To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Co dziś zrobiliśmy przy naszych Misiach ?

Saqu - 17-03-2011, 21:17

penmar napisał/a:
Zaraz pewno ktoś napisze że wiejski tuning.

wyrwałeś mi to z ust... :lol: po mojemu carisma to nie evo ;)

fuegos - 17-03-2011, 23:15

penmar napisał/a:

Teraz mam problem potrzebuje kupić mocniejsze siłowniki do klapy bo spojler za ciężki :D jakieś propozycje ??

zdjac spojler :mrgreen:

penmar napisał/a:

Zaraz pewno ktoś napisze że wiejski tuning.

Do lata jeszcze mam zamiar zrobić ciemne szybki. A na koniec lata bedzie przemalowany
tylko zastanawiam sie miedzy czarnym matem a czarną perłą :(

A i uprzedzam aluski są ale jeszcze nie założone, jeśli ktoś nie pamięta mam 205/40/17 :D

Z gowna Panie bata nie ulepisz... tzn z rodzinnego auta wyscigowki nie zrobisz doklejajac spojlery, folie czy zakladajac duze kola. najwyzej stracisz na przypieszeniu i predkosci max. efektem bedzie przegrana spod swiatel z daewoo... i niewyobrazalny wstyd :doubt:

kamir - 19-03-2011, 19:56

W czwartek Wymieniony sworzeń wahacza przedniego i w końcu założony sterownik centralnego zamka.
shymo - 20-03-2011, 17:01

W zeszły piątek, wymiana filtrów, oleju i czyszczenie przepływki - po tygodniu jazdy spalanie spadło o ok. 0,5l i samochód znowu lata :) .
Filtr paliwa po czasie jazdy prawie tylko na paliwach premium, był tak zawalony że aż żal. :(

Centosz - 25-03-2011, 18:35

Wymiana opon na letnie+nowy komplet zabezpieczeń do felg aluminiowych.Dodatkowo wymiana gum łączników stabilizatora z przodu.
tomek_tom - 26-03-2011, 17:39

W tym tygodniu wymienione:
-tarcze przód na Girlingi. -134 zł szt.
-szczęki tył MK Kashiyama- 120 zł kpl.
-cylinderki tył ABE - 33 zł szt
-filtr powietrza - 15,5 zł
-Świece NGK IZFR6B (3116) - 44,7 zł szt.
-filtr paliwa - 20,8 zł szt
-Wahacz przedni prawy Yamato - 235 zł
-pomalowane zaciski i bębny (lakier do zac. ham. w spray'u -18,8 zł puszka)
łączny koszt części 922,9 + koszt robocizny 200 zł i Karusia już prawie przygotowana na lato :twisted:

mlun - 28-03-2011, 21:54

W sobotę letnie opony a dziś nowe klocki EBC. Teraz czuć, że hamuje a nie zwalnia.
SHARK1979 - 31-03-2011, 15:22

Autko wróciło wreszcie do letnich 17" i dostało nowe łączniki stabil + małe zaprawki po kamieniach, zmora :roll:
Lucenty - 31-03-2011, 20:09

Starałem się wymienić kola z zimowych na letnie wszystko przygotowane.
Opukane szpilki popsikane wd40 i..
urwałem w przedniej piaście szpilkę moje pytanie jest takie czy można to zregenerować tzn zdjąć piastę usunąć urwaną szpilkę i zamontować nową.
dodam że pracuje w zakładzie mechanicznym i mam możliwość dorobienia szpilki.

[ Dodano: 31-03-2011, 20:13 ]
Prosił bym jeszcze o wskazówki jak szybko zdemontować piastę.
Dziękuje bardzo
dodam że miałem tak zapieczone nakrętki na szpilka ze szok pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło

marko81 - 31-03-2011, 20:42

tak czy inaczej musisz miec piaste na zewnatrz,czyli wybic cala piaste z łozyska.A żeby to zrobic to juz sam powinienes wiedziec skoro pracujesz w zakladzie mechanicznym
Lucenty - 31-03-2011, 20:53

marko81 wcale nie muszę wiedzieć i nie wiem bo jestem frezerem-programistą frezarki Cnc a nie mechanikiem samochodowym.
wiec jak już uporam się i ściągnę piastę to będę mógł wybić urwaną szpilkę czy nie ??

[ Dodano: 31-03-2011, 20:54 ]
czy łożysko trzeba będzie wymienić czy się obejdzie

marko81 - 31-03-2011, 21:02

ja kolego wymienialem dwie szpilki bez wymiany lozyska.Niekturzy prubuja wymienic szpilke tylko przez odkrecenie zacisku hamulcowego itd ale przerabialem to . Przy zakladaniu nowej szpilki dokonca sie dobrze jej nie wbije a wbijajac wiecej szkod mozna narobic bo walisz z konta.jak dla mnie lepiej poswiecic troche wiecej czasu a pozadnie zrobic i sie niebac ,ze sie bedzie odkrecac sama lub obrobi sie w piascie jak sie zle dobije
chesy - 31-03-2011, 22:04

Dziś dokładnie wysprzątałem samochód wewnątrz (znajdując przy tym rożne rzeczy, i trochę drobnych), wymieniłem koła na letnie, a oprócz tego próbowałem wyczyścić krańcówkę w drzwiach bo nie pykają mi światła, skończyło się tym, że teraz nie wyświetla kiedy drzwi są otwarte:)
SHARK1979 - 01-04-2011, 12:06

Aha zakupione nowe nakrętki do alu z ciekawym patentem gładkie na zewnątrz :D w ładnym czarnym kolorku, kółko zupełnie inaczej wygląda :mrgreen:
misibiczi - 01-04-2011, 20:32

Wymiana lewego przedniego wahacza ( Yamato).