Outlander II Ogólne - Dedykowane radio android do outlander II
titolr10 - 05-09-2020, 18:30
Spróbuj wybrać inny canbus w ustawieniach. U mnie wybranie podanego na naklejce powodowało brak jakiejkolwiek regulacji. Po zmianie na inny - wszystko działa.
msokol - 08-09-2020, 20:09
Miałem wcześniej napisać i zapomniałem...
Jak komuś brakuje basu w radio z androidem i odnosi wrażenie, że nie działa sub, to może pomogę. U mnie zdarzyła się dziwna sprawa. Na początku też miałem takie wrażenie. W opcjach radio włączyłem Loud - wszystko podbiło. Kiedy wyłączyłem, to wszystko wróciło do normy, ale sub jakby się odetkał. Wszystko zaczęło działać prawidłowo. To było po pierwszym włączeniu. Teraz dźwięk jest naprawdę fajny.
Jeśli ktoś ma androida 10 bez nakładki (trochę ma brzydki interfejs), to polecam wydać 10zł za launcher agama car launcher, czy jakoś tak to się nazywa. Wszystko można spersonalizować i radio wygląda wtedy rewelacyjnie.
Gdyby ktoś chciał podłączyć do radia modem GSM na USB, to nie zadziała - przynajmniej u mnie nie działał. Chwilowo sprawę rozwiązałem wrzucając do auta stary telefon z kartą sim z internetem i podpiąłem pod gniazdo zapalniczki. Lipa jest taka, że hotspot z telefonu wyłącza się kiedy nie jest używany i trzeba go za każdym razem włączać. Jutro temat rozwiąże docelowo i wsadzę do auta router GSM LTE z baterią, zasilany z gniazda zapalniczki.
apikus - 09-09-2020, 08:44
msokol napisał/a: | Gdyby ktoś chciał podłączyć do radia modem GSM na USB, to nie zadziała |
Niestety musisz kupić modem od dostawcy radia. U mnie nie działał z "polskimi" modemami, a kupiłem na ali i działa.
kajos - 09-09-2020, 08:50
msokol napisał/a: | Miałem wcześniej napisać i zapomniałem...
Jak komuś brakuje basu w radio z androidem i odnosi wrażenie, że nie działa sub, to może pomogę. U mnie zdarzyła się dziwna sprawa. Na początku też miałem takie wrażenie. W opcjach radio włączyłem Loud - wszystko podbiło. Kiedy wyłączyłem, to wszystko wróciło do normy, ale sub jakby się odetkał. Wszystko zaczęło działać prawidłowo. To było po pierwszym włączeniu. Teraz dźwięk jest naprawdę fajny.
Jeśli ktoś ma androida 10 bez nakładki (trochę ma brzydki interfejs), to polecam wydać 10zł za launcher agama car launcher, czy jakoś tak to się nazywa. Wszystko można spersonalizować i radio wygląda wtedy rewelacyjnie.
Gdyby ktoś chciał podłączyć do radia modem GSM na USB, to nie zadziała - przynajmniej u mnie nie działał. Chwilowo sprawę rozwiązałem wrzucając do auta stary telefon z kartą sim z internetem i podpiąłem pod gniazdo zapalniczki. Lipa jest taka, że hotspot z telefonu wyłącza się kiedy nie jest używany i trzeba go za każdym razem włączać. Jutro temat rozwiąże docelowo i wsadzę do auta router GSM LTE z baterią, zasilany z gniazda zapalniczki. |
a nie prosciej polaczyc tel jako ruter z wifi
ja tak caly czas mam i nie narzekam
radio internetowe dziala,janosik tez wiec nic mi do szczescia nie potrzebne
msokol - 10-09-2020, 16:48
kajos, nie prościej. Napisałem przecież, że tak zrobiłem doraźnie. Niestety jedyny telefon, jaki miałem "na zbyciu" nie miał możliwości ustawienia ciągłego hotspotu i po pewnej bezczynności (jak nic nie ciągnęło z niego netu) to się wyłączał. Upierdliwe było ciągłe sięganie do schowka i włączanie hotspotu. Zdecydowanie wygodniej jest władować do schowka router z ciągłą pracą. Ten który zakupiłem ma dodatkowo baterię, więc po kilkugodzinnym postoju działa cały czas.
ma_ko - 10-09-2020, 21:43
Ja również założyłem to samo radio co kolega msokol, (kupiłem od tego samego sklepu z ty że na allegro) i jestem bardzo zadowolony, na pierwszy rzut oka wszystko gra, oryginalna kamera też ( co prawda musiałem przerobić wtyczke na cinch ale jest OK, jutro będę podłączał modem i zobacze jak to gra.
