To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R

danino88 - 08-11-2013, 08:05

Cytat:
Myślałem nad takimi:

mam takie same do IC :)

Kleju - 09-11-2013, 11:58

Wszyc napisał/a:
Tylko upewnij się że nie ma żadnych "nacieć" czy uszkodzeń na końcówkach na które nakładasz przewody gdyż przy takich szerokich opaskach jak na zdjęciu mogą wystąpić nieszczelności :P Gdyby okazało się że są uszkodzenia jakieś to lepiej ori opaski te co tną węże gdyż są cieńsze i wywierają wiekszy nacisk na małą powierzchnie i przez to zachowa pełną szczelność :P ale jak jest wszystko git ładnie to śmiało możesz montować szersze obejmy jak ta na zdjęciu :)

Spoko wszystko jest ok ;)

ozzy89 napisał/a:
Kelju, ile dałeś za te węże ? szukałem też takich do GTi-ka, ale w końcu wybrałem ASO. Tam także pytałeś ? Chyba, że szykujesz grubsze mody, to wtedy te Twoje nowe mają większy sens :mrgreen:

Wiesz jak składałem cyborga, węże założyłem z glxi, były na nich jeszcze seryjne nadruki widoczne. Wyglądały jak nówki ;) Wytrzymały 3 lata niespełna... Nie wiem czy to wina, zawieszenia, poduszek, czy po prostu starości węży ;) Nie wnikam już. Dlatego wolałem kupić te silikonowe samco i mieć spokój.

danino88 napisał/a:
Cytat:
Myślałem nad takimi:

mam takie same do IC :)

I co dają rade? :mrgreen:

danino88 - 10-11-2013, 20:55

Cytat:
I co dają rade? :mrgreen:

tak :)

Kleju - 28-12-2013, 17:25

Kiedyś kupiłem przepustnice z 3000GT niemal identyczna jak u mnie w mivec'u. Dlatego postanowiłem ją rozwiercić, ile się da. A dało się na 63mm na wyjściu. Więc te 3mm bez szału :lol: Seryjna z 3000gt i moja ma 60mm na wyjściu (od strony kolektora), nie mylić od strony filtra :P Bo już się spotkałem, że ktoś mierzył średnice od strony filtra i mu wychodziło 65mm :biggrin:
Kiedyś szukałem seryjnie większej niż 60mm, ale nie znalazłem takiej, a przewertowałem chyba wszystkie dane techniczne miśków z lat 88-96 :mrgreen: I z tego mi zostały jeszcze dwie inne przepustnice, które kupiłem przez przypadek :P

Jak się zrobi zimno i śnieżnie, to będę montował, bo teraz szkoda pogody na siedzenie w garażu :P

Motylek z nierdzewki

Swoją drogą, dlaczego seryjny jest chyba mosiężny?

swinks_UK - 28-12-2013, 18:13

A z Galanta 2.5v6 nie podejdzie? Wygląda na ten sam rozstaw i układ, a ma 70mm.
kamil - 28-12-2013, 18:22

a masz na sprzedaż z 3000gt ???
Kleju - 28-12-2013, 18:40

swinks_UK napisał/a:

Jeszcze zależy jak jest silnik obrócony ;) Mam już jedną przepustnice która ma wszystko po odwrotnej stronie (podejdzie do CJ :D )

Galant ma seryjnie 70mm na wylocie? :shock: Pajero 3l V6, 3000GT, 4G63t (evo I-III) ma tylko 60mm, a silniki dużo mocniejsze od galanta...

kamil napisał/a:
a masz na sprzedaż z 3000gt ???

Ta moja jest od 3000GT, ale mam jeszcze dwie inne jedna chyba od GTO a druga od Pajero 3l

kamil - 28-12-2013, 18:44

ja potrzebuje dokładnie taka jak ty masz
mkm - 28-12-2013, 19:29

Kleju napisał/a:
Swoją drogą, dlaczego seryjny jest chyba mosiężny?

Żeby się nie zatarł, no i zawsze dobrze mieć trochę „metali kolorowych” w osprzęcie :wink: .

Oprócz tego (na chłopski rozum :D ) - przez właściwości mosiądzu.
Dodatki w stopie według potrzeby, przyjemna obróbka, brak korozji, obojętność na inne metale i na „środowisko” panujące w przepustnicy...

BeNeK - 28-12-2013, 20:35

Kleju, a żaden aftermarket nie podjedzie ? jak będę miał chwilkę to przewertuje katalog i poszukam czegoś dla Ciebie :) 70mm ?
Wszyc - 28-12-2013, 21:30

aftermarkety o dużych rozmiarach często nie przewidują montażu krokowca Benek zwróć uwage na to przy wertowaniu katalogów ;)
Kleju - 29-12-2013, 12:11

kamil napisał/a:
ja potrzebuje dokładnie taka jak ty masz

To niestety nie mam drugiej...

Mkm, trafne uwagi 8)

BeNeK napisał/a:
a żaden aftermarket nie podjedzie ? jak będę miał chwilkę to przewertuje katalog i poszukam czegoś dla Ciebie 70mm ?

70mm to już za dużo. A poza tym, to co napisał Wszyc. Wykonanie i spasowanie później elementów nie jest już takie ładne jak na zdjęciach w aukcji :biggrin:

Wszyc - 29-12-2013, 19:23

swinks_UK napisał/a:

Kleju napisał/a:
70mm to już za dużo

ale wiesz skąd wziąć mosiężny motylek jak co :wink:

Kleju - 29-12-2013, 21:56

Dobra, dobra ale coś mi się nie chce wierzyć w te 70mm średnicy na wylocie :P
swinks_UK - 29-12-2013, 22:58

Kiedyś musisz zacząć :mrgreen:
W wolnej chwili ci podrzucę zdjęcie z miarką przedliftówki z Galanta vr4, która była o 5mm mniejsza od Galanta n/a V6.
BTW, a rozpatrywałeś opcję z Galanta E5xx z silnikiem v6? Tam 6A12 było odwrócone w twoją stronę :wink: