To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - COLT TUNER MADAFAKA

Jogurt - 03-01-2011, 21:50

http://otomoto.pl/mitsubi...-C16705969.html szkoda gti-ka :(
karolgt - 03-01-2011, 21:53

uuu ;/
ale zmęczony, ta zielona farba, czerwona (chyba minia) z przodu, no i masakryczna maska ;/

Misiek :) - 03-01-2011, 23:07

ciekawy efekt oklejenia izolacją czarną...
aco to za przedni zderzak siedzi

Anonymous - 03-01-2011, 23:24

Był już z 10 razy,a ten zderzak jest z Protona.

[ Dodano: 09-01-2011, 17:32 ]
http://otomoto.pl/mitsubi...-C16892897.html

Cytat:
Dzisiaj mam do zaoferowania autko
Mitsubishi COLT 1.6 GLiX

Stan wizualny oceniam na "db+" a stan techniczny na "bdb" auto mnie nigdy nie zawiodło teraz w zimę odpala za pierwszym razem. Wszystko w autku działa poprawnie tak jak po wino.

Przegląd ważny jest do 19.11.2011r.
Oc ważne jest do 28.01.2011r.

Auto wyposażone jest w:

-4 zimowe opony które są założone do auta z tyłu opony są nowe.
-2 letnie które mam w piwnicy.
-4 Alufelgi
-Elektryczne szyby
-centralny zamek
-wspomaganie kierownicy z serii momo
-immobilizer
-4 głośniki z tyłu są black punkty z przodu JBL GT5-803 głośniki są nowe na gwarancji pudełko i osłonki na głośniki też są.
-podłokietnik podświetlany
-dywaniki
-pokrowce na fotele nowe.
-gałka zmiany biegów i meszek nowe.

Części wymienione:

wszystko było wymieniane 6 miesięcy temu.
-kable zapłonu NGK
-kopułka NGK
-palec NKG
-Świece Brisk DR14ZC
-Filtr stożkowy
-akumulator 2 tyg temu zakupiony
-Tarcze nacinane sa nacinane dobrej firmy dałem za nie 280 zł
-Klocki dałem 120 zl

Jeśli ktoś weźmie autko za 3300zl to dorzucam do niego obrotomierz z koszykiem Auto Gauge.
Jak jakieś będą pytania proszę o kontakt i przed naciśnięciem na kup teraz proszę o obejrzenie autka.
Do auta dodaje radio sony cdx-r3300 !!!
Kontakt
gg:815330
tel.792-801-462
e-mail: demonpolo@o2.pl

1.6 GLXi bez obrotomierza?

Bocian - 10-01-2011, 20:54

widocznie chłopak nie ma na opłaty się pozbywa "mitasubiszi" :)
idas - 11-01-2011, 00:52

Cytat:
Wszystko w autku działa poprawnie tak jak po wino

widać, że chłopak autem po wino jeździł, a po tym winie modził w garażu i pisał opisy na otomoto.

Cytat:
wspomaganie kierownicy z serii momo

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
podłokietnik podświetlany

Cytat:
pokrowce na fotele nowe.

normalnie pimp my ride
Cytat:
-kopułka NGK
-palec NKG

Gdzie on to dostał?:D
Cytat:
Tarcze nacinane sa nacinane

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Adres mailowy mówi wszystko;-) Zapomniał w opisie dodać o odpicowanych bebechach i przełącznikach pod radiem uruchamiających nitro, tudzież rakiety ziemia powietrze.
Montaż przednich głośników dżbiel mistrzostwo świata!

raff89 - 11-01-2011, 09:59

już słyszę te drganie drzwi w rytm puszczonej nuty :) pod tym radiem to te głośniki będą chciały iść na spacer :) ale za to mieszek i gałka zmiany biegów nawet niczego sobie
Misiek :) - 02-03-2011, 17:27

http://moto.allegro.pl/mi...1488158858.html
może nie taki optyczny tuning co mechaniczny :D
Cytat:
Witam wszystkich miłośników Japońskiej marki MITSUBISHI i zwolenników szybkiej jazdy :)
Posiadam do sprzedania pięknego MITSUBISHI COLTA 5 generacji (CJ0) z silnikiem 1.6 o mocy ok. 150KM po tuningu wizualnym i optycznym w Niemczech.
Auto zostało sprowadzone od osoby prywatnej, jest w 100% sprawne i bardzo ładnie utrzymane jak na swój wiek.

WYPOSAŻENIE:
- ABS,
- wspomaganie,
- 2x AIR BAG,
- elektryczne szyby,
- elektryczny szyberdach,
- elektrycznie regulowane lusterka,
- elektrycznie podgrzewane szyby,
- elektryczna regulacja świateł,
- centralny zamek w kluczyku,
- 2 komplety kluczy,
- podłokietnik,
- dzielona tylna kanapa,
- radio,
- regulowana kierownica,
- katalizator,
- komplet opon zimowych 13" na stalówkach w stanie dobrym,
- alufelgi 15" RONAL dedykowane do MITSUBISHI w super stanie, a na nich oponki PIRELLI P5000 DRAGON 195/50/15 również w super stanie (CERTYFIKAT),
- sportowe aluminiowe pedały RWTUV (CERTYFIKAT),
- przyciemnione szyby (CERTYFIKAT),
- komplet ospoilerowania RWTUV (CERTYFIKAT),
- sportowe zawieszenie (CERTYFIKAT),
- sportowy układ wydechowy REMUS dedykowany do MITSUBISHI ( CERTYFIKAT),
- sportowe świece NGK 3 elektrodowe (nowe),
- płaskie wycieraczki (nowe).