Fajnie że jest CD i DVD bo brakowałoby mi tego w innych radiach z androidem
Może jutro podeślę jakieś fotki
EDIT: o tak się prezentuje
RolnykKaskader - 02-10-2020, 22:41
titolr10 napisał/a: | Nie jestem w stanie wydać osądu czy dźwięk lepszy, bo prawie nie używałem standardowego radia. Mogę tylko powiedzieć że dźwięk jest bardzo dobry. |
Witam,
Założyłem ostatnio to samo radio co kolega titolr10, wersja 4/64 z Wifi i 4G. Z mojego punktu widzenia po kilku dniach użytkowania:
- dźwięk jest znacznie lepszy niż na Rockford, jakimś cudem to radio wyciąga więcej z głośników (a nie bawiłem się nawet jeszcze korektorem).
- zbieranie fal radiowych: możliwe że ciuteńke jest gorzej, ale naprawdę trzeba się dopatrywać. Natomiast na oryginalnym mialem czasem tak, że na chwilkę mi przerywalo, tutaj nic takiego nie ma
- prędkość działnia radia jest OK; próbując porównać do szybkości telefonu (mam Samsung S8) to nie jest to to samo, potrafi chwilkę pomyśleć ale wszystko jak najbardziej na akceptowalnym fajnym poziomie
- system raz mi się zwiesił sam i zrestartował, kiedyś też zgłupiał trochę przy jakieś apce. Więc z pewnością nie jest 100% stabilny ale ja też go nie "oszczędzałem"
- działanie Yanosik, Google Maps, YT... cokolwiek wliczając nawet Netflix czy HBO Go (proszę nie śmiejcie się... mam male dzieci ) jest jak najbardziej OK.
- przycisk np NAVI na radiu fajnie można skonfigurować, czyli np pod Google Maps
- z programowaniem przycisków na kierownicy żaden problem (oczywiście z Canbus); działa wzorowo
- podłączylem również kamere kupioną od tego samego sprzedawcy za ok 25 zł, działa jak najbardziej OK; kabel mi spokojnie wystarczył aby przeciągnąć, co mile dodali małe wiertło aby zrobić miejsce na kamere
- korzystam również z karty SIM, działanie super i ciesze się żę nie wybralem jedynie opcji z Wifi
- antenę Wifi jak i 4G ukrylem w prawym słupku (nad drzwiami); wyszstko zbiera super a nie muszą leżeć pod szybą na samym wierzchu; w schowku ukryte też działają
- działanie telefonu... trzeba uważać bo oprogramowanie dwukrotnie mi skasowało konakty z Google (przycisk "Pobranie" odradzam używać); rozmawialem póki co dwukrotnie na wbudowanym głośniku i zarówno ja jak i rozmówca slyszeliśmy dobrze, nie odczulem jakichkolwiek problemów. Wybieranie, dzwonienie OK - natomiast widać że apka nie jest dopracowana, ale może da się znaleźć lepszą w sklepie Play
- nie wszystkie apki ze sklepu Play mogą działać/da się zainstalować. Np wspomiany Netflix musialem sciagnac starszą wersje i zainstalowac z USB
- działanie filmów (np klasyczny Divix) wszystko OK
- ramka do radia niestety nie jest pokryta chropowatą strukturą jak reszta deski, tylko gładki czarny plastik
- podłaczenie: tutaj wielki pokłon dla kolegi titolr10 za dodatkowe instrukcje (szczególnie wybór canbus). Co do kabelków u mnie kolory byly zupełnie inne (czarny i zielony) ale bez problemu udało mi się podłączyć.
- na plus z pewnością dodatkowe pokrętła na panelu
Całość wyszła mnie lekko ponad 1000 zł, radio samo przyszło z PL, canbus oraz kamera z CN aczkolwiek dość szybko w ok 2 tygodnie. Przez pomyłkę mi wysłali na początku wraz z radiem ramkę i kable od VW...., ale na szczęście bez problemu dosłali poprawną. Kontakt ze sprzedającym jest może nie turbo super, ale generalnie odpisuje i stara się pomóc.
Czy kupiłbym ponownie: chyba tak, tylko poczekałbym na jakieś dobre kupony od Aliexpress albo dobrą obniżke. Co ciekawe pierwotnie zamówiłem radio Junsun (2/32) również z magazynu z PL, niestety nie wysłali mi zasłaniając się zmianą magazynu itp. Pieniądze zwrócili stąd ostatecznie dołożyłem i kupiłem Ebilaen.
titolr10 - 03-10-2020, 08:13
Gratulacje!
Dodam tylko, że można usunąć chińskiego asystenta i pod guzik z asystentem na kierownicy podpiąć asystenta google. W google maps można ustawić adres domu, po czym po wciśnięciu asystenta wydać komendę: prowadź do domu
W zasadzie działa na każdą lokalizację, ale z domem jest przyjemniej.
