To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe

Hugo - 16-05-2011, 10:03

Zhan napisał/a:
tarcze Mountain po 3,5 tys bardzo delikatnej jazdy zaczynają zdradzać pierwsze objawy skrzywienia, czyli lekkie bicie po rozgrzaniu
Mam to samo, ale przejechałem z 10 000 km. Żenada.
polaff - 16-05-2011, 10:49

fj_mike napisał/a:
polaff, jesteś pewny, że nie masz dwutłoczkowych?

pojęcia nie mam jakie u mnie są, auto kupiłem w czwartek a dziś dopiero rozrząd zamówiłem. Wiem tylko, że pedał mi strasznie skacze podczas hamowania i bardzo łatwo mocno zgrzać hamulce tak, że dostają bicia. Miby mam nawiercane i nacinane mikody a klocki ATE (tylko przod)

fj_mike - 16-05-2011, 11:07

polaff napisał/a:
Miby mam nawiercane i nacinane mikody a klocki ATE (tylko przod)

Skręć koło, wsuń rękę i zrób zdjęcie telefonem. Wrzuć tutaj lub porównaj z tymi z ogłoszenia. Możesz już mieć dwutłoczkowe zaciski.

Krzyzak - 16-05-2011, 12:12

Hugo napisał/a:
Zhan napisał/a:
tarcze Mountain po 3,5 tys bardzo delikatnej jazdy zaczynają zdradzać pierwsze objawy skrzywienia, czyli lekkie bicie po rozgrzaniu
Mam to samo, ale przejechałem z 10 000 km. Żenada.

niestety Hugo - u mnie jak pisałem też
przednie Mountain biją
może dlatego, że przednie były kupione jako BluePrint a tylne w oryginalnych pudełkach (czarnych z czerwonym napisem) Nishioka od Japaneze...

Hugo - 16-05-2011, 14:20

Krzyzak napisał/a:
niestety Hugo - u mnie jak pisałem też
Właśnie czytałem.
Krzyzak napisał/a:
może dlatego, że przednie były kupione jako BluePrint a tylne w oryginalnych pudełkach (czarnych z czerwonym napisem) Nishioka od Japaneze...
Ponoć w EA tylne hamulce prawie nie hamują, więc może tak szybko się nie pogną.
m6riano - 16-05-2011, 21:03

http://allegro.pl/tarcze-...1616483921.html
coś takiego znalazłem, co powiecie na ten temat?;-)

pipi_ja - 16-05-2011, 21:10

Za te pieniądze wziąłbym na próbę. Przy poprzednim galancie bujałem się z różnymi tarczami a ratunkiem okazały się taniutkie tarcze z harta. Jak mnie moje obecne mikody doprowadzą do granic wytrzymałości pewno znów zastosuję ten desperacki krok ;) Za taką kasę nie zaszkodzi a może pomoże :)
malina_drizzt - 16-05-2011, 21:54

Ja kupiłem JC na aukcji za całe 60zł komplet :D
W chwili obecnej 2000 km przejechane bez oszczędzania i nic nie bije.
Pewnie niedługo zacznie, ale nie będę płakał. :D
Tak w ogóle to tarcze parodia, jedna sztuka lżejsza o ponad kilogram od tarczy TRW.

mario mario - 16-05-2011, 23:48

malina_drizzt napisał/a:
Tak w ogóle to tarcze parodia, jedna sztuka lżejsza o ponad kilogram od tarczy TRW.

Może masz ze specjalnego stopu aluminiowego. A tak na poważnie niestety mountainy w miśku mojego kolegi też padły, myślałem, że to ja przesadziłem, ale jak pisałem ja swoje trochę katowałem a one nie siadły podczas testów tylko po przejechaniu kilku kilometrów. Niestety to potwierdziło się w innym aucie. Te tarcze tracą swoje właściwości z biegiem eksploatacji.
Zastanawiam się jaką teraz firmę wybrać. Mam wrażenie i po doświadczeniu skłaniam się ku wydaniu większy pieniążków i kupieniu markowych tarcz.

m6riano - 17-05-2011, 00:24

Mikody u mnie już prawie starte..pewnie przed wakacjami trzeba będzie zmienić...
Krzyzak - 17-05-2011, 06:31

Hugo napisał/a:
Ponoć w EA tylne hamulce prawie nie hamują, więc może tak szybko się nie pogną.

hamują hamują - szczególnie te 97-98 :) - aż za mocno i dlatego właśnie są na nich takie wżery :)
zresztą u mnie z tyłu są wentylowane tarcze 282 mm z E88, więc większe niż z przodu :P

Hugo - 17-05-2011, 14:13

mario mario napisał/a:
Mam wrażenie i po doświadczeniu skłaniam się ku wydaniu większy pieniążków i kupieniu markowych tarcz
Nawet EBC za 500 zł/szt. sie gną w EA.
m6riano - 17-05-2011, 15:18

Czyli wniosek taki żeby nie inwestować tylko kupować po taniości i liczyć że wytrzymają jak najdłużej...ja tym razem chyba tak zrobie..bo na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam, więc albo znów mikody....albo te z linkacza po taniości...chyba że znajde jeszcze taniej..;-)
polaff - 17-05-2011, 17:51

m6riano napisał/a:
Czyli wniosek taki żeby nie inwestować tylko kupować po taniości i liczyć że wytrzymają jak najdłużej...ja tym razem chyba tak zrobie..bo na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam, więc albo znów mikody....albo te z linkacza po taniości...chyba że znajde jeszcze taniej..;-)

a tylne jakie po taniości proponujecie? bo mnie czeka wymiana, pewnie w przysżłym tyg. jak ogarnę rozrząd przewody W/N i swiece no i LPG :)

booohal - 17-05-2011, 19:49

a czy mial ktos moze stycznosc z tarczami blue print i klockami ashika ? na all... jest zestawik za 229 zl na jakims forum przeczytalem ze ok ale rozne tarcze zachowuja sie roznie w roznych markach samochodu :)