[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
m6riano - 17-05-2011, 20:17
Ja kupiłem kashiyama za 85zł
Anonymous - 17-05-2011, 21:09
polaff napisał/a: |
a tylne jakie po taniości proponujecie? bo mnie czeka wymiana, pewnie w przysżłym tyg. jak ogarnę rozrząd przewody W/N i swiece no i LPG |
Ja zakupiłem na tył to: http://allegro.pl/tarcze-...1574680942.html
Cena zabójcza - 109zł za komplet. Do tego od razu zaproponowali klocki za równie niesamowitą cenę - 39zł.
Tak więc za ok. 150zł wymieniłem samodzielnie tarcze i klocki z tyłu i nagle przy hamowaniu nic nie bije... A myślałem, że tarcze z przodu już się kończą...
Pzdr
polaff - 17-05-2011, 21:20
AnoniM79 napisał/a: | polaff napisał/a: |
a tylne jakie po taniości proponujecie? bo mnie czeka wymiana, pewnie w przysżłym tyg. jak ogarnę rozrząd przewody W/N i swiece no i LPG |
Ja zakupiłem na tył to: http://allegro.pl/tarcze-...1574680942.html
Cena zabójcza - 109zł za komplet. Do tego od razu zaproponowali klocki za równie niesamowitą cenę - 39zł.
Tak więc za ok. 150zł wymieniłem samodzielnie tarcze i klocki z tyłu i nagle przy hamowaniu nic nie bije... A myślałem, że tarcze z przodu już się kończą...
Pzdr |
czyli po wymianie tarcz i klocków za 150zł/komplet jest chwilowo spokój?
No ja muszę chyba za te hamulce się zabrać bo równowartość Twoich hamulców + 50zł dostałem dziś na druku samokopiującym od sympatycznej Pani Policjantki
Nawet tygodnia nie mam tego auta...
Macie jakiś patent na powstrzymywanie emocji za kierownicą GALA?
mario mario - 17-05-2011, 21:23
polaff, odnośnie blue printa, to poczytaj cały temat, było opisywane.
polaff - 17-05-2011, 21:28
mario mario napisał/a: | polaff, odnośnie blue printa, to poczytaj cały temat, było opisywane. |
łolaboga 70stron. Do połowy dałem radę.
Szukajkę uruchomiłem i już i tak sporo wiem...
Anonymous - 17-05-2011, 21:30
Cytat: | czyli po wymianie tarcz i klocków za 150zł/komplet jest chwilowo spokój? |
Tył wołał u mnie o pomstę do nieba... tarcze były zmasakrowane. Klocki hamowały paseczkiem 5mm. Przy hamowaniu miałem bicia nawet na kierownicy. Myślałem, że to wina przodu.
W tej chwili jest wszystko w porządku. Cisza, spokój i żadnego bicia.
Wymieniałem sam, więc zaoszczędziłem kilka groszy.
Myślę, że za te 150zł to się opłaca. Na kilka/kilkadziesiąt kkm mam spokój.
Pzdr
komarsnk - 17-05-2011, 21:33
polaff napisał/a: |
No ja muszę chyba za te hamulce się zabrać bo równowartość Twoich hamulców + 50zł dostałem dziś na druku samokopiującym od sympatycznej Pani Policjantki
Macie jakiś patent na powstrzymywanie emocji za kierownicą GALA? |
spoko ja właśnie wczoraj też dostałem kupon rabatowy na 200PLN do Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego
polaff - 17-05-2011, 21:42
komarsnk napisał/a: | polaff napisał/a: |
Macie jakiś patent na powstrzymywanie emocji za kierownicą GALA? |
spoko ja właśnie wczoraj też dostałem kupon rabatowy na 200PLN do Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego |
ta... tylko ja ta ulicą dziś jechałem 300 razy i 300 razy przekroczyłem prędkość...
Dawaj jakiś ogarniacz emocji galantowych lepiej!!!
mario mario - 18-05-2011, 06:40
Koledzy to nie jest temat o mandatach.
Hugo - 18-05-2011, 14:58
booohal napisał/a: | a czy mial ktos moze stycznosc z tarczami blue print i klockami ashika ? | Poczytaj ten temat.
KaWu - 19-05-2011, 11:08
m6riano napisał/a: | Mikody u mnie już prawie starte..pewnie przed wakacjami trzeba będzie zmienić... |
m6riano napisał/a: | na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam, |
Ile km już na nich masz zrobione
Zjechałeś już nacięcia na nich
Marcino - 19-05-2011, 12:31
Ja ma z przodu na tarczach 256mm SpeedMax nacinanych i klockach akebono zrobione 47kkm. Ciągle sa na nich naciecia, i klocków tez jeszcze troche jest. Jak za około 200zł w IC ten zestaw moge smiało polecić.
Na tylnych tarczach i klockach od Japaneze - TRW chyba - nie jestem pewnien, mam zrobione 59kkm, sa leekie rowki na tarczach, mam zamiar teraz przy okazji regeneracji hamulca recznego dać je do przetoczenia.
Pozdrawiam
Tomek - 19-05-2011, 12:54
ja z przodu założyłem TRW + TRW (mam 26 mm, wiec wielkiego wyboru tu nie ma)
przekulałem równo 2 tys. km., wiec ledwie sie dotarły, jedno co moge powiedzieć, to strasznie piszczą przy dohamowaniu - na parkingu, przed skrzyżowaniem, nie piszczą przy hamowaniu z większych prędkości
jeśli chodzi o brudzenie/pylenie to powiem, że jest tak średnio - mogły by wcale nie brudzić, ale widuje auta gdzie jest dużo gorzej
podsumowując - drugi raz bym tego nie kupił, ale z racji tego, że nie robie miesięcznie nawet 1 tys km, to pewnie ich nie zmienie, aż do końca
[ Dodano: 19-05-2011, 12:55 ]
wziąłbym tarcze ATE, tyle, że ja ten komplet TRW (klocki+tarcze) mam w cenie samych tarcz ATE
m6riano - 19-05-2011, 19:40
KaWu napisał/a: | m6riano napisał/a: | Mikody u mnie już prawie starte..pewnie przed wakacjami trzeba będzie zmienić... |
m6riano napisał/a: | na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam, |
Ile km już na nich masz zrobione
Zjechałeś już nacięcia na nich |
Szerze powiedziawszy to nie wiem..ale z 50tkm już mogło pyknąć...
nacięcia jeszcze widać..ale mają może z 0,5-0,7mm
ps.Textary strasznie pylą natomiast te poprzednie prawie wcale..i być może właśnie dlatego mi się szybko tarcze zjechały...Dlatego następny zestaw M+T, no chyba że coś mi sie trafi tańszego..;-)
tomrom - 19-05-2011, 20:03
tomek84 napisał/a: | ja z przodu założyłem TRW + TRW (mam 26 mm, wiec wielkiego wyboru tu nie ma) |
ja mam ten sam komplet u siebie na przodzie (z czego ja mam tarcze przed liftowe).
Też popiskują jak napisał tomek84. Jak narazie przejechałem na nich ponad 20kkm (w około 1,5 roku) i nie ma żadnego bicia na tarczach.
Teraz wymieniłem (ze 2 dni temu) hamulce z tyłu na Brembo (tarcze) + TRW (LUCAS - klocki). Zobaczymy jak się będzie ten komplet sprawował.
|
|
|