To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Tomek - 06-07-2012, 10:04

wywal ten paskudny zderzak z podpisu
sveno - 06-07-2012, 16:24

tomek84 napisał/a:
wywal ten paskudny zderzak z podpisu
ja uwielbiam to zdjęcie :) Faktycznie szkoda, że Galant nie miał Avancowej mordy na Chorwacji :( może w tym roku uda się to naprawić :)

Byłem u Leszka, tyle samochodów to jeszcze u niego nie widziałem, ledwo co wjechałem na to podwórko. Na jednym stanowisku stał zielony Rekin sedan GLS 2.0 na numerach KRAxxxx (pozdrawiam właściciela) z wielką na 1/4 tylnej szyby naklejką "MitsuManiaki" :) Leszek mu robi skrzyni bo huczy, sprzęgło i rozrząd, co ciekawe wyjął do tego silnik z auta :)

Bordowego Galanta pamiętał :) wsiadł do środka i zauważył że coś się zmieniło :) Przewieźliśmy się kawałek i potwierdził moją diagnozę: łożyska w skrzyni szumią, ale na jego ucho bardzo cicho (dla mnie to już szum prawie nie do zniesienia) on usłyszał szum dopiero jak zapiął czwórkę przy 40-50km/h i wcisnął gaz, ja już na pierwszych biegach to słyszałem :) pogratulował mi słuchu, ale gustu muzycznego już nie (jak usłyszał łożyska to włączył klimę i nawiew i podgłosił radio, akurat usłyszał ten kawałek: http://www.youtube.com/watch?v=OrNoqWu2VYo ) Pośmialiśmy się, pogadaliśmy, wróciliśmy na warsztat i powiedział, że narazie mogę jeździć i muszę, bo dopiero w połowie miesiąca będzie miał czas się tym zająć oczywiście w ramach gwarancji, ja muszę tylko olej kupić (chyba znowu będzie Valvoline) :) rozumiem takie profesjonalne podejście do sprawy 8) Twierdzi, że błąd przy montażu był mało prawdopodobny, to raczej wadliwe łożysko (i raczej mu wierzę) zakładał tam łożyska firmy... nie pamiętam, to był 3 literowy skrót, brzmiało coś jak SKF ale na N.. mówił, że te łożyska szły na pierwszy montaż w fabryce. Nie wiem co teraz założy, jest coś godnego polecenia? Koyo?

robertdg - 06-07-2012, 20:32

sveno napisał/a:
to był 3 literowy skrót, brzmiało coś jak SKF ale na N..
NTN, NSK :?:
sveno - 06-07-2012, 20:48

NSK chyba.
sveno - 11-07-2012, 10:48

mam dylemat, który spoiler wybrać? Ten:

czy ten:

http://allegro.pl/honda-a...2465111224.html

małe głosowanie?

Wiem, że najlepszy byłby ten: http://allegro.pl/klapa-t...2456255289.html ale niestety już sprzedany :|

SPIDER-ek - 11-07-2012, 11:19

wg. mnie biały.

Ten sprzedany to dobrze że sprzedany, bo wg. mnie za ciężki i robi sie z auta batmobil :finga:

Tomek - 11-07-2012, 11:42

sveno napisał/a:
który spoiler wybrać?

opcja trzecia

Rafal_Szczecin - 11-07-2012, 12:44

bierz lip'a !
Hugo - 11-07-2012, 13:58

sveno napisał/a:
mam dylemat, który spoiler wybrać?
Żaden :mrgreen:
Rafal_Szczecin napisał/a:
bierz lip'a !
Jak już to tylko i wyłącznie lip'a... :wink:
Torp12 - 11-07-2012, 14:20

Hugo napisał/a:
Jak już to tylko i wyłącznie lip'a... :wink:

I będzie lipa :P

Od accorda po spasowaniu lezy najlepiej.

sveno - 11-07-2012, 14:45

SPIDER-ek napisał/a:
wg. mnie biały.
Torp12 napisał/a:
Od accorda po spasowaniu lezy najlepiej.
hehe "każda sroczka swój ogonek chwali" dosłownie ogonek :P
SPIDER-ek napisał/a:
Ten sprzedany to dobrze że sprzedany, bo wg. mnie za ciężki i robi sie z auta batmobil :finga:
ale to ori od VR4, marzenie
tomek84 napisał/a:
opcja trzecia
w sensie ten co go już nie ma czy że żaden?
Rafal_Szczecin napisał/a:
bierz lip'a !
to nie jest BeeMWe!!! Poza tym
Torp12 napisał/a:
będzie lipa :P
:)
Hugo napisał/a:
Żaden :mrgreen:
u Ciebie w stopce ta ławka wygląda jak spoiler i nieźle to wygląda jak się oczy przymruży :)
Torp12 i Spiderek macie jakieś foto z lokalnego spotu gdzie stoicie obok siebie pupami? Bo Wy macie te spoilerki u siebie, fajnie byłoby zobaczyć taki porównanie.

SPIDER-ek - 11-07-2012, 15:07

Jutro jest spot, więc jak Torp12 będzie, to może uda się pstryknąć to i owo:)

Ja mam jeszcze inny spojler, po środku mam łączenie. I mój nie wychodzi poza klape bagażnika.

Jak ten 3 jest od VR4 to pożal się boże:) masakra, okropny jest. Nie lubie takich wieś tuningowych spojlerów.

sveno - 11-07-2012, 15:52

wydaje mi się, że od VRa ale niech jakiś spec się wypowie :)
Bardziej podoba mi się opcja z Accorda ale ten drugi wydaje się być rozsądniejszy bo za tą samą kasę mam klapę a moja jest po małej przygodzie i brakuje mi znaczku :) poza tym moja jest trochę porysowana od anteny CB więc i tak poszłaby do malowania. No i odpada ryzykowną wysyłka bo Kunów mam prawie po drodze.

m6riano - 11-07-2012, 17:24

sveno, podaj ceny białego i czerwonego i czy obydwa mają stopy bo jakoś dopaczeć nie moge..;-)
sveno - 11-07-2012, 17:28

biały 250 razem z klapą no i mam po drodze więc odpada wysyłka. Ten od Hondy kosztuje 240 zł ze światłem stopu i wysyłka 30 zł zresztą link do aukcji jest pod zdjęciem.

EDIT.
Właśnie zadzwoniłem do znajomego co handluje częściami do Hondy, mogę mieć taki spoiler ze stopem za 180 zł i to prawie na miejscu bo w Wieliczce :) jutro chyba pojadę przymierzyc. Tak czy inaczej chłopaki jak dacie radę jutro cyknąć jakąś fote to będę wdzięczny :)