Jedyny minus google maps na tym tablecie to że wszystko wyświetla się jakby po prawej stronie. Można podzielić ekran, wtedy jest ok. Nie szukałem jeszcze innych opcji konfiguracji.
msokol - 06-10-2020, 20:26
titolr10, u mnie tak samo google maps wyświetla. To niestety kwestia aplikacji.RolnykKaskader, Z netflixem, to chyba kwestia wersji androida. W moim radyjku normalnie zainstalowało. Może masz opcję aktualizacji? Jaki masz program do korektora dźwięku? W moim radyjku standardowo zainstalowany jest dość skromny - ma mało presetów i tylko jeden custome.
RolnykKaskader - 07-10-2020, 19:32
msokol napisał/a: | titolr10, u mnie tak samo google maps wyświetla. To niestety kwestia aplikacji.RolnykKaskader, Z netflixem, to chyba kwestia wersji androida. W moim radyjku normalnie zainstalowało. Może masz opcję aktualizacji? Jaki masz program do korektora dźwięku? W moim radyjku standardowo zainstalowany jest dość skromny - ma mało presetów i tylko jeden custome. |
U mnie siedzi Android 8.1 i to akurat normalne że Netflixa nie mógł znaleźć w sklepie Play (traktuje jako tzw niekompatybilny czy cos takiego). Z jakimś chińskim telefonem miałem podobną sytuację, wystarczyło starszą wersję apki ściągnąć i działa bez problemu.
Z google maps mam podobnie. Natomiast z uwag jeszcze, to np na pełnym ekranie Yanosika wyłącza wszelką muzykę w tle niestety.
Co do korektora... jakiś jest ale póki co w standardowe ustawienie mi najbardziej podoba
msokol - 15-10-2020, 21:40
RolnykKaskader, To zobacz, czy nie możesz wrzucić nowszego androida. Sprzęt na pewno go pociągnie, a z tego co widzę jest lepszy. U mnie Yanosik działa bez problemowo z radiem i spotify. Jedyna apka jak na razie, która mi nie działała, to McDonald's
Jedynie Spotify ma czasami czkawki. Objawia się to tym, że czasami jak naciskam następny utwór, to na time linie leci, ale go nie słychać. Muszę zatrzymać muzykę i wznowić. Ustawiłem sobie przycisk na kierownicy jako pauzę, więc nie jest to tak duży mankament, bo lepiej mieć spotify w radio niż puszczać z telefonu.
Co do zwiech, to raz mi się radio zresetowało razem z korektorem dźwięku. To by było na tyle. Gdybym miał wybierać pozostać przy oryginalnym sprzęcie, czy wymienić na chińczyka, to po ok. miesiącu użytkowania tego drugiego jeszcze raz bym go wybrał. Tym razem bez zawachania.
kajos - 16-10-2020, 17:19
RolnykKaskader napisał/a: | msokol napisał/a: | titolr10, u mnie tak samo google maps wyświetla. To niestety kwestia aplikacji.RolnykKaskader, Z netflixem, to chyba kwestia wersji androida. W moim radyjku normalnie zainstalowało. Może masz opcję aktualizacji? Jaki masz program do korektora dźwięku? W moim radyjku standardowo zainstalowany jest dość skromny - ma mało presetów i tylko jeden custome. |
U mnie siedzi Android 8.1 i to akurat normalne że Netflixa nie mógł znaleźć w sklepie Play (traktuje jako tzw niekompatybilny czy cos takiego). Z jakimś chińskim telefonem miałem podobną sytuację, wystarczyło starszą wersję apki ściągnąć i działa bez problemu.
Z google maps mam podobnie. Natomiast z uwag jeszcze, to np na pełnym ekranie Yanosika wyłącza wszelką muzykę w tle niestety.
Co do korektora... jakiś jest ale póki co w standardowe ustawienie mi najbardziej podoba |
moze popatrz w opcje zaawansowane lub w opcje naglosnienia
mazi mitsubishi - 22-10-2020, 12:26
U mnie radio z Chin już się nachodziło całe 10 miesięcy,znacie kogoś kto naprawia te sprzęty?
msokol - 22-10-2020, 20:21
mazi mitsubishi, zadzwoń może do nich:
https://motoland84.pl/pl/p/Radio-Nawigacja-Mitsubishi-Outlander-64GB/81?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=5911664227&gclid=CjwKCAjwqML6BRAHEiwAdquMnR6RCriKDkiMqmB67gT93sPmYGK0AQ7a6MIbzjzPGKSDrTZTXMA7ahoCzYYQAvD_BwE
Ja u nich kupiłem z gwarancją. Na stronie jest napisane, że serwisują.
mazi mitsubishi - 26-10-2020, 15:38
Narazie jestem na etapie dogadywania się z sprzedawcą, zobaczymy jak się to skończy.
|
|
|