To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

desti - 13-04-2019, 14:41

robertdg napisał/a:
Forek legitymuje sie czasem 7,5 - ponoc sam remap spokojnie urywa 1,5sek (nie wiem ile w tym prawdy)
Outback ma 7 do setki,

Tak Forester ma 7,5 s do 100km/h, ale w wersji z automatem. Co do tego z manualem to czasy mieszczą się między 5,9 a 6s na 2gim biegu podchodzi prawię do 100km/h. Mowa tu o wersji 2.5T 230KM
Outback ma ok 7 s ale występuje jako automat

Bzyk_R1 - 19-04-2019, 15:43

Strzeżcie się! Xblitz Z9 czuwa i rejestruje każdą próbę zbliżenia się do LSRG.

cerutti - 19-04-2019, 20:11

Bzyk_R1 napisał/a:
trzeżcie się! Xblitz Z9 czuwa i rejestruje każdą próbę zbliżenia się do LSRG.

Ładnie :D Zostawiasz na noc w aucie 8)

Bzyk_R1 - 19-04-2019, 20:15

Zostawiam. Większość czasu auto spędza na monitorowanych zamkniętych parkingach.
Bzyk_R1 - 30-04-2019, 20:08

Z cyklu było/jest:

jacek11 - 01-05-2019, 00:00

Wszystko musi być czerwone :P
sla - 01-05-2019, 12:16

Uważaj, żebyś nie przesadził z tymi ozdóbkami :shock: Zaczyna się robić choinka :?
robertdg - 09-05-2019, 19:36

Jest

https://www.youtube.com/watch?v=1Wc3WIa5F28

raptor - 09-05-2019, 21:15

Fajne, bardzo fajne, świetnie porobiony Outek aaaaaale, wrzucam mój koment z YT:

"500Nm/280KM pod nogą a na felgach lacie za 170zł/szt. Dzieciaka chce wozić bezpiecznie, meh, jedyny styk auta z asfaltem i taka oszczędność. To nie strzał w kolano, to przywalenie z trebusza w plecy."

Jakieś wyjaśnienie, Bzyk, czemu takie padło masz na lato ? I nie, nie interesuje mnie to, że teraz super kleją, zdziwisz się, jak zostanie im 5-4.5mm bieżnika.

robertdg - 09-05-2019, 21:26

raptor napisał/a:
I nie, nie interesuje mnie to, że teraz super kleją, zdziwisz się, jak zostanie im 5-4.5mm bieżnika.
Pojeżdzi 2 sezony i wymieni :p
Z własnego doswiadczenia co do opon, kiedys naiwnoscia uparłem sie na to zeby kupic znane markowe opony produkcji zachodnioeuropejskiej a nie azjatyckiej, czy południowo-europejskiej. Nie dośc że dostać tak wyprodukowane opony byl koszmar, to finalnie okazalo sie że one niczym sie nie róznily od tych wyprodukowanych w innych fabrykach. Idąc za opinia ludzi czy wulkanizatorów to już nie rozchodzi sie o cene, ważne by produkt byl sprawdzony, bo co za roznica czy wydasz 200 czy 600zł za opone skoro maja mocno porównywalne wlasciwosci jezdne a opony i tak srednio wymienia sie po 3 sezonach (przy niskich/przecietnych przebiegach rocznych)?

raptor - 09-05-2019, 21:33

Mojego kupiłem na letnich Goodyear efficientgrip 225/55r18 2015r, 5-5.5mm bieżnika, i nigdy nie miałem tak dobrych opon, pomimo wieku i bieżnika, miałem nowe, ale była to półka niska/średnia, i nie spodziewałem się, że będzie to taka przepaść 1-2 letnia opona 6-7mm bieżnika vs 3-4 lata 5mm, na prawdę te opony obecnie kleją jak nowe średniej klasy, gdy się skończą wysupłam te 500zł na oponę, bo różnica jest za duża, a bezpieczeństwo jest bezcenne.
Bzyk_R1 - 09-05-2019, 22:25

raptor, miałem wcześniej jakieś padaczki z 2012roku, wymagały wymiany. Akurat było mnie stać na takie. Wiesz jak jest, wszystko trzeba kalkulować żeby budżet się dopiął. A z drugiej strony chciałem też przetestować osobiście te gumy i mam jakieś tam przemyślenia po roku. Auto cały czas nabija kilometry, jeżeli uznam że te Imperiale są do wyrzucenia to tak zrobię i kupię porządne. Ogólnie przekaz filmu poszedł w moc i jakieś tam intensywne użytkowanie tego auto co zupełnie nie odpowiada mojemu stylowi jazdy.
areksz121 - 09-05-2019, 23:02

Co do opon, to jednak będę popierać wersję cena/jakość w balansie. Po suchym większość opon w normalnych warunkach zdaje egzamin, a niestety niski bieżnik nawet najdroższej opony już tak wody nie odprowadza i koniec.

Film przepatrzony i tak jak mało się udzielam, to oznajmiam, że regularnie śledzę temat :wink: Outek doinwestowany, może trafi się okazja na "rundkę" przy okazji zlotu :wink:
Gdzieś od 28 minuty też bardzo ważna rzecz, szacunek, chylę czoła :wink:

Bzyk_R1 - 09-05-2019, 23:19

areksz121, znaczy się że grupa Outlanderowców?? :wink: jak coś to rundkę się zrobi.
robertdg - 10-05-2019, 07:08

areksz121 napisał/a:
Co do opon, to jednak będę popierać wersję cena/jakość w balansie.
Dokładnie, sa rózne rankingi, testy, opinie, można sie z nimi zapoznac i wybrac odpwiedni produkt. jest troche mało znanych marek, gdzie na sam dzwiek wymawianej nazwy wszelkie kojarzenia skupiaja sie na kosmicznej technologii, albo produkcie wyjetym prosto z motosportu. Raz miałem z polecenia takie opony, bylem z nich mega zadowolony, a cena byla pomiedzy niska a srednia dla tego typu ;-)