To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - a jakich komóreczek używacie??

misjonarz. - 01-11-2013, 19:11

no ale ja już w domu mam kolejny telewior samsung, i kolejny bezproblemowy. Te starsze poszły po znajomych.
Co nie zmienia faktu, że tefon samsunga to ostatnia żecz tego typu którą bym kupił. Pomijając fakt że jest na tym ochydnym androidzie.

koszmarek - 01-11-2013, 21:23

misjonarz., a jak nie android to co? Winda?
plecho1 - 01-11-2013, 21:37

Ja ostatnio z Solida B2710 przesiadłem się na Alcatela OT 997D chociaż nigdy w życiu nie chciałem mieć Androida :)
misjonarz. - 02-11-2013, 07:52

koszmarek, póki o to symbian. Ale co dalej? No chyba jednak winda. Z dwojga złego , lepsze to.
Szkoda że nokia już nie rozwija i przestaje wspierać symbiana. Chociż tem ostatni to już zalatuje trochę andkiem.

Ale może jeszcze skuszę się na ostatni fajny model nokii, czyli 808. Jest super

londolut - 02-11-2013, 08:14

Tak miedzy Bogiem a prawdą to Nokia jest juz formalnie wspomnieniem ;)
irekmiecz - 02-11-2013, 15:35

Jeżeli chodzi o telefony to zawsze byłem i chyba nadal jestem w opozycji do panującego trendu. Gdy zdecydowana większość zachwycała się produktami ze znaczkiem Nokia, to ja cieszyłem się z kilku Siemens-ów. Gdy Nokia z Symbianem przestawała być na topie w 2011r. zakupiłem N86 8MP , w moich oczach najlepszy ostatni w tamtym czasie klawiszowiec. Średnio zadowolony z niego jestem; cichy głośnik, słaba wibra no i potrafi się zawiesić. Nie pozbyłem się jej dotąd ponieważ ma też zalety; chyba najmocniejsza latarka w telefonie, dość dobra nawigacja bez łączności z siecią, dobry aparat fotograficzny, solidna konstrukcja i coś czym zszokowałem posiadacza Galaxy S ? czyli transmiter, chociaż tylko kilka razy z tego korzystałem. Jako telefon roboczy użytkuję staruszka Sony Ericsson K550i . Z tego telefonu jestem bardzo zadowolony, już ponad sześć lat i wciąż ta sama bateria.
Żona z zadowoleniem użytkuje Nokia C2-05 , synek od kilku miesięcy bawi się Samsung GT-S5690 Xcover, niby fajny ale gdy się nim pobawiłem po pierwszym zachwycie już wcale nie jestem o niego zazdrosny.
Gdybym dziś musiał kupić nowy telefon to chyba pomimo kilku argumentom przeciw najprawdopodobniej wybór padłby na Nokia Lumia 620. Według moich kryteriów jej największa zaleta to wymiary z takim wyposażeniem, już na starcie wykluczam wszystko co ma więcej niż 4 cale.

misjonarz. - 03-11-2013, 07:22

się nokia sprzedała, ale brand zostanie. Zresztą motorola zrobiła to samo jakiś czas temu. A szkoda, bo obie te marki ceniłem, i telefonów innych firm w zasadzie nie miałem.

[ Dodano: 10-11-2013, 16:22 ]
taka ciekawostka,
córka zgubiła swój telefon. taki z adroidem, wifi itp. ze względu na to iż to już trzeci tel stracony w rok to dostała moja starą motkę V3. z początku kręciła nosem. po tygodniu jej telefon się znalazł. pytam się jej którego będzie używała. i tu ździwienie. tato, motorola jest fajniejsza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

adaśko - 07-01-2014, 19:49

a ja od 8 lat sony ericssony stosuje a teraz już sony :D
Student - 07-01-2014, 20:37

Moja E52 zaczyna kuleć coraz częściej widzę napis Brak pamięci......
IPhon stoi w opakowaniu od miesiąca i nie mam przekonania aby go uruchomić.
Może żona dostanie a ja wezmę Galaxy 3

Sunderland86 - 08-01-2014, 08:44

adaśko napisał/a:
a ja od 8 lat sony ericssony stosuje a teraz już sony :D

Mam tak samo :mrgreen:

Obecnie używam poczciwego k810i, świetny i wytrzymały, raz nawet "spadł o ścianę" rozleciał się w drobny mak ale poskładałem go i działa.
W szafce leży U1i Satio, który po 3 latach użytkowania powiedział definitywnie "dość".

Czy ktoś ma doświadczenie z Sony Xperia Z1? Boję się że są kruche bo na pewnym serwisie aukcyjnym co chwila pojawiają się egzemplarze po upadku a wyświetlacz + digitizer to koszt ok 600 zł.

Batmanikus - 08-01-2014, 10:33

No i po sprzedaniu bardzo fajnego Lenovo P770 (okazał się dla mnie za duży) przyszła pora na zakup HTC Desire 500. Już odczuwam brak slotu na drugiego sima :tard: (jak to miało miejsce w P770.
P770 był dwurdzeniowym 1,2, HTC ma cztery rdzenie. Żadnej różnicy nie widzę, choć telefon ma zdecydowanie lepszy ekran.

Bizi78 - 08-01-2014, 13:19

Ostatnio nabyłem matce nowego złomsunga i mam pytanie o pierwsze ładowanie.
Czy ładować go tylko do pełnego naładowania, czy +- 12h :?: .

Sunderland86 - 08-01-2014, 15:29

Bizi78 napisał/a:
Ostatnio nabyłem matce nowego złomsunga i mam pytanie o pierwsze ładowanie.
Czy ładować go tylko do pełnego naładowania, czy +- 12h :?: .

W instrukcji wszystko powinno być opisane.

Moim zdaniem nie ma sensu trzymać go 12h pod ładowaniem. Ładujesz do pełna i korzystasz.

Bizi78 - 08-01-2014, 18:31

W instrukcji tylko napisali aby naładować i wyłączyć ładowarkę z sieci coby prądu nie żarła :wink: .
Oczywiście o pierwszym ładowaniu nic nie napisali :| .

londolut - 08-01-2014, 21:58

Batmanikus napisał/a:
HTC ma cztery rdzenie. Żadnej różnicy nie widzę
Bo to przestarzałą konstrukcja z nowym świeżym nazewnictwem ;)

Bizi78 napisał/a:
Czy ładować go tylko do pełnego naładowania, czy +- 12h
Bateria pewnie li-ion więc styknie do full i korzystaj. Jedno co ważne, żeby nie rozładowywać do tego stopnia, żeby się sam wyłączył.