To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Wymiana radia MMCS, update lub inne pomysły

Myjk - 07-02-2020, 13:24

OK, ja też jutro wyjeżdżam na narty, także na spokojnie się zgadamy. Co prawda już się umówiłem (też po feriach) w centrali MMC, bo tam mają jeszcze zalegającego Outka ICE, ale odwołanie nie będzie problematyczne jeśli chciałbyś to jednak zobaczyć. Planowałeś w ogóle wymianę tego oryginalnego nieużywalnego dziadostwa?
rajan - 07-02-2020, 21:00

Myjk napisał/a:
Planowałeś w ogóle wymianę tego oryginalnego nieużywalnego dziadostwa?

Jesteś okrutny :wink: Aż tak bym tego nie nazwał - widziałem dużo lepsze, ale i znacznie gorsze wynalazki :D

Plaster - 17-02-2020, 15:47

Cześć.
Jestem nowy na forum.
Kupiłem dopiero outlandera z 2014. Ma radio z ekranem dotykowym i interface usb. Nie ma navi. Czy wiecie coś na temat dodatkowych modułów, które pozwoli na uruchomienie apple car lub android auto?

Jacekpiontek - 03-08-2020, 11:20
Temat postu: Radio kenwood mxl015kl6g
Witam . Kolejny raz przymierzam się do zmiany radia niestety ale poprzednie z jedna gałka nie do końca mi odpowiadało :lol: :lol: Nie mam w swoim misku modułu Bluetooth , nie mam anteny navi , i nie mam kamery . Goły :) tak wiec mam kilka opcji . Znalazłem na alegro radia kenwood ( jedno nawet miał Tokio ) natomiast on pisał ze nie ma polskiego radia bo to są radia z USA . Ok ale jest kilka sztuk z naklejkami po rosyjsku ?? Czy one będą odbierać polskie radio ?? Zalezy mi na CarPlay , ale czasem bywam w ciemniej d... gdzie nie ma internetu i chciał bym mieć alternatywę w postaci tradycyjnego radia . Ewentualnie na chwile obecna co moglibyście polecić ?? Znalazłem tez gms 9937 android . Pozdrawiam .

Aktualizacja : kupione na Allegro radyjko z europejskiego miśka , sprzedawca dołożył kable USB , antenę gps :) wszystko pierwsza klasa :)

Myjk - 03-08-2020, 16:03

Mnie się udało chińczyka uruchomić, okazało się że kable złe przysłali. Śmiga nawet fajnie, tylko gówniana kamera cofania jest, słaba rozdzielczość i jeszcze hsczy obraz.
mysliwy - 16-01-2022, 15:02

Witam
Koledzy pytanie czy ktoś próbował podpiąć urządzenie typ mirabox pod oryginalne radio Outlander z 2016?

Mam podpiętą kamerę i nie widzę z tyłu radia aby były wole gniazda więc zastanawiam się czy jest możliwość wpuszczenia sygnału video tak aby zrobić mirror screen-a ze smartfonu po wifi.

Pozdrawiam
MZ

msokol - 16-01-2022, 22:55

mysliwy, zobacz, czy to Ci pomoże:

https://allegro.pl/oferta/kabel-dla-kamery-cofania-mitsubishi-fiat-2013-2018-7342221505

mysliwy - 17-01-2022, 17:18

Dziękuje msokol rozeznam temat wrócę z info
Poz

[ Dodano: 17-01-2022, 18:26 ]
msokol napisał/a:
mysliwy, zobacz, czy to Ci pomoże:

https://allegro.pl/oferta/kabel-dla-kamery-cofania-mitsubishi-fiat-2013-2018-7342221505

a jeszcze jedno pytanie czy może kojarzysz co to gniazdo (6 pin) po zdjęciu maskownicy radia
po lewej stronie u dołu - jest nie podłączone a nie mogę dorwać schematu elektrycznego?

Zdjecie gniazdo outlander III

dzięki,

msokol - 18-01-2022, 15:12

mysliwy, Niestety - mam O2 i nie dużo wiem na temat III.
grzesko - 25-06-2022, 16:06
Temat postu: wymiana jednogałkowca na coś lepszego
Cześć, jestem nowy na forum, przewertowałem tematy związane z radiem i w sumie to nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Pytanie brzmi na jakie radio można wymienić tzw. jednogałkowca w Outlanderze III 2.0 AWD CVT z 2016 r. w specyfikacji Intense Plus? Zależy mi na czymś co będzie działało z fabrycznymi głosnikami RF, kamerą cofania, modułem bluetooth i mikrofonem do telefonu, a jednocześnie będzie obsługiwało Android Auto (może przez usb z podłokietnika)? Czy może ktoś polecić konkretny model/modele, najlepiej żeby to było coś markowego, dostępnego w Polsce nie z aliex...? Z góry dzięki za podpowiedzi.

Rander - 25-06-2022, 23:49
Temat postu: Re: wymiana jednogałkowca na coś lepszego
grzesko napisał/a:
Cześć, jestem nowy na forum, przewertowałem tematy związane z radiem i w sumie to nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Pytanie brzmi na jakie radio można wymienić tzw. jednogałkowca w Outlanderze III 2.0 AWD CVT z 2016 r. w specyfikacji Intense Plus? Zależy mi na czymś co będzie działało z fabrycznymi głosnikami RF, kamerą cofania, modułem bluetooth i mikrofonem do telefonu, a jednocześnie będzie obsługiwało Android Auto (może przez usb z podłokietnika)? Czy może ktoś polecić konkretny model/modele, najlepiej żeby to było coś markowego, dostępnego w Polsce nie z aliex...? Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pytaj Tokyo

Jego posty tutaj

grzesko - 29-06-2022, 10:44

Rander, Dzięki, napisałem do Tokyo.