Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
Krzyzak - 04-01-2013, 10:35
| Bartek napisał/a: | | trza było spuścić chłodnik do miseczki z bloku | bez kanału i podnośnika? - nie jestem aż takim harcorem... dostęp do tylnej śruby jest ok w przypadku posiadania powyższych a przedniej nigdy nie udało mi się zlokalizować
z dwojga złego:
1. mycie podłogi ok. 15 minut
2. odkręcenie/przykręcenie wszystkich osłon silnika od spodu, wykręcenie kół, dostęp do śrubki ok. 1 godz.
wybrałem to pierwsze
Owczar - 04-01-2013, 11:17
To chociaż z chłodnicy mogłeś spuścić tam dostęp jest i górna część silnika się opróżnia
Krzyzak - 04-01-2013, 11:33
spuściłem... ale widać wiaderko 2l to za mało...
nagrzewnica jest ciut wyżej i zawsze cośtam z niej spłynie jeszcze
Marcino - 05-01-2013, 21:33
| Krzyzak napisał/a: | | oraz zespołowi Dezerter za tło muzyczne |
Konkretna muza do prac w garażu..:)
Krzyzak - 05-01-2013, 23:20
Dezerter jest naprawdę spoko - szczególnie, gdy słucha się go i nagle widzi, że rzeczywistość polityczna przez ostatnie 30 lat niewiele się zmieniła... teksty wciąż są aktualne
ps. dziś znów chwile w garażu - druga naprawa grzania siedziska w srebrnym - znów w tym samym miejscu się spaliło; oraz regulacja zaworów w bordowym;
w końcu założyłem nowe palniki D2S philips do srebrnego - różnica jest tak widoczna, że sam się dziwię, że mogłem na tym jeździć...
Marcino - 06-01-2013, 21:45
| Krzyzak napisał/a: | | Dezerter jest naprawdę spoko - szczególnie, gdy słucha się go i nagle widzi, że rzeczywistość polityczna przez ostatnie 30 lat niewiele się zmieniła... teksty wciąż są aktualne |
Pamiętam te czasy.. ze studenckich imprez i koncerty w Krakowie...:)
| Krzyzak napisał/a: | | w końcu założyłem nowe palniki D2S philips do srebrnego - różnica jest tak widoczna, że sam się dziwię, że mogłem na tym jeździć... |
Czy uważasz ze po 210kkm w Peugeocie też powinienem się zastanowić nad zmiana? Coś mi pomrugiwały ostatnio jak wracałem z południa...
Krzyzak - 06-01-2013, 22:25
Przede wszystkim je obejrzyj - moje stare po przebiegu ok. 150 tkm miały w bańce taki nalot, jakby ktoś mleka nalał. Nowe są przezroczyste - tylko 2 żółte plamki na końcówkach elektrod są.
Jak zauważyłem, że stary E32 z żarówkami halogenowymi lepiej oświetla pobocze od ksenonu, to wiedziałem, że czas już tam zajrzeć. A pamiętam, jak przed 8 laty pierwszy raz nim jechałem i widziałem na poboczu sarny itp., których Kunta jadąc Coltem z przodu kompletnie nie widział. Różnica była kolosalna.
rosomak1983 - 06-01-2013, 23:30
Darku ksenony masz w srebrnym ??
Krzyzak - 07-01-2013, 08:52
tak, ale i tak wiosną muszę wymyć lampy i soczewki tym płynem, co dj pisał - bo nadal zwykłe lampy w rekinie (kombiaku moim) na H7 świecą lepiej
Marcino - 12-01-2013, 09:02
Darek,
Napisz jak sie zmiówki teraz sprawują jak w koncu śnieg nasypał..:)
Krzyzak - 12-01-2013, 22:21
rewelacyjnie, nawet nie mogę się poślizgać
na pewno są lepsze od frigo2, dayton dw500 czy fuldy
musiałbym kiedyś kupić coś w stylu UG8 czy alpin 4, żeby wiedzieć, czy warto płacić więcej za ich renomę, ale uważam, że to moje najlepsze zimówki do tej pory
Maciek - 15-01-2013, 16:07
| Krzyzak napisał/a: | | czy alpin 4 |
Te akurat posiadam i powiem że są ostatnio lodowiska na drogach i praktycznie 0 poślizgu.
Tomek - 15-01-2013, 17:02
| Maciek napisał/a: | | Krzyzak napisał/a: | | czy alpin 4 |
Te akurat posiadam i powiem że są ostatnio lodowiska na drogach i praktycznie 0 poślizgu. |
też mam i potwierdzam
mam też 2 blizzaki LM 30 i ta sama klasa
rosomak1983 - 15-01-2013, 19:44
| Maciek napisał/a: | Te akurat posiadam i powiem że są ostatnio lodowiska na drogach i praktycznie 0 poślizgu. |
takze smigam na tych oponkach A4 z przodu i jestem bardzo zadowolony.
Krzyzak - 15-01-2013, 22:07
no właśnie nie mam tak dużego porównania, bo najlepiej na jednym aucie próbować - np. frigo 2 nie jest w stanie ruszyć (mimo zapiętego HOLD na automacie) a te nokiany już bez problemu z tego samego miejsca
jednak teraz przez kilka lat pewnie nie kupię zimówek, bo nie mam potrzeby, a potem to się zobaczy co będzie
|
|
|