To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - SPOT-y Mitsumaniaków

TeasyM - 10-09-2009, 20:36

:P Jasne, że mam poważną ochotę! Pewnie sobota ci nie pasuje, więc może początek przyszłego tygodnia?

Chyba trzeba zacząć pisać PW bo dostanę naganę za pisanie nie w temacie :badgrin:

Zajc3w - 10-09-2009, 20:56

Łukasz zs napisał/a:
jako naczelny drifter szczecinskich MitsuManiakow zglaszam swoja gotowosc to przyuczaniacie tej jakze pieknej aczkolwiek wymagajacej sztuki :twisted: :D prosze o wyznaczenie daty :P

Driftujesz eclipsem?? Zdawało mi się że clipsy są przednionapędowe ewentualnie 4wd. Więc albo jesteś pierwszym na świecie przednionapędowym drifterem, albo mylisz pojęcia :rolleyes:

Postremus - 10-09-2009, 21:00

Zajc3w napisał/a:
Łukasz zs napisał/a:
jako naczelny drifter szczecinskich MitsuManiakow zglaszam swoja gotowosc to przyuczaniacie tej jakze pieknej aczkolwiek wymagajacej sztuki :twisted: :D prosze o wyznaczenie daty :P

Driftujesz eclipsem?? Zdawało mi się że clipsy są przednionapędowe ewentualnie 4wd. Więc albo jesteś pierwszym na świecie przednionapędowym drifterem, albo mylisz pojęcia :rolleyes:

Od czego masz Hamulec Ręczny? :)

Zajc3w - 10-09-2009, 21:03

TeasyM, zużycie opon too mniejszy problem, na suchymn asalcie jazda bokami mocno daje sie we znaki zawieszeniu. Przy odrobinie pecha(dziura/krawężnik) można wracać do domu na lawecie :(
Kontrolowane poślizgi radziłbym trenować zimą na śniegu, nie dość że mniej auto dobijesz to uczysz się opanowania poślizgu w sytuacji, w której najczęściej się zdarzają, czyli na śliskiej nawierzchni

[ Dodano: 10-09-2009, 21:05 ]
W driftingu chodzi o kontrolowanie gazem przyczepności tylnych kół. Ręcznym to można wywołać co najwyżej uślizg.

Łukasz zs - 11-09-2009, 18:02

drift polega na tym a zeby utrzymac auto w jaknadluzszym poslizgu a ja nie widze roznicy czy driftujesz tylem czy przodem. przedni naped tez jest dobry. kwestia wprawy. jesli masz ochote to z checia ci pokaze :P a bokiem jade najczescien colcikiem ca0 badz nissanem sunny. mala masa i wystarczajaca moc do pociagniecia tego auta w poslizgu.

Teasym w sobote ale po 16... nasi modzi mnie lubia wiec krzywdy nam nie zrobia :P a przyszly tydzien bez najmniejszych oporow po 18 8) decyzja nalezy do ciebie :P

Zajc3w - 12-09-2009, 00:18

Łukasz zs napisał/a:
drift polega na tym a zeby utrzymac auto w jaknadluzszym poslizgu a ja nie widze roznicy czy driftujesz tylem czy przodem. przedni naped tez jest dobry. kwestia wprawy. jesli masz ochote to z checia ci pokaze :P a bokiem jade najczescien colcikiem ca0 badz nissanem sunny. mala masa i wystarczajaca moc do pociagniecia tego auta w poslizgu.

Teasym w sobote ale po 16... nasi modzi mnie lubia wiec krzywdy nam nie zrobia :P a przyszly tydzien bez najmniejszych oporow po 18 8) decyzja nalezy do ciebie :P

Świstolot tez bokiem chodzi, ale na śniegu bo opon i zawieszenia mi szkoda, zresztą 50 kucy to niewiele jest.

Anonymous - 20-09-2009, 15:41

I jak tam po wódce weselnej Kaleosa i Ady ? :) Zdrowie młodej pary się wczoraj piło !!! Kac czy nie ale dziś spocik na Krema, my będziemy o 20:00 !!! . :finga:

Do zobaczenia :twisted:

wash - 21-09-2009, 14:02

HEXA napisał/a:
I jak tam po wódce weselnej Kaleosa i Ady ?

Po świętowaniu w tawernie jeszcze poszedłem z kumplami wypić zdrowie Młodej Pary, do domu wracałem wężykiem. Zdrowi będą na pewno. :D

Anonymous - 21-09-2009, 16:40

Ognicho wczoraj było super! Jeśli pogoda dopisze, można by ponownie tam wyskoczyć (Głębokie) co Wy na to ?
Olek - 21-09-2009, 23:32

powtórka musi być na pewno, zwłaszcza, że za długo nie mogliśmy posiedzieć
najlepiej byłoby w sobotę zrobić ognisko :)

Rafal_Szczecin - 11-10-2009, 15:55

spotykamy sie dzis ?
machet - 11-10-2009, 16:33

Rafal_Szczecin, chętnie przyjechałbym na krema, ale rozwaliły mi się przeguby :(
Latanie bokiem na rondach i zbyt częste palenie gumy dało się we znaki.
Wpadnę w następną niedziele. :wink:

Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana przegubów ?

Siekiera - 11-10-2009, 16:57

My z Madzia będziemy jak zawsze o 19.00 :)
elt - 12-10-2009, 07:37

szkoda że nie pisaliście o tym żeby spotkać się dziś bo jestem w zs :(
Olek - 12-10-2009, 10:12

na krema w niedziele spotykamy sie co tydzien, ale zawsze mozna cos pomyslec w tygodniu :) tylko nie wszystkim bedzie pasowalo :)