Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
Anonymous - 08-06-2010, 22:20
mitsu00 napisał/a: | Najnowsze mapy TeleAtlas i NAVTECH do IGO mają 100% pokrycia Polski. |
Eeee... aż tak dobrze to chyba nie jest
Nie wiem jak w porównaniu z AM, ale przyrównując do GPMapy na Garmina to zarówno Navtech jak i TeleAtlas jeszcze trochę brakuje.
Poza tym w TeleAtlas jest błąd ortograficzny w miejscowości, w której mieszkam
A z Navtechem nie mogłem ostatnio trafić pod adres w Wesołej... dobrze, że Garmin leżał sobie w schowku
A'propos - Navtech jak i TeleAtlas wypuściły niedawno kolejną wersję (2009Q4) map dla 22 krajów EU. Dla Polski jeszcze nie ma...
mitsu00 - 08-06-2010, 22:36
Pe.te napisał/a: | A'propos - Navtech jak i TeleAtlas wypuściły niedawno kolejną wersję (2009Q4) map dla 22 krajów EU. Dla Polski jeszcze nie ma... |
TeleAtlas dla PL jest bo sam jej używam od ponad miesiąca. Pokrycie jak napisałem wcześniej 100% (dane ze strony producenta).
rezon - 09-06-2010, 00:03
mitsu00 napisał/a: | do IGO mają 100% pokrycia Polski. | dróg owszem, ale adresów to bardzo wątpię, a dla mnie adresy są istotne, aby nie szukać tylko wjeżdżać do biura na IIIpiętro . Odpaliłem AM 6.5. Łatwiej się instaluje (ale to może być też zasługa zmiany Visty na WIn7). CHodzi szybciej niż 6.2. Trochę inny interface. WIęcej ustawień ułatwiających życie (profil domyśłny). Jak się będzie sprawować w trasie sprawdzę pt-sb.
mitsu00 - 09-06-2010, 00:21
rezon napisał/a: | dróg owszem, ale adresów to bardzo wątpię, a dla mnie adresy są istotne, aby nie szukać tylko wjeżdżać do biura na IIIpiętro . Odpaliłem AM 6.5. Łatwiej się instaluje (ale to może być też zasługa zmiany Visty na WIn7). CHodzi szybciej niż 6.2. Trochę inny interface. WIęcej ustawień ułatwiających życie (profil domyśłny). Jak się będzie sprawować w trasie sprawdzę pt-sb. |
Profil domyślny w 6.5 to kicha i niedorobka. U mnie za każdym razem po odpaleniu pyta o profil mimo że ustawialem wielokrotnie go wcześniej....
13zbyszek13 - 09-06-2010, 09:31
mitsu00 napisał/a: | Najnowsze mapy TeleAtlas i NAVTECH do IGO mają 100% pokrycia Polski. |
Te co podrzucałeś ostatnio jako najnowsze bodajże z marca nie maja 100 % pokrycia,
miałem sytuacje że brak na niej drogi która jest w realu.
A AM 6.2 tą samą drogę ma .
Anonymous - 09-06-2010, 12:15
mitsu00 napisał/a: | rezon napisał/a: | dróg owszem, ale adresów to bardzo wątpię, a dla mnie adresy są istotne, aby nie szukać tylko wjeżdżać do biura na IIIpiętro . Odpaliłem AM 6.5. Łatwiej się instaluje (ale to może być też zasługa zmiany Visty na WIn7). CHodzi szybciej niż 6.2. Trochę inny interface. WIęcej ustawień ułatwiających życie (profil domyśłny). Jak się będzie sprawować w trasie sprawdzę pt-sb. |
Profil domyślny w 6.5 to kicha i niedorobka. U mnie za każdym razem po odpaleniu pyta o profil mimo że ustawialem wielokrotnie go wcześniej.... |
Miałem to samo. Jest prosty sposób jak to usunąć. Należy usunąć wszystkie nieużywane profile z folderu profiles (usunąc foldery) oraz usunąc pliki z tymi samymi folderami z katalogu instalacyjnego Automapy.
By default są 3 profile osobowy, terenowy, ciężarowy. z Folderu profiles skasowałem foldery terenowy i ciężarowy. Z katalogu instalacyjnego usunąłem pliki ciezarowy.profile, terenowy.profile oraz ciezarowy.war i terenowy.war.
