To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Przerywanie, szarpanie

patrycjuszek - 10-11-2012, 18:14

Mi chyba zostały fajko-cefki po moim Galancie EA2W 98'. Jak chcesz mogę Ci wysłać. Napisz na PW.
nietoperek - 10-11-2012, 19:08

patrycjuszek, dzięki ale po 20 będę już nowe wstawię je jutro i zobaczymy co będzie się działo.
deejay - 10-11-2012, 20:26

nietoperek napisał/a:
Wymiana świec nie pomogła wręcz przeciwnie problem zwiększył się 10-o krotnie i doszły strzały z tłumika

Kto wymieniał ci świece ?

nietoperek - 10-11-2012, 21:43

sam a czy to trzeba jakiś specjalnych umiejętności ? po założeniu nowych fajko-cewek pochodził z 30 sek dławiąc się i zgasł i nie chcę odpalić :/
deejay - 10-11-2012, 21:53

nietoperek napisał/a:
sam a czy to trzeba jakiś specjalnych umiejętności ? po założeniu nowych fajko-cewek pochodził z 30 sek dławiąc się i zgasł i nie chcę odpalić :/

Ile razy mam sie pytac czy czystosc została przy wymianie zachowana , chodzi mi tu o porcelankę świecy .
Zakładam ze cewki sa sprawne w 100%

nietoperek - 10-11-2012, 22:02

deejay napisał/a:

Ile razy mam sie pytac czy czystosc została przy wymianie zachowana , chodzi mi tu o porcelankę świecy .
Zakładam ze cewki sa sprawne w 100%

aż głupio się przyznać ale chyba nie bo klucz miałem nie swój i zmieniałem świece na szybko i możliwe że są delikatnie w oleju.

cewki nowe nie używane

deejay - 10-11-2012, 22:03

nietoperek napisał/a:
aż głupio się przyznać ale chyba nie bo klucz miałem nie swój i zmieniałem świece na szybko i możliwe że są delikatnie w oleju.

Bez komentarza

nietoperek - 10-11-2012, 22:05

deejay, wybacz ale pierwszy raz w życiu zmieniałem świecę mam prawo nie wiedzieć w tym temacie nic o tym nie było pisane.

Sugerujesz iż to przez to że są brudne tak się dzieje? Wystarczy to tylko oczyścić ?

komarsnk - 10-11-2012, 22:09

nietoperek napisał/a:
deejay, wybacz ale pierwszy raz w życiu zmieniałem świecę mam prawo nie wiedzieć w tym temacie nic o tym nie było pisane.

Było było... Jak nie w tym to w innych tematach.
Czyli jednak coś tam trzeba wiedzieć nawet o banalnych czynnościach :)
nietoperek napisał/a:
Sugerujesz iż to przez to że są brudne tak się dzieje? Wystarczy to tylko oczyścić ?

Teraz kup najlepiej zmywacz do hamulców, umyj świece, wypryskaj gniazdo fajki i ma działać (o ile nowa fajkocewka jest sprawna bo z tym też są podobno historie... M6riano Ci coś może powiedzieć :) )

deejay - 10-11-2012, 22:09

Przy wymianie świec zalecana jest czystośc samej świecy i fajkocewki . Brak jakichkolwiek zanieczyszczen , typu smary i "tłuste palce " na porcelance . Po drugie ogledziny fajkocewki czy nie posiadaja białych nalotów , to świadczy o przebiciu i przeskoku iskry ( szarpanie silnikiem ) .
nietoperek - 10-11-2012, 22:15

jutro to poprawię :P
Stare fajkocewki nie mają żadnego nalotu za to fajki już tak ale delikatny :/

wziąłem się za czyszczenie i teraz pytanie czy fajki (nie fajko-cewki) są rozbieralne ? bo maja na górze trochę oleju

arturj123 - 11-11-2012, 15:03

Fajki z cewek nie są przykręcone, bez problemowo możesz zdjąć takim ruchem "ciągnąco-przekręcającym". Tylko delikatnie, bo plastik od cewki lubi pękać. To że jest tam trochę oleju to wina uszczelniaczy gniazd świec. Jeśli sporo się poci, warto wymienić (ok 50zł za komplet)
nietoperek - 11-11-2012, 15:16

arturj123, napisałem że nie chodzi mi o fajkocewki tylko o fajki czy są rozbieralne.
I to że jest wina uszczelniaczy to już wiem ale nie pocą się aż tak bardzo bo kanały są czyste

m6riano - 11-11-2012, 17:20

nietoperek, podjedź do mnie to dam ci nitro(nitro dobre na wszystko;-)
ps. te fajkocewki za 90zł/szt więc wcale bym sie nie zdziwił że nadają sie do kosza..;-)
zamów lepiej same fajki u Mateusza za 84zł/2szt i tylko je podmień u siebie w cewkach..no i pamiętaj o zmianie przewodów

tnalag - 11-11-2012, 17:41

Witam jestem przed wymianą fajkocewek ponieważ mam spore przebicie (biały nalot na cewce i przeskok iskry ) czy przy wymianie trzeba je czymś przesmarować na łączeniu ze świecą? moje pytanie stąd się wzięło ponieważ zamówiłem fajkocewki