Nasze Miśki - Jak wino...
fj_mike - 30-06-2012, 12:58
sveno napisał/a: | Wczoraj na pierwszy ogień poszło nadwozie, kompleksowe mysie i woskowanie |
Sam się zabieram za porządne mycie, chęci brak
sveno napisał/a: | tylne lewe drzwi dostały 4 nowe wgniotki opatrzone rysami białego lakieru sprawca nieznany |
Mój także co chwile kolekcjonuje nowe ryski. Zastanawiam się nad sensem lakierownia
Twój ładnie wygląda po myciu. Farba na zaciskach też pięknie błyszczy
Marcin-Krak - 30-06-2012, 13:22
Na 69 stronie może się znaleźć mój wpis
Po umyciu wygląda na fotkach przynajmniej super.
Ja jednak doceniam posiadanie auta w srebrnym kolorze
Można nie myć, a i tak specjalnie tego nie widać.
Gorzej, że po nawoskowaniu i wypucowaniu też wielkiej różnicy nie widać
Rafal_Szczecin - 30-06-2012, 14:00
Cytat: | w lipcu mam w planach ogarnięcie tyłu auta: zderzak, dokładki, nadkola, spojler i może lampy? |
koniecznie lampy tył !
nadkola >? na zdjeciach nie widac, zeby bylo z nimi cos nie tak
sveno - 30-06-2012, 19:03
do "to do list" zapomniałem dorzucić regeneracji zacisków z tyłu (może klocki i/lub szczęki, bo tarcze są jeszcze bez większych rantów). Jak będą fundusze to także sprężyny na tył, bo dzisiaj do Sącza jechałem załadowany po dach (wyprowadzka z akademika) i 3 osoby na pokładzie, tylne koła wpadły po około 1-2cm w nadkola, jak ja sobie pluję w brodę, że nie zrobiłem tego przy okazji wymiany amortyzatorów
fj_mike napisał/a: | Farba na zaciskach też pięknie błyszczy | niestety wyleci z tych zacisków, jest to zwykła farba akrylowa taka jak do nadwozi i jest jej grubo na zaciskach (brat chciał aby były gładkie i udało mu się ) niestety farba płynie jak hamulce dostaną po pupie, ostatnio to sprawdzałem, co się okazało przy okazji: wszystkie felgi są gorące więc z tylnymi hamulcami nie jest źle. Poza tym ten kolor niebardzo pasuje do nadwozia (ja się tam nie znam co się z czym gryzie, ale Magda i mkm tak mówią, więc pewnie tak jest ) spróbuję wszystkie cztery zaciski pomalować na srebrny kolor.
Marcin-Krak napisał/a: | Na 69 stronie może się znaleźć mój wpis | nie, nie może zgłaszam do usunięcia
Rafal_Szczecin napisał/a: | koniecznie lampy tył ! | i tu jest kłopot, bo przez mój zboczony gust coraz bardzie zastanawiam się nad czymś nielegalnym:
a jeszcze bardziej podobają mi się te co kolega firtiris ma
Rafal_Szczecin napisał/a: | nadkola >? na zdjeciach nie widac, zeby bylo z nimi cos nie tak | bo po pierwsze zdjęcia są słabej jakości, a po drugie tragedii jeszcze na nich nie ma więc może obejdzie się bez reperaturek.
Arturro-86 - 30-06-2012, 19:30
sveno napisał/a: | tylne koła wpadły po około 1-2cm w nadkola, jak ja sobie pluję w brodę, że nie zrobiłem tego przy okazji wymiany amortyzatorów
|
Ja właśnie będę miał u siebie to do zrobienia, bo ostatnimi czasy z Galanta się zwyczajnie Low-rider zrobił
sveno - jeśli będziesz wymieniał sprężyny, to planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex)
sveno napisał/a: | spróbuję wszystkie cztery zaciski pomalować na srebrny kolor. |
Srebrzanka by deejay i wszystko ok
deejay - 30-06-2012, 19:53
Arturro-86 napisał/a: | Srebrzanka by deejay i wszystko ok |
Moge dostarczyć zainteresowanym specjalnie na zlot
sveno - 30-06-2012, 21:48
fj_mike napisał/a: | Sam się zabieram za porządne mycie, chęci brak | ja teraz mam odwrotnie, chęci masa, a czasu i funduszy nie do końca
Arturro-86 napisał/a: | planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex)
| tu też jest dylemat bo często się czyta, że seryjne są za miękkie, zwłaszcza że mam LPG i zdarza mi się jeździć załadowanym, optymalnie było by dorwać 2 komplety przednich Eibachów i założyć na tył i przód, chociaż obawiam się krawężników.
deejay napisał/a: | Moge dostarczyć zainteresowanym specjalnie na zlot | na zlot to już musi być cacy.
