Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
danino88 - 08-11-2013, 08:05
Cytat: | Myślałem nad takimi: |
mam takie same do IC
Kleju - 09-11-2013, 11:58
Wszyc napisał/a: | Tylko upewnij się że nie ma żadnych "nacieć" czy uszkodzeń na końcówkach na które nakładasz przewody gdyż przy takich szerokich opaskach jak na zdjęciu mogą wystąpić nieszczelności Gdyby okazało się że są uszkodzenia jakieś to lepiej ori opaski te co tną węże gdyż są cieńsze i wywierają wiekszy nacisk na małą powierzchnie i przez to zachowa pełną szczelność ale jak jest wszystko git ładnie to śmiało możesz montować szersze obejmy jak ta na zdjęciu |
Spoko wszystko jest ok
ozzy89 napisał/a: | Kelju, ile dałeś za te węże ? szukałem też takich do GTi-ka, ale w końcu wybrałem ASO. Tam także pytałeś ? Chyba, że szykujesz grubsze mody, to wtedy te Twoje nowe mają większy sens |
Wiesz jak składałem cyborga, węże założyłem z glxi, były na nich jeszcze seryjne nadruki widoczne. Wyglądały jak nówki Wytrzymały 3 lata niespełna... Nie wiem czy to wina, zawieszenia, poduszek, czy po prostu starości węży Nie wnikam już. Dlatego wolałem kupić te silikonowe samco i mieć spokój.
danino88 napisał/a: | Cytat: | Myślałem nad takimi: |
mam takie same do IC |
I co dają rade?
danino88 - 10-11-2013, 20:55
Cytat: | I co dają rade? |
tak
Kleju - 28-12-2013, 17:25
Kiedyś kupiłem przepustnice z 3000GT niemal identyczna jak u mnie w mivec'u. Dlatego postanowiłem ją rozwiercić, ile się da. A dało się na 63mm na wyjściu. Więc te 3mm bez szału Seryjna z 3000gt i moja ma 60mm na wyjściu (od strony kolektora), nie mylić od strony filtra Bo już się spotkałem, że ktoś mierzył średnice od strony filtra i mu wychodziło 65mm
Kiedyś szukałem seryjnie większej niż 60mm, ale nie znalazłem takiej, a przewertowałem chyba wszystkie dane techniczne miśków z lat 88-96 I z tego mi zostały jeszcze dwie inne przepustnice, które kupiłem przez przypadek
Jak się zrobi zimno i śnieżnie, to będę montował, bo teraz szkoda pogody na siedzenie w garażu
Motylek z nierdzewki
Swoją drogą, dlaczego seryjny jest chyba mosiężny?
swinks_UK - 28-12-2013, 18:13
A z Galanta 2.5v6 nie podejdzie? Wygląda na ten sam rozstaw i układ, a ma 70mm.
kamil - 28-12-2013, 18:22
a masz na sprzedaż z 3000gt ???
Kleju - 28-12-2013, 18:40
swinks_UK napisał/a: | A z Galanta 2.5v6 nie podejdzie? Wygląda na ten sam rozstaw i układ, a ma 70mm. |
Jeszcze zależy jak jest silnik obrócony Mam już jedną przepustnice która ma wszystko po odwrotnej stronie (podejdzie do CJ )
Galant ma seryjnie 70mm na wylocie? Pajero 3l V6, 3000GT, 4G63t (evo I-III) ma tylko 60mm, a silniki dużo mocniejsze od galanta...
kamil napisał/a: | a masz na sprzedaż z 3000gt ??? |
Ta moja jest od 3000GT, ale mam jeszcze dwie inne jedna chyba od GTO a druga od Pajero 3l
kamil - 28-12-2013, 18:44
ja potrzebuje dokładnie taka jak ty masz
mkm - 28-12-2013, 19:29
Kleju napisał/a: | Swoją drogą, dlaczego seryjny jest chyba mosiężny? |
Żeby się nie zatarł, no i zawsze dobrze mieć trochę „metali kolorowych” w osprzęcie .
Oprócz tego (na chłopski rozum ) - przez właściwości mosiądzu.
Dodatki w stopie według potrzeby, przyjemna obróbka, brak korozji, obojętność na inne metale i na „środowisko” panujące w przepustnicy...
BeNeK - 28-12-2013, 20:35
Kleju, a żaden aftermarket nie podjedzie ? jak będę miał chwilkę to przewertuje katalog i poszukam czegoś dla Ciebie 70mm ?
Wszyc - 28-12-2013, 21:30
aftermarkety o dużych rozmiarach często nie przewidują montażu krokowca Benek zwróć uwage na to przy wertowaniu katalogów
Kleju - 29-12-2013, 12:11
kamil napisał/a: | ja potrzebuje dokładnie taka jak ty masz |
To niestety nie mam drugiej...
Mkm, trafne uwagi
BeNeK napisał/a: | a żaden aftermarket nie podjedzie ? jak będę miał chwilkę to przewertuje katalog i poszukam czegoś dla Ciebie 70mm ? |
70mm to już za dużo. A poza tym, to co napisał Wszyc. Wykonanie i spasowanie później elementów nie jest już takie ładne jak na zdjęciach w aukcji
Wszyc - 29-12-2013, 19:23
swinks_UK napisał/a: | A z Galanta 2.5v6 nie podejdzie? Wygląda na ten sam rozstaw i układ, a ma 70mm. |
Kleju napisał/a: | 70mm to już za dużo |
ale wiesz skąd wziąć mosiężny motylek jak co
Kleju - 29-12-2013, 21:56
Dobra, dobra ale coś mi się nie chce wierzyć w te 70mm średnicy na wylocie
swinks_UK - 29-12-2013, 22:58
Kiedyś musisz zacząć
W wolnej chwili ci podrzucę zdjęcie z miarką przedliftówki z Galanta vr4, która była o 5mm mniejsza od Galanta n/a V6.
BTW, a rozpatrywałeś opcję z Galanta E5xx z silnikiem v6? Tam 6A12 było odwrócone w twoją stronę
|
|
|