[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
Luk - 10-11-2009, 01:15
Meyster napisał/a: | Czyli chcąc miec zimno w kabinie podczas zimy trzeba właczyc klime? |
No nie do końca tak, w ujemnych temperaturach klima nie będzie schładzać... Wychodzi na to, że nie da się mieć w kabinie mniej niż 15 st (bo tyle jest minimalnie na gałce). Nie wiem, nie sprawdzałem, bo nigdy mi w zimie nie przyszło do głowy schładzać, raczej grzałem W obecnych temperaturach trudno będzie sprawdzić, poczekajmy na mrozy.
Przypomniało mi się jak jest np. w Audi: tam jak klikasz sobie "-" to masz coraz mniejszą temperaturę, aż pojawia się "min" chyba... I to może oznaczać właśnie że nie grzeje wcale. U nas nie ma tego "min" Albo właśnie jest jak się obróci gałkę na 15 st - wtedy mogłoby nie grzać wcale, a nie utrzymywać 15 st... Ale powtarzam, nie sprawdzałem nigdy... W instrukcji nic nie piszą?
Biodar - 11-11-2009, 14:42
Heh, wczoraj odebrałem samochód i dostałem grubą książke - instrukcję, w której ... brakuje kilkadziesąt stron i pomieszane są działy np połowy działu 5 nie ma , potem jest kawałek działu 8 potem część 6 , znów reszta 8 itp. Dobrze, że do reklamacji jest książka a nie lancerek, bo ten spisuje sie znakomicie. Zrobiłem pierwsze 100 km
... no prawie, bo na razie radio z zegarem żyje własnym życiem dodając po chwili pół godziny do ustawionego czasu, ale pewnie coś źle ustawiam - jak dostanę "resztę" książki to sobie zajrzę
Luk - 11-11-2009, 15:05
Biodar napisał/a: | radio z zegarem żyje własnym życiem dodając po chwili pół godziny do ustawionego czasu |
Masz włączoną opcję pobierania aktualnego czasu z sygnału RDS. Niestety sporo stacji ma źle ustawiony czas i coś co powinno ułatwiać (zawsze masz dobry czas) w rzeczywistości w Polsce utrudnia...
Można (i trzeba ) to wyłączyć: przyciskasz dłużej prawą gałkę i wchodzisz do setupu. Tam wybierasz opcję CT i wybierasz OFF. Od teraz możesz ręcznie ustawiać czas, ale za cholerę nie pamiętam jak się to robi, więc zanim zrobisz CT na OFF, to złap na chwilę jakąś stację, co nadaje właściwy czas w RDS
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.
Trik - 11-11-2009, 15:16
Luk napisał/a: | ale za cholerę nie pamiętam jak się to robi |
przyciski funkcyjne radia służą też do ustawiania czasu. Nalezy przytrzymac chyba pierwszy z lewej aż zacznie mrygać, nastepnie te z literką "h" do godzin i te z literką "m" do minut. Literki widoczne są na czarnym plastiku obudowy radia nie na przyciskach, wytłaczane.
Pawcho - 11-11-2009, 16:10
w miarę dobrze jest to opisane w instrukcji obsługi.Po ręcznym ustawieniu zegar chodzi dobrze.
Biodar - 11-11-2009, 16:34
Pawcho napisał/a: | w miarę dobrze jest to opisane w instrukcji obsługi.Po ręcznym ustawieniu zegar chodzi dobrze. |
No właśnie w "mojej" instrukcji brakuje tych stron, ale ściągnałem z neta wersje elektroniczną, wydrukowałem odpowiednią stronę i zaraz idę ustawiać
lukas1 - 12-11-2009, 12:37
hejka
Ja od jakiegos czasu co ranek jak jade do pracy prze pierwsze kilkaset metrow jak sie tocze po parkingu to z tylu auta dobiega pulsujacy pisk , jakby moze tarcza w jednym niejscy byla wypaczona i ocerala o klocek albo cos takiego
Co to moze byc
myslalem zeby poczekac do przegladu ale ten dopiero za 7tys km
plbarti - 12-11-2009, 13:41
norma , też tak mam
YANOUSHek - 12-11-2009, 14:26
A mi po 10 tygodniach przestała świecić lampka w środku samochodu - ta oświetlająca tylne siedzenie. Czy to podlega gwarancji, czy muszę sam kombinować jak tam wymienić żarówkę?
sla - 12-11-2009, 15:15
Jeżeli jest to kwestia przepalonej żarówki to nie podlega gwarancji. Kup i wymień.
plbarti napisał/a: | norma , też tak mam |
Czyli jakieś pojawiające się piski w nowych samochodach są normą. To trochę dziwne jak dla mnie i szczerze mówiąc raczej w to nie uwierzę. No chyba że napiszą to w instrukcji obsługi że piski, skrzypienie, zgrzytanie itp.dziwne dźwięki są prawidłowe i wręcz gdy jest cisza to należy zwrócić się do ASO celem ich przywrócenia. Jeżeli komuś nic nie piszczało a teraz wydobywają się taki odgłosy to na pewno nie jest to norma i nie wprowadzaj innych w błąd.
piomic - 12-11-2009, 21:43
Mój nie piszczy, więc to nie norma. Ale już mi tu ktoś wyjaśnił, że mojego składała inna zmiana...
A, i właśnie się zoriantowałem, że u mnie też nie świeci lampka oświetlająca tylne siedzenie.
Nigdy nie świeciła.
Powiem więcej: NIE MA JEJ TAM!
Lestat - 13-11-2009, 07:31
hahaha piomic auto Ci nie piszczy ale za to zapomnieli dac Ci lampki z tylu
Co do żarówki YANOUSHek, proponuje zajrzec do instrukcji obsługi - zobaczysz jaka żarówka i jak ja wymienić. Prawdopodobnie bedzie to 10W walcowa
$iwy - 14-11-2009, 15:54
Może ktoś wie jak się demontuje zegary z deski rozdzielczej ? Mam wrażenie że coś mi grzechocze z okolic zegarów lub za nimi (delikatne grzechotanie jakby luźnej złączki lub czegoś innego o jakiś plastik jak jadę po nieutwardzonej drodze). Czy ktoś może też tak ma ?
Luk - 14-11-2009, 16:28
$iwy, ja tak mam, ja tak mam!!!
Jak jadę po "kocich łbach" to rzeczywiście coś się w okolicy kierownicy telepie Wydaje mi się, że to gdzieś z obudowy zegarów, ale nie wiem, czy sama obudowa, czy gdzieś głębiej... Musiałbym jeździć tą ulicą w tę i spowrotem i słuchać, a nie chciało mi się Miałem nawet zwrócić uwagę na przeglądzie, ale zapomniałem
roobku - 14-11-2009, 16:40 Temat postu: wibracje na kierownicy i pedale hamulca jak hamuje czuje pulsowanie/drganie pedału hamulca i lekkie drganie kierownicy, w końcowej fazie (jak już auto prawie się zatrzymuje) czuć że auto nierówno zwalnia - czyżby krzywe tarcze? przejechane mam 12 tys. km i nie pamiętam żebym kiedykolwiek mocno/intensywnie hamował z większej prędkości
|
|
|