To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VII REUTYLIZACJA

Marcino - 08-01-2020, 15:02

Bizi78 napisał/a:
Marcino, i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy :?:

Z Piotrkowa dwa pasy na zółtych liniach, ograniczenie do 60km/h, ciężarówki w nocy jadą swoje 89km/h i da się je wyprzedzić jak zona z prawego fotela nie krzyczy za bardzo. Trzeba miec jaja i się nie bać, ale są wieksze kozaki niż ja i naprawde zapierdzielaja. Jakośc drogi ujdzie, gierkówka lewy pas też miała fatalny. Niech robią to bedzie bajka.
Od Częstochowy nowa obwodnica A1, jest ograniczenie do 80km/h bo są znaki uwaga zwierzęta, nikt w nocy około 21.30 nie jechał 80km/h wszyscy jechali 125lm/h jak na expresówce łądnie w rzadku nikt się nie wygłupiał, (tak samo w drodze porotnej po 18.00 w niedziele wszystcy ponad 120 lecieli w tym i ja) później obwodnica przechodzi w A1 do Pyrzowic i jest normalnie 140km/h dozwolone. Sa MOPy wiec się nie ma czego czepić, w Pyrzowicach skręciłem na S1 w kierunku Podwarpia czyli starej Dk 1 i dalej w kierunku Dąbrowy górniczej i Krakowa.
Obwodnice Cz-wy uważam za duzy plus, co prawda dalej miałem jakieś 20km całej trasy ale na spokoju sie jedzie bez swiateł i fotoradarów.
Na miejsce 693km dojechałem w 6.20min ze śrdnią predkoscią 108km/h.

[ Dodano: 08-01-2020, 15:06 ]
Krzyzak napisał/a:
Bizi78 napisał/a:
i jak tam obwodnica Czewy i droga od Piotrkowa do Czewy
to może ja odpowiem, bo zrobiłem w obie strony
kierunek do Ostravy - 100km remontu przy Piotrkowie, 2 pasy, jakość dramatyczna, TIRy próbują wyprzedzać (jechałem w nocy w deszczu),.

Też jechałem w dwie strony, tak samo w czerwcu jak i w lipcu. Zaden TIR nie próbował tam wyprzedzania, jadą grzecznie swoim prawym pasem.

Krzyzak napisał/a:
potem A1 w Czewie - ograniczenie do 80 bo nieskończona, potem do 110 bo tarka i doły - droga jest paskudna, już powinna być remontowana
...

Jest 80 ale każdy jedzie około 125km/h sprawdzone w dwie strony.
110 to chyba jest na Ślasku bo za Częstochową do Przyrzowic jest równa A1 z ograniczeniem 140km/h

joujoujou - 08-01-2020, 17:31

Dobry.

Melisa.

Krzyzak - 08-01-2020, 19:11

Marcino napisał/a:
Zaden TIR nie próbował tam wyprzedzania
ja w deszczu i nocy nie widziałem za dobrze, ale raz dostawczak wyprzedził mnie rondem pod prąd :)

[ Dodano: 08-01-2020, 19:14 ]
Marcino napisał/a:
Jest 80 ale każdy jedzie około 125km/h
nie chodzi ile jadą, ale jak tragiczna jest jakość nowej drogi o klasie autostrady, odebranej miesiąc temu...
początek jeszcze w trakcie prac, stąd ograniczenie
wg mnie ten odcinek jest do remontu i zobaczysz, że wkrótce się rozpocznie

jacek11 - 08-01-2020, 20:05

Pisałem przecie, że droga lipna :P
joujoujou - 08-01-2020, 23:57

Dobry wieczór i dobra kawa.
Marcino - 09-01-2020, 08:14

Krzyzak napisał/a:

Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi. Taki urok drogi betonowej.
Teraz GDKiA daje wolną rękę wykonawcy co do nawierzchni.

tościk - 09-01-2020, 08:26

Marcino napisał/a:
Krzyzak napisał/a:

Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi.

Bo jak się jedzie koło Łodzi, to kierowca musi wiedziec bez patrzenia na znaki i nawigację, że jedzie koło Łodzi. Pół kraju mozna po równych drogach zjechać, ale jak pod Łódź podjeżdżasz, to na każdej drodze trzęsie :D

Jaro1974 - 09-01-2020, 09:41

Nie tylko w okolicach Łodzi tak jest. Jadąc DK 12 z Piotrkowa Trybunalskiego do Radomia jedzie się dobrą, w miarę równą drogą. W momencie przekroczenia znaku informującego że wjeżdżasz do miasta Radom kończy się sielanka i plomby z zębów same wyskakują. Mijamy Radom i jedziemy dalej DK12 w kierunku Puław i w momencie minięcia znaku informującego o końcu miasta droga znów jest gładka. Ot tak żeby w mieście nie usnąć chyba.
Bzyk_R1 - 09-01-2020, 10:58

Jaro1974, musiałeś chyba trafić akurat na zwinięte dywany. Pewnie po nocy jeszcze nie rozłożyli :wink:
joujoujou - 09-01-2020, 15:57

tościk napisał/a:
jak pod Łódź podjeżdżasz, to na każdej drodze trzęsie
No przecież wiadomo że jak Łódź, to kołysać musi. :mrgreen:

Dzień dobry tak poza tym. ;)

Marcino - 09-01-2020, 16:08

Genralnie nie marzekam . Stan dróg sie poprawia, jezdzi się spokojnie na dwupasmówkach i czas przejazdu przez ostanie 15lat z Tczewa na południe do Ciężkowic skrócił się i to znaczenie. Oby tak dalej, jeszcze S5 z Gniezna do Nowych Marz i ta A1 w Piotrkowie, no i Ska na pomorzu z Trójmiasta do Sczecina
Krzyzak - 09-01-2020, 18:12

Marcino napisał/a:
Podobna bujawka była na A1 koło węzła na A2, ale jakoś tam remontu nikt nie robi. Taki urok drogi betonowej.
nadal jest, ale nie koło Łodzi, lecz wcześniej - dlatego droga jest bezpłatna :)
i w tej części nie jest ona betonowa - tak samo pofalowany jest asfalt za Czewą, okolice Piekar Śląskich - tylko że w dużo większym stopniu
beton na odcinku blisko Czewy ma taką tarkę, że auto wpada w wibracje, przy Łodzi to nie występuje
zresztą sam pisałeś, że nie jechałeś tamtędy, bo jechałeś od strony Krakowa

joujoujou - 09-01-2020, 23:57

Dobry wieczór. :P
Bizi78 - 10-01-2020, 05:08

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
Marcino - 10-01-2020, 10:02

Krzyzak napisał/a:
beton na odcinku blisko Czewy ma taką tarkę, że auto wpada w wibracje,

jachałem od Pyrzowic i tego nie było. No chyba ze jest wcześniej.
To ze jest za darmo to nie od tego ze pofalowana. Unia dała kasęz dotacji i nie mozna zrobić płatne, tak to w skrócie wyglada.
Nie ma co narzekać, drogi są wg mnie bardzo ok.