To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bawarczyk

Krzyzak - 13-03-2019, 11:47

Olivia napisał/a:
żeby mi dresy było widać
eeee - dresy to teraz audi, bmw jest wręcz elitarne przy audi
Olivia - 13-03-2019, 14:37

No to szklane drzwi założę do A3 którą posiadam :wink:
deejay - 12-04-2019, 23:32

Dobrze że wolne terminy są na serwisie ... :P

A przy okazji tez wpadną wszystkie filtry i świeczki :wink:

Krzyzak - 13-04-2019, 21:53

Mam te laser irydium w maździe. Wcześniej były fomoco.
deejay - 19-04-2019, 22:27

Na dniach wpadły nowe klocki na przodzie firmy Wertteile o niskim pyleniu , bo oryginalne Juridy mocno pyliły , teraz po ok 300km felgi czyściutkie :wink:

lobuzek - 19-04-2019, 22:40

O widzisz. Ja w Accordzie założyłem z przodu klocki Jurid White i te dla odmiany praktycznie nic nie pylą.
deejay - 19-04-2019, 22:44

lobuzek napisał/a:
Jurid White

Bo to Ceramika :wink:

deejay - 30-04-2019, 23:25

Dziś dotarły do mnie przed długim weekendem oleje do mostu i przedniej skrzynki rozdzielczej VTG plus profilaktycznie chemioterapia do układu paliwowego i tylnego mostu .
Wszystko już powymieniane wraz z nowym olejem silnikowym po 7 tkm . Przez tych parę dni stuknie kolejne 2,5 tkm :wink:

Ewcia80 - 01-05-2019, 07:37

Czy klocki ceramiczne np.ATE są faktycznie mniej pylące i mniej zuzywające tarcze hamulcowe?Tak je przynajmniej opisuja.
deejay - 01-05-2019, 10:26

Miałem TRW ceramiczne w Latitude, zero zużycia okładziny i tarczy.
Bizi78 - 01-05-2019, 11:17

deejay napisał/a:
Miałem TRW ceramiczne w Latitude, zero zużycia okładziny i tarczy.

Bartek, bo ty jesteś ecodriver i pewnie jak ich nagle nie potrzebujesz to ich pewnie nie używasz 8) .

A pytanie o ten środek LM do wtrysków, to warto takie coś zastosować w pełnoletnim aucie :?: .
Kiedyś po 3 płukankach silnika musiałem zdejmować czapkę (może zbieg okoliczności) w swoim bolidzie i stąd moje pytanie :P .

Olivia - 01-05-2019, 12:22

E91 informuje mnie że za 10 tyś. km trzeba będzie wymienić tylne hamowniki. Dobrze widzę że rozwiązanie jak z francuskich aut, typu tarczo-bębny ? Polecisz jakiś zestaw naprawczy ? Nie wiem tylko czy sens jest kupowania czegoś nisko pylącego na tylną oś. Możesz odpisać na PW lub w moim temacie jeżeli nie chcesz zaśmiecać swojego : https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105195&start=30

Fajnie że masz możliwość tak dbania o „piątkę”. Na pewno będzie to procentowało przy ewentualnej odsprzedaży i co najważniejsze przy obecnej eksploatacji :) Miło się czyta i ogląda że w dzisiejszych czasach ktoś o auto dba :wink:

deejay - 01-05-2019, 19:45

Rafał LM bardzo sobie cenię, używam od kilku lat prywatnie do swoich aut i na warsztacie celem reanimacji układu wtryskowego i układu smarowania. Nigdy się nie zawiodłem, a momentami preparat czynił naprawdę cuda, szczególnie w dieslu.
lobuzek - 01-05-2019, 21:41

deejay napisał/a:
lobuzek napisał/a:
Jurid White

Bo to Ceramika :wink:

Właśnie dlatego je założyłem :D
Ogólnie zestaw złożony z tarcz Boscha i klocków Jurid White spisuje się świetnie.

Olivia - 01-05-2019, 21:43

Zawsze odbierałam te preparaty jako sposób na wyciągnięcie pieniędzy z kieszeni lub do samochodów bardzo mocno wyeksploatowanych. Czasami miałam wrażenie że działa efekt placebo.
Myślisz że do diesla zastosowanie takiego środka spowoduje lepszą pracę motoru czy zmniejszenie zużycia paliwa czy jeszcze inny efekt ? Mam na myśli samochód w którym jednostka napędowa nie jest zużyta i po prostu działa dobrze.