Po tym zabiegu nie ma już pytania o wybór profilu po starcie..
slaw425 - 09-06-2010, 14:26
Panowie,
udalo sie komus juz polaczyc z serwerem auto mapy traffic w automapie 6.5? dziala to jakos? podobno od tej wersji miala byc mozliwosc laczenia sie do traffica przez bluetooth w komorce.
pzdr
slaw425
Anonymous - 09-06-2010, 21:42
mitsu00 napisał/a: | Pe.te napisał/a: | A'propos - Navtech jak i TeleAtlas wypuściły niedawno kolejną wersję (2009Q4) map dla 22 krajów EU. Dla Polski jeszcze nie ma... |
TeleAtlas dla PL jest bo sam jej używam od ponad miesiąca. Pokrycie jak napisałem wcześniej 100% (dane ze strony producenta). |
Ja czekam na Navteq 2009Q4 dla East EU - bardziej mi odpowiada.
Zresztą dopóki TA nie poprawi błędu mojej miejscowości - nie będę używał
Swoją drogą zgłosiłem im to przez ich stronę, ciekawe czy naniosą poprawkę w kolejnym wydaniu mapy...
slaw425 - 10-06-2010, 09:35
Panowie,
a ktora wersje IGO uzywacie?? mam do sciagniecia cos takiego:
IGO Mapy Europa V2009 09 (2009 Q3) + 3D + POI
pojdzie to?
Pierwsze wrazenia z AM6.5 sa srednie, chodzi wolniej, klatkuje przy pojawianiu sie okienek z opcjami, wystapil tez ten sam problem z profilami, o ktorym wspominal mitsu00. No i nie bylem w stanie polaczyc sie z serwerami traffic za pomoca komorki (bluetooth). Postanowilem sprobowac czegos innego...
pzdr
slaw425
rezon - 10-06-2010, 12:59
slaw425 napisał/a: | chodzi wolniej, | U mnie chodzi szybciej niż 6.2 - szybciej wyznacza pozycje, wylicza trasy. Łączności przez bluetootha nie próbowałem, bo historyczne dane dają jakąś orientację, a i tak lepiej skorzystać z CB aby zlokalizować i ominąć korki.
13zbyszek13 - 11-06-2010, 09:10
Mam AM6.5 pierwsze spostrzeżenia
Jak u mitsu00
mitsu00 napisał/a: | U mnie za każdym razem po odpaleniu pyta o profil mimo że ustawialem wielokrotnie go wcześniej.... |
mitsu00 - 13-06-2010, 22:35
Pe.te napisał/a: | Ja czekam na Navteq 2009Q4 dla East EU - bardziej mi odpowiada. |
Mapa Polski NAVTEQ Q4 2009 juz jest dostępna do zassania.
rezon - 14-06-2010, 11:13
Koledzy mam pytanie: Jak zmienić ustawienie, aby w czasie cofania nie wyciszało całkowicie radia, a jedynie częściowo - np. do 4?
13zbyszek13 - 14-06-2010, 11:17
chyba niema takiej opcji
[ Dodano: 14-06-2010, 11:17 ]
mitsu00 napisał/a: | Mapa Polski NAVTEQ Q4 2009 juz jest dostępna do zassania. |
podrzuć jakiegoś linka
rezon - 14-06-2010, 11:21
slaw425 napisał/a: | chodzi wolniej, klatkuje przy pojawianiu sie okienek z opcjami, | bo jest animacja, której wcześniej nie było. Ale odkryłem inną "ciekawostkę" przy wyliczaniu "szybkiej trasy" z uwzględnieniem SmartRoute Rzeszów-Lublin dwa razy chciała objeżdżać niemal polnymi dróżkami rzadko występujące tam korki, raz - remontowany kilka miesięcy temu odcinek drogi. I to mimo włączenia opcji, aby pomijała wszystko co poniżej miejskiej lokalnej. Rzeszów-Kraków - było OK
[ Dodano: 14-06-2010, 11:22 ]
13zbyszek13 napisał/a: | chyba niema takiej opcji | cała nadzieja, że mitsu coś znajdzie
|
|
|