Na wszystkie w/w przeróbki wizualne auta posiadam Niemieckie certyfikaty i oczywiście każda rzecz z osobna jest wbita w briefie :)

Jeżeli lubisz wyróżniać się z tłumu i uwielbiasz szybką jazdę to ten mały wariat jest właśnie dla ciebie.
Autko zostało poddane tuningowi w Niemczech, gdzie podniesiono mu szacowaną moc z 90KM na ok 150KM co przełożyło się na zdumiewające osiągi tego samochodu. Pierwsze 100km/h osiąga w niespełna 8sek. co sprawia, że jest naprawdę dynamiczny :)
Tuning wizualny sprawił, iż auto nabrało sportowego, groźnego charakteru. Zawieszenie umożliwia szybką jazdę po krętych drogach, a zarazem jest w miarę komfortowe na nierównych nawierzchniach.

Możliwość wykupienia na miejscu ubezpieczenia na miesiąc (koszt 99zł) i powrotu autem na kołach.
Zastrzegam sobie możliwość zakończenia aukcji przed czasem.
Możliwość sprawdzenia auta na dowolnej stacji diagnostycznej. Do wiadomości podaję nr VIN: JMBMNCJ4ATU002152/9.
CENA jaka mnie interesuje za to cacuszko to jedyne 4900zł do rozsądnej negocjacji po oglądnięciu i jeździe próbnej oczywiście :) Do ceny należy doliczyć koszty opłat, które pokrywa oczywiście kupujący :)

Zapraszam na jazdę próbną i pozdrawiam!

KONTAKT: 601-158-925

idas - 02-03-2011, 20:03

Misiek napisał/a:
150KM po tuningu wizualnym i optycznym w Niemczech.

Misiek ja tu nie widzę tuningu mechanicznego:D
Na 150 koni to chyba tylko soft turbo coś podoła... Bajarz jak nic:-)
p.S. Ciekawe co to za certyfikat ma na te opony :mrgreen: :mrgreen:

Misiek :) - 02-03-2011, 22:32

A Ty idas, na co chciałbyś certyfikat. Zgodnie z prawem moge Ci wystawić na wszystko certyfikaty :P
Tylko nie będą honorowane nigdzie

Mateusz071 - 20-03-2011, 21:11

Hmm dałoby sie osiągnąć około 150 KM ale łon ma seryjny kolektor wydechowy i nawet nie opleciony termoizolacją a żeby tyle wydusić trzeba zrobić dosłownie wszystko bo każdy źrebak sie liczy, katalizator jakby był sportowy ro pewno by sie chwalił a jak seria to dupa i nawet Remus nie pomoże a remusa to pewnie tłumiki ma tylko bo jak juz wyzej mowilem o kolektorze... :D wiec to jakiś czaruś. Max co może mieć to 120 KM. Poniżej 8 sekund? to bez koła zapasowego, z rezerwą w baku, bez gaśnicy i dywaników, złorzonymi lusterkami, złorzoną anteną, wyodkurzany, z wyciągniętą kanapą i fotelem pasażera i bez półeczki w bagażniku to da rade :D CJ0 były lżejsze od C50? moj ma wszytsko wyprute i zostało mi tylko włorzenie wałka rozrzadu od świątka i zwiekszenie cisnienia paliwa żeby mieć maxymalnie zdłubany silnik i osiągam takie czasy, tyle że mam "rajdówke" pustą w śodku bo jeszcze klaty nie wsadziłem :D
Anonymous - 20-03-2011, 21:20

Dałoby sie??Niektóre MIVECi ledwo osiagają 150km,a ty chcesz z SOHC zrobic tyle?Myśle,że trzeba by było zrobić turbo i to nie małe ,żeby tyle osiągnąc.
Mateusz071 - 20-03-2011, 21:27

http://otomoto.pl/mitsubi...-C18021004.html

[ Dodano: 20-03-2011, 21:34 ]
da rade, planujesz głowice do zera, jak sie da to tniesz blok , rozwiercasz i wsadzasz wieksze zawory, ładujesz krótszy kolektor dolotowy na 2 podwójne gaźniki, albo wieksze wtryski, zmieniasz mape w kompie (trzebaby było obadać co lepie), robisz wydech od podstaw, odchudzasz koło zamachowe, zmieniasz wałek rozrzadu na sportowy i takie tam pierdółki ;) ogólnie nawet z 1,3 VW da sie zrobić 130KM ;] z 2.0 można osiągnąć np. oplowskich GSI bez trudu 185KM ;P Wszytsko kwestia $ Pytanie ile silnik wytrzyma bez awaryjnie :P Niedlugo bede dłubał VR6 ;]

[ Dodano: 20-03-2011, 21:41 ]
Zresztą daleko szukać, zobacz ile KM miały Swifty GTi z silnika 1,3 fabrycznie ;]

[ Dodano: 20-03-2011, 21:43 ]
Dobra powiem 101 KM ;)

Misiek :) - 21-03-2011, 08:20

Mateusz071, temat był wałkowany przez wielu użytkowników i taniej wyjdzie kupi 4g63 i ewentualnie tenm silnik dłubać, ale jak wolisz 1,6 to życze Ci powodzenia.
Dodam że ECU w 1,6 jest nieprogramowalne.
Pozatym większy efekt da wsadzenie dohc,

Mateusz071 - 21-03-2011, 08:38

Tak zdaje sobie sprawe, dlatego napisałem ze zostaje kwestia $ i żywotnosci silnika. Takie dłubanie stosuje sie w rajdach i innych imprezach gdzie masz podział na klasy w zależnosci od pojemnosci silnika. Odnośnie ECU zawsze można wsadzić specjalny tuningowy i zaprogramować :) A to co napiałem nie było dla wałkowania tylko odnośnie Colta ;]