wyłgać |
| Yoshiko napisał/a: |
trzeba będzie za granicą zapłacić za pobyt w szpitalu czy operację, koszty dojazdu czy także ewentualnie hotelu, a dopiero potem starać się o zwrot kosztów, ale tylko samej kuracji. Jeśli zabieg czy leczenie np. w Niemczech czy Szwecji kosztuje więcej, niż NFZ płaci za podobne procedury w Polsce, fundusz zwróci pacjentowi tylko stawkę krajową. |
...no właśnie
Póki nic mi nie dolegało, to nawet nie wiedziałem jak wygląda przychodnia. A tu nagle takie kwiatki ze służbą zdrowia.
Teraz zaczynam rozumieć ironiczną minę pani neurolog, kiedy pytałem czy długo się czeka na TK głowy
Uwex - 05-05-2014, 13:04
| mjsystem napisał/a: | | Taniej wyjdzie poczekać do grudnia |
to jest około 125 km od Ciebie, więc bez przesady ! a jeśli to pilna sprawa, to może warto ? w marcu byłem na TK w Opolu- po 2,5 miesiąca oczekiwania- ciut szybciej byś miał niż w grudniu. Ale chyba wiesz co robisz - życzę zdrowia i dobrych wiadomości
|
|
|