Tymczasem pucowania ciąg dalszy: z efektów jaki dał wosk "no name" nie jestem zadowolony (bo tylko 3 na 5 osób które go widziały powiedziały "Wow jak się świeci" ) w sklepie wpadł mi w ręce szeroko polecany żółwik:
i jak widać środek do konserwacji skóry. Godzina pracy i tapicerka odzyskała trochę blasku i naturalnego zapachu. Poszło pół buteleczki, więc przed zlotem zabieg się powtórzy. A po następnym myciu zobaczymy co żółwik potrafi.
deejay - 30-06-2012, 21:54
sveno napisał/a: | co żółwik potrafi. |
Rewelacji sie nie spodziewaj
Arturro-86 - 01-07-2012, 14:39
sveno napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex)
| tu też jest dylemat bo często się czyta, że seryjne są za miękkie, zwłaszcza że mam LPG i zdarza mi się jeździć załadowanym, optymalnie było by dorwać 2 komplety przednich Eibachów i założyć na tył i przód, chociaż obawiam się krawężników.
|
Jeśli się nie mylę, to deejay jeździ na tych sprężynkach, a też ma LPG i sobie chwali (sam się pytałem, bo też muszę u siebie wymienić sprężyny i też mam "mętlik")
Bartek... jeśli coś się zmieniło i nie polecasz wymiany na KYB K-flex to przepraszam
wojzi - 04-07-2012, 23:31
sveno napisał/a: | Wczoraj na pierwszy ogień poszło nadwozie, kompleksowe mysie i woskowanie (szampon i wosk nie wiem jakiego producenta ale podobno dobre bo używane na profesjonalnej myjni ręcznej ) do tego gruntowne sprzątanie w środku: odkurzanie i plakowanie. |
sveno napisał/a: | Lancer siostry też dostał mycie i sprzątanie |
Jak Ci się nudzi, po skończeniu sesji, to mogę Ci podrzucić Cari do mycia, zwłaszcza, że Gal prezentuje się na zdjęciach zacnie.
sveno - 05-07-2012, 00:07
Panie i Panowie dzisiaj wielki dzień był . Dokładnie 15 lat temu 4 lipca Rekińczyk opuścił hale montażową japońskiej fabryki Potem zapewne trafił do jakiegoś kontenera gdzie na statku przebył drogę do Europy, do Szwajcarii a stamtąd przez Radom trafił do mnie
Zdrowie bordowego Galanta EA5A za trzy lata otworzę prezent od mitsumaniaków a jutro pewnie będę prosił o usunięcie tego durnowatego posta
Marcin-Krak - 05-07-2012, 07:38
sveno napisał/a: | a jutro pewnie będę prosił o usunięcie tego durnowatego posta |
Trzeba było tyle nie pić benzyny z Bordkiem
sveno napisał/a: | Dokładnie 15 lat temu |
teraz już nie grozi Ci prokurator
sveno - 05-07-2012, 16:03
jakiś czas temu zaczęły mnie niepokoić szumy dobiegające z przedniej osi. Dzisiaj już jestem prawie pewny, że to znowu łożyska w skrzyni dziwne bo rok temu były robione, a przejechałem tylko niecałe 20kkm od tamtej pory. Jutro jadę potwierdzić diagnozę do Pana Leszka bo to on robił skrzynie.
danino88 - 05-07-2012, 20:33
a jakiej firmy założyłeś te łożyska ?
sveno - 05-07-2012, 22:33
danino88 napisał/a: | a jakiej firmy założyłeś te łożyska ? | nie wiem. To było tak, że odstawiłem auto w piątek a wyjechałem za granicę w sobotę auto odbierał Jackall z Magdą. Zaznaczyłem Panu Leszkowi, że zdaję się na niego i że chcę tym autem jeszcze kilka lat jezdzić, więc żeby mi tam bubli nie pakował. Jutro się dowiem co tam siedzi, ale podejrzewam, że albo Koyo albo SKF?
|
|
|