To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe

m6riano - 17-05-2011, 20:17

Ja kupiłem kashiyama za 85zł
Anonymous - 17-05-2011, 21:09

polaff napisał/a:

a tylne jakie po taniości proponujecie? bo mnie czeka wymiana, pewnie w przysżłym tyg. jak ogarnę rozrząd przewody W/N i swiece no i LPG :)

Ja zakupiłem na tył to: http://allegro.pl/tarcze-...1574680942.html
Cena zabójcza - 109zł za komplet. Do tego od razu zaproponowali klocki za równie niesamowitą cenę - 39zł.
Tak więc za ok. 150zł wymieniłem samodzielnie tarcze i klocki z tyłu i nagle przy hamowaniu nic nie bije... A myślałem, że tarcze z przodu już się kończą...
Pzdr

polaff - 17-05-2011, 21:20

AnoniM79 napisał/a:
polaff napisał/a:

a tylne jakie po taniości proponujecie? bo mnie czeka wymiana, pewnie w przysżłym tyg. jak ogarnę rozrząd przewody W/N i swiece no i LPG :)

Ja zakupiłem na tył to: http://allegro.pl/tarcze-...1574680942.html
Cena zabójcza - 109zł za komplet. Do tego od razu zaproponowali klocki za równie niesamowitą cenę - 39zł.
Tak więc za ok. 150zł wymieniłem samodzielnie tarcze i klocki z tyłu i nagle przy hamowaniu nic nie bije... A myślałem, że tarcze z przodu już się kończą...
Pzdr

czyli po wymianie tarcz i klocków za 150zł/komplet jest chwilowo spokój?

No ja muszę chyba za te hamulce się zabrać bo równowartość Twoich hamulców + 50zł dostałem dziś na druku samokopiującym od sympatycznej Pani Policjantki :doubt:

Nawet tygodnia nie mam tego auta...

Macie jakiś patent na powstrzymywanie emocji za kierownicą GALA?

mario mario - 17-05-2011, 21:23

polaff, odnośnie blue printa, to poczytaj cały temat, było opisywane.
polaff - 17-05-2011, 21:28

mario mario napisał/a:
polaff, odnośnie blue printa, to poczytaj cały temat, było opisywane.

łolaboga 70stron. Do połowy dałem radę.

Szukajkę uruchomiłem i już i tak sporo wiem...

Anonymous - 17-05-2011, 21:30

Cytat:
czyli po wymianie tarcz i klocków za 150zł/komplet jest chwilowo spokój?

Tył wołał u mnie o pomstę do nieba... tarcze były zmasakrowane. Klocki hamowały paseczkiem 5mm. Przy hamowaniu miałem bicia nawet na kierownicy. Myślałem, że to wina przodu.
W tej chwili jest wszystko w porządku. Cisza, spokój i żadnego bicia.
Wymieniałem sam, więc zaoszczędziłem kilka groszy.
Myślę, że za te 150zł to się opłaca. Na kilka/kilkadziesiąt kkm mam spokój.
Pzdr

komarsnk - 17-05-2011, 21:33

polaff napisał/a:

No ja muszę chyba za te hamulce się zabrać bo równowartość Twoich hamulców + 50zł dostałem dziś na druku samokopiującym od sympatycznej Pani Policjantki :doubt:

spoko ja właśnie wczoraj też dostałem kupon rabatowy na 200PLN do Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego :finga:

polaff - 17-05-2011, 21:42

komarsnk napisał/a:
polaff napisał/a:

spoko ja właśnie wczoraj też dostałem kupon rabatowy na 200PLN do Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego :finga:

ta... tylko ja ta ulicą dziś jechałem 300 razy i 300 razy przekroczyłem prędkość...

Dawaj jakiś ogarniacz emocji galantowych lepiej!!!

mario mario - 18-05-2011, 06:40

Koledzy to nie jest temat o mandatach.
Hugo - 18-05-2011, 14:58

booohal napisał/a:
a czy mial ktos moze stycznosc z tarczami blue print i klockami ashika ?
Poczytaj ten temat.
KaWu - 19-05-2011, 11:08

m6riano napisał/a:
Mikody u mnie już prawie starte..pewnie przed wakacjami trzeba będzie zmienić...

m6riano napisał/a:
na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam,

Ile km już na nich masz zrobione :?:
Zjechałeś już nacięcia na nich :?:

Marcino - 19-05-2011, 12:31

Ja ma z przodu na tarczach 256mm SpeedMax nacinanych i klockach akebono zrobione 47kkm. Ciągle sa na nich naciecia, i klocków tez jeszcze troche jest. Jak za około 200zł w IC ten zestaw moge smiało polecić.

Na tylnych tarczach i klockach od Japaneze - TRW chyba - nie jestem pewnien, mam zrobione 59kkm, sa leekie rowki na tarczach, mam zamiar teraz przy okazji regeneracji hamulca recznego dać je do przetoczenia.

Pozdrawiam

Tomek - 19-05-2011, 12:54

ja z przodu założyłem TRW + TRW (mam 26 mm, wiec wielkiego wyboru tu nie ma)
przekulałem równo 2 tys. km., wiec ledwie sie dotarły, jedno co moge powiedzieć, to strasznie piszczą przy dohamowaniu - na parkingu, przed skrzyżowaniem, nie piszczą przy hamowaniu z większych prędkości
jeśli chodzi o brudzenie/pylenie to powiem, że jest tak średnio - mogły by wcale nie brudzić, ale widuje auta gdzie jest dużo gorzej

podsumowując - drugi raz bym tego nie kupił, ale z racji tego, że nie robie miesięcznie nawet 1 tys km, to pewnie ich nie zmienie, aż do końca

[ Dodano: 19-05-2011, 12:55 ]
wziąłbym tarcze ATE, tyle, że ja ten komplet TRW (klocki+tarcze) mam w cenie samych tarcz ATE

m6riano - 19-05-2011, 19:40

KaWu napisał/a:
m6riano napisał/a:
Mikody u mnie już prawie starte..pewnie przed wakacjami trzeba będzie zmienić...

m6riano napisał/a:
na mikodach już prawie rok zrobiłem..i nie narzekam,

Ile km już na nich masz zrobione :?:
Zjechałeś już nacięcia na nich :?:

Szerze powiedziawszy to nie wiem..ale z 50tkm już mogło pyknąć...
nacięcia jeszcze widać..ale mają może z 0,5-0,7mm
ps.Textary strasznie pylą natomiast te poprzednie prawie wcale..i być może właśnie dlatego mi się szybko tarcze zjechały...Dlatego następny zestaw M+T, no chyba że coś mi sie trafi tańszego..;-)

tomrom - 19-05-2011, 20:03

tomek84 napisał/a:
ja z przodu założyłem TRW + TRW (mam 26 mm, wiec wielkiego wyboru tu nie ma)

ja mam ten sam komplet u siebie na przodzie (z czego ja mam tarcze przed liftowe).
Też popiskują jak napisał tomek84. Jak narazie przejechałem na nich ponad 20kkm (w około 1,5 roku) i nie ma żadnego bicia na tarczach.

Teraz wymieniłem (ze 2 dni temu) hamulce z tyłu na Brembo (tarcze) + TRW (LUCAS - klocki). Zobaczymy jak się będzie ten komplet sprawował.