Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA
Marcino - 08-01-2020, 15:02
Bizi78 napisał/a: | Marcino, i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy |
Z Piotrkowa dwa pasy na zółtych liniach, ograniczenie do 60km/h, ciężarówki w nocy jadą swoje 89km/h i da się je wyprzedzić jak zona z prawego fotela nie krzyczy za bardzo. Trzeba miec jaja i się nie bać, ale są wieksze kozaki niż ja i naprawde zapierdzielaja. Jakośc drogi ujdzie, gierkówka lewy pas też miała fatalny. Niech robią to bedzie bajka.
Od Częstochowy nowa obwodnica A1, jest ograniczenie do 80km/h bo są znaki uwaga zwierzęta, nikt w nocy około 21.30 nie jechał 80km/h wszyscy jechali 125lm/h jak na expresówce łądnie w rzadku nikt się nie wygłupiał, (tak samo w drodze porotnej po 18.00 w niedziele wszystcy ponad 120 lecieli w tym i ja) później obwodnica przechodzi w A1 do Pyrzowic i jest normalnie 140km/h dozwolone. Sa MOPy wiec się nie ma czego czepić, w Pyrzowicach skręciłem na S1 w kierunku Podwarpia czyli starej Dk 1 i dalej w kierunku Dąbrowy górniczej i Krakowa.
Obwodnice Cz-wy uważam za duzy plus, co prawda dalej miałem jakieś 20km całej trasy ale na spokoju sie jedzie bez swiateł i fotoradarów.
Na miejsce 693km dojechałem w 6.20min ze śrdnią predkoscią 108km/h.
[ Dodano: 08-01-2020, 15:06 ]
Krzyzak napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy | to może ja odpowiem, bo zrobiłem w obie strony
kierunek do Ostravy - 100km remontu przy Piotrkowie, 2 pasy, jakość dramatyczna, TIRy próbują wyprzedzać (jechałem w nocy w deszczu),. |
Też jechałem w dwie strony, tak samo w czerwcu jak i w lipcu. Zaden TIR nie próbował tam wyprzedzania, jadą grzecznie swoim prawym pasem.
Krzyzak napisał/a: | potem A1 w Czewie - ograniczenie do 80 bo nieskończona, potem do 110 bo tarka i doły - droga jest paskudna, już powinna być remontowana
... |
Jest 80 ale każdy jedzie około 125km/h sprawdzone w dwie strony.
110 to chyba jest na Ślasku bo za Częstochową do Przyrzowic jest równa A1 z ograniczeniem 140km/h
joujoujou - 08-01-2020, 17:31
Dobry.
Melisa.
Krzyzak - 08-01-2020, 19:11
Marcino napisał/a: | Zaden TIR nie próbował tam wyprzedzania | ja w deszczu i nocy nie widziałem za dobrze, ale raz dostawczak wyprzedził mnie rondem pod prąd
[ Dodano: 08-01-2020, 19:14 ]
Marcino napisał/a: | Jest 80 ale każdy jedzie około 125km/h | nie chodzi ile jadą, ale jak tragiczna jest jakość nowej drogi o klasie autostrady, odebranej miesiąc temu...
początek jeszcze w trakcie prac, stąd ograniczenie
wg mnie ten odcinek jest do remontu i zobaczysz, że wkrótce się rozpocznie
jacek11 - 08-01-2020, 20:05
Pisałem przecie, że droga lipna
joujoujou - 08-01-2020, 23:57
Dobry wieczór i dobra kawa.
Marcino - 09-01-2020, 08:14
Krzyzak napisał/a: | wg mnie ten odcinek jest do remontu i zobaczysz, że wkrótce się rozpocznie |
Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi. Taki urok drogi betonowej.
Teraz GDKiA daje wolną rękę wykonawcy co do nawierzchni.
tościk - 09-01-2020, 08:26
Marcino napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | wg mnie ten odcinek jest do remontu i zobaczysz, że wkrótce się rozpocznie |
Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi. |
Bo jak się jedzie koło Łodzi, to kierowca musi wiedziec bez patrzenia na znaki i nawigację, że jedzie koło Łodzi. Pół kraju mozna po równych drogach zjechać, ale jak pod Łódź podjeżdżasz, to na każdej drodze trzęsie
Jaro1974 - 09-01-2020, 09:41
Nie tylko w okolicach Łodzi tak jest. Jadąc DK 12 z Piotrkowa Trybunalskiego do Radomia jedzie się dobrą, w miarę równą drogą. W momencie przekroczenia znaku informującego że wjeżdżasz do miasta Radom kończy się sielanka i plomby z zębów same wyskakują. Mijamy Radom i jedziemy dalej DK12 w kierunku Puław i w momencie minięcia znaku informującego o końcu miasta droga znów jest gładka. Ot tak żeby w mieście nie usnąć chyba.
Bzyk_R1 - 09-01-2020, 10:58
Jaro1974, musiałeś chyba trafić akurat na zwinięte dywany. Pewnie po nocy jeszcze nie rozłożyli
joujoujou - 09-01-2020, 15:57
tościk napisał/a: | jak pod Łódź podjeżdżasz, to na każdej drodze trzęsie | No przecież wiadomo że jak Łódź, to kołysać musi.
Dzień dobry tak poza tym.
Marcino - 09-01-2020, 16:08
Genralnie nie marzekam . Stan dróg sie poprawia, jezdzi się spokojnie na dwupasmówkach i czas przejazdu przez ostanie 15lat z Tczewa na południe do Ciężkowic skrócił się i to znaczenie. Oby tak dalej, jeszcze S5 z Gniezna do Nowych Marz i ta A1 w Piotrkowie, no i Ska na pomorzu z Trójmiasta do Sczecina
Krzyzak - 09-01-2020, 18:12
Marcino napisał/a: | Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi. Taki urok drogi betonowej. | nadal jest, ale nie koło Łodzi, lecz wcześniej - dlatego droga jest bezpłatna
i w tej części nie jest ona betonowa - tak samo pofalowany jest asfalt za Czewą, okolice Piekar Śląskich - tylko że w dużo większym stopniu
beton na odcinku blisko Czewy ma taką tarkę, że auto wpada w wibracje, przy Łodzi to nie występuje
zresztą sam pisałeś, że nie jechałeś tamtędy, bo jechałeś od strony Krakowa
joujoujou - 09-01-2020, 23:57
Dobry wieczór.
Bizi78 - 10-01-2020, 05:08
Bry kawosze .
Marcino - 10-01-2020, 10:02
Krzyzak napisał/a: | beton na odcinku blisko Czewy ma taką tarkę, że auto wpada w wibracje, |
jachałem od Pyrzowic i tego nie było. No chyba ze jest wcześniej.
To ze jest za darmo to nie od tego ze pofalowana. Unia dała kasęz dotacji i nie mozna zrobić płatne, tak to w skrócie wyglada.
Nie ma co narzekać, drogi są wg mnie bardzo ok.
|
|
|