Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
komarsnk - 17-06-2015, 23:39
Hubert sprzedajesz może sprężyny co miałeś? -35 bodajże?
Hugo - 22-06-2015, 22:10
Ładnych kilka dni przymiarek, zakupy, cięcie, wiercenie, szlifowanie, skręcanie, klejenie i wyszło to:
Pozostało kilka spraw kosmetycznych, no i czekam na "nowe" klosze w idealnym stanie. Jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu będzie podłączanie i montaż.
drexvs - 23-06-2015, 10:08
łAdnie
Hugo - 25-06-2015, 22:32
Dzięki.
Przymierzyłem dzisiaj "nowe" reflektory i nie mogę się zdecydować czy nie zrobić sobie może JDM-u, czyli nie wrzucić pomarańczowych kierunkowskazów. Problem jest tego typu, ze gdybym chciał tak zrobić to musiałbym wymyślić montaż postojówek gdzieś w reflektorach, bo obecnie są w kierunkowskazach. A jazda z podświetlonymi pomarańczowymi kierunkowskazami to raczej do pierwszej kontroli Policji by była.
Co do białych kierunkowskazów to nie będą takie srebrne wewnątrz jak na zdjęciach, zostaną rozklejone i usunięty będzie cały odblask na bocznej ściance, zostanie tylko kawałek naokoło żarówki, więc kierunki będą wewnątrz niemalże czarne, tak jak reflektory.
Porównanie:
Ktoś kiedyś pytał o zdjęcia poflokowanych plastików na słupkach dachowych, więc wklejam fotki, niestety na zdjęciach nie ma w ogóle efektu, trzeba zobaczyć "na żywo"
CDN...
drexvs - 25-06-2015, 23:42
Hugo... legum jednak zostaje ! ? Zostaw go ratujmy te samochody.
kabar - 26-06-2015, 08:05
Mnie się najbardziej podobają lampy z VR-4 z pomarańczowymi wkładkami w środku JDM pełną gębą
eremita - 26-06-2015, 10:30
Kolejna rzecz na liście do zrobienia przy galu
Muszę przyznać że super to wygląda na czarno
Podsufitkę malowałeś? czy dałeś do obicia?
Do soczewek w galu jakos nie byłem przekonany ale takie czarne lampy fajne są
sveno - 26-06-2015, 14:59
Hugo napisał/a: | Co do białych kierunkowskazów to nie będą takie srebrne wewnątrz jak na zdjęciach, zostaną rozklejone i usunięty będzie cały odblask na bocznej ściance, zostanie tylko kawałek naokoło żarówki, więc kierunki będą wewnątrz niemalże czarne, tak jak reflektory.
| wywalaj całe odbłyśniki, polecam, u mnie efekt jest super a na srebrnym będzie jeszcze lepiej.
Hugo - 26-06-2015, 22:56
Legnum jest na sprzedaż, a w międzyczasie przygotowuję go do rejestracji z kierownicą po prawej stronie. W zasadzie dzisiaj skończyłem ostatnią przeróbkę i zgodnie z przepisami jest gotowy do rejestracji. Mam ochotę sobie nim polatać eremita napisał/a: | Podsufitkę malowałeś? czy dałeś do obicia? | Malowałem Motip Vinyl Spray. sveno napisał/a: | wywalaj całe odbłyśniki, polecam, u mnie efekt jest super a na srebrnym będzie jeszcze lepiej. | W takim razie będą białe kierunki, ale zobaczę jeszcze czy nie zostawić kawałek odblasku naokoło żarówki. Ty jakie masz żarówki? Pomarańczowe czy chrom?
sveno - 26-06-2015, 23:21
Miałem chrom, ale słabo błyskały bez odbłyśnika, teraz są zwykłe i jest ok.
Hugo - 27-06-2015, 21:57
W sumie to może z pomarańczowymi żarówkami w czarnym wnętrzu fajnie wyglądać. Ciekawe jak postojówki będą świecić bez odbłyśnika...
Hugo - 27-06-2015, 22:56
Dzisiaj udało się posprzątać Gala w środku, skóry umyte mydłem AVEL i nasmarowane mleczkiem do skór, dywaniki wytrzepane, plastiki nabłyszczone.
Tomii - 28-06-2015, 07:45
aż się prosi o welurowy dywanik
eremita - 28-06-2015, 09:14
Tomii napisał/a: | aż się prosi o welurowy dywanik |
Ja właśnie się zastanawiam u siebie czy zostawić takie ori dywaniki tylko bym musiał znaleźć kierowcy w dobrym stanie, czy wymienić na czarne welury.
Zrobiłbyś zdjęcie bardziej z dołu co by było widać całe wnętrze razem z czarnymi słupkami i podsufitką
Hugo - 28-06-2015, 18:45
Dywaniki, które mam to oryginały materiałowe. Pasują idealnie, co do mm dosłownie. Jeśli byłyby takie oryginalne czarne welury to może bym się skusił, ale z tego co wiem to nawet tych materiałowych nie produkują już. Poza tym są one bardzo łatwe w utrzymaniu i sprzątaniu. Żadnych, nawet najlepszych "dedykowanych" nie chcę za żadne pieniądze.
eremita, jak nie zapomnę to zrobię jakąś fotkę
|
|
|