To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

fj_mike - 30-06-2012, 12:58

sveno napisał/a:
Wczoraj na pierwszy ogień poszło nadwozie, kompleksowe mysie i woskowanie

Sam się zabieram za porządne mycie, chęci brak :mrgreen:
sveno napisał/a:
tylne lewe drzwi dostały 4 nowe wgniotki opatrzone rysami białego lakieru :axe: sprawca nieznany :(

Mój także co chwile kolekcjonuje nowe ryski. Zastanawiam się nad sensem lakierownia :roll:

Twój ładnie wygląda po myciu. Farba na zaciskach też pięknie błyszczy :wink:

Marcin-Krak - 30-06-2012, 13:22

Na 69 stronie może się znaleźć mój wpis :mrgreen:

Po umyciu wygląda na fotkach przynajmniej super.
Ja jednak doceniam posiadanie auta w srebrnym kolorze :wink:
Można nie myć, a i tak specjalnie tego nie widać.
Gorzej, że po nawoskowaniu i wypucowaniu też wielkiej różnicy nie widać :evil:

Rafal_Szczecin - 30-06-2012, 14:00

Cytat:
w lipcu mam w planach ogarnięcie tyłu auta: zderzak, dokładki, nadkola, spojler i może lampy?

koniecznie lampy tył !

nadkola >? na zdjeciach nie widac, zeby bylo z nimi cos nie tak

sveno - 30-06-2012, 19:03

do "to do list" zapomniałem dorzucić regeneracji zacisków z tyłu (może klocki i/lub szczęki, bo tarcze są jeszcze bez większych rantów). Jak będą fundusze to także sprężyny na tył, bo dzisiaj do Sącza jechałem załadowany po dach (wyprowadzka z akademika) i 3 osoby na pokładzie, tylne koła wpadły po około 1-2cm w nadkola, jak ja sobie pluję w brodę, że nie zrobiłem tego przy okazji wymiany amortyzatorów :evil:
fj_mike napisał/a:
Farba na zaciskach też pięknie błyszczy :wink:
niestety wyleci z tych zacisków, jest to zwykła farba akrylowa taka jak do nadwozi i jest jej grubo na zaciskach (brat chciał aby były gładkie i udało mu się :) ) niestety farba płynie jak hamulce dostaną po pupie, ostatnio to sprawdzałem, co się okazało przy okazji: wszystkie felgi są gorące więc z tylnymi hamulcami nie jest źle. Poza tym ten kolor niebardzo pasuje do nadwozia (ja się tam nie znam co się z czym gryzie, ale Magda i mkm tak mówią, więc pewnie tak jest :) ) spróbuję wszystkie cztery zaciski pomalować na srebrny kolor.
Marcin-Krak napisał/a:
Na 69 stronie może się znaleźć mój wpis :mrgreen:
nie, nie może :) zgłaszam do usunięcia :twisted:
Rafal_Szczecin napisał/a:
koniecznie lampy tył !
i tu jest kłopot, bo przez mój zboczony gust coraz bardzie zastanawiam się nad czymś nielegalnym:

a jeszcze bardziej podobają mi się te co kolega firtiris ma :)
Rafal_Szczecin napisał/a:
nadkola >? na zdjeciach nie widac, zeby bylo z nimi cos nie tak
bo po pierwsze zdjęcia są słabej jakości, a po drugie tragedii jeszcze na nich nie ma więc może obejdzie się bez reperaturek.
Arturro-86 - 30-06-2012, 19:30

sveno napisał/a:
tylne koła wpadły po około 1-2cm w nadkola, jak ja sobie pluję w brodę, że nie zrobiłem tego przy okazji wymiany amortyzatorów :evil:

Ja właśnie będę miał u siebie to do zrobienia, bo ostatnimi czasy z Galanta się zwyczajnie Low-rider zrobił :|
sveno - jeśli będziesz wymieniał sprężyny, to planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex) :roll: :?:

sveno napisał/a:
spróbuję wszystkie cztery zaciski pomalować na srebrny kolor.

Srebrzanka by deejay i wszystko ok :thumbleft:

deejay - 30-06-2012, 19:53

Arturro-86 napisał/a:
Srebrzanka by deejay i wszystko ok

Moge dostarczyć zainteresowanym specjalnie na zlot :mrgreen:

sveno - 30-06-2012, 21:48

fj_mike napisał/a:
Sam się zabieram za porządne mycie, chęci brak :mrgreen:
ja teraz mam odwrotnie, chęci masa, a czasu i funduszy nie do końca :)
Arturro-86 napisał/a:
planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex) :roll: :?:
tu też jest dylemat bo często się czyta, że seryjne są za miękkie, zwłaszcza że mam LPG i zdarza mi się jeździć załadowanym, optymalnie było by dorwać 2 komplety przednich Eibachów i założyć na tył i przód, chociaż obawiam się krawężników.
deejay napisał/a:
Moge dostarczyć zainteresowanym specjalnie na zlot :mrgreen:
na zlot to już musi być cacy. :)

Tymczasem pucowania ciąg dalszy: z efektów jaki dał wosk "no name" nie jestem zadowolony (bo tylko 3 na 5 osób które go widziały powiedziały "Wow jak się świeci" :) ) w sklepie wpadł mi w ręce szeroko polecany żółwik:

i jak widać środek do konserwacji skóry. Godzina pracy i tapicerka odzyskała trochę blasku i naturalnego zapachu. Poszło pół buteleczki, więc przed zlotem zabieg się powtórzy. A po następnym myciu zobaczymy co żółwik potrafi.

deejay - 30-06-2012, 21:54

sveno napisał/a:
co żółwik potrafi.

Rewelacji sie nie spodziewaj :wink:

Arturro-86 - 01-07-2012, 14:39

sveno napisał/a:
Arturro-86 napisał/a:
planujesz zakładać standardowe sprężyny (np. KYB K-flex) :roll: :?:
tu też jest dylemat bo często się czyta, że seryjne są za miękkie, zwłaszcza że mam LPG i zdarza mi się jeździć załadowanym, optymalnie było by dorwać 2 komplety przednich Eibachów i założyć na tył i przód, chociaż obawiam się krawężników.

Jeśli się nie mylę, to deejay jeździ na tych sprężynkach, a też ma LPG i sobie chwali (sam się pytałem, bo też muszę u siebie wymienić sprężyny i też mam "mętlik") :wink:
Bartek... jeśli coś się zmieniło i nie polecasz wymiany na KYB K-flex to przepraszam :D

wojzi - 04-07-2012, 23:31

sveno napisał/a:
Wczoraj na pierwszy ogień poszło nadwozie, kompleksowe mysie i woskowanie (szampon i wosk nie wiem jakiego producenta ale podobno dobre bo używane na profesjonalnej myjni ręcznej :) ) do tego gruntowne sprzątanie w środku: odkurzanie i plakowanie.

sveno napisał/a:
Lancer siostry też dostał mycie i sprzątanie :)

Jak Ci się nudzi, po skończeniu sesji, to mogę Ci podrzucić Cari do mycia, zwłaszcza, że Gal prezentuje się na zdjęciach zacnie.

sveno - 05-07-2012, 00:07

Panie i Panowie dzisiaj wielki dzień był :) . Dokładnie 15 lat temu 4 lipca Rekińczyk opuścił hale montażową japońskiej fabryki :occasion4: :wav: :) Potem zapewne trafił do jakiegoś kontenera gdzie na statku przebył drogę do Europy, do Szwajcarii :) :occasion4: :wav: a stamtąd przez Radom trafił do mnie :)

Zdrowie bordowego Galanta EA5A :) za trzy lata otworzę prezent od mitsumaniaków :) a jutro pewnie będę prosił o usunięcie tego durnowatego posta :(

Marcin-Krak - 05-07-2012, 07:38

sveno napisał/a:
a jutro pewnie będę prosił o usunięcie tego durnowatego posta :(

Trzeba było tyle nie pić benzyny z Bordkiem ;)

sveno napisał/a:
Dokładnie 15 lat temu

teraz już nie grozi Ci prokurator :twisted: :mrgreen:

sveno - 05-07-2012, 16:03

jakiś czas temu zaczęły mnie niepokoić szumy dobiegające z przedniej osi. Dzisiaj już jestem prawie pewny, że to znowu łożyska w skrzyni :( dziwne bo rok temu były robione, a przejechałem tylko niecałe 20kkm od tamtej pory. Jutro jadę potwierdzić diagnozę do Pana Leszka bo to on robił skrzynie.
danino88 - 05-07-2012, 20:33

a jakiej firmy założyłeś te łożyska ?
sveno - 05-07-2012, 22:33

danino88 napisał/a:
a jakiej firmy założyłeś te łożyska ?
nie wiem. To było tak, że odstawiłem auto w piątek a wyjechałem za granicę w sobotę :) auto odbierał Jackall z Magdą. Zaznaczyłem Panu Leszkowi, że zdaję się na niego i że chcę tym autem jeszcze kilka lat jezdzić, więc żeby mi tam bubli nie pakował. Jutro się dowiem co tam siedzi, ale podejrzewam, że albo Koyo albo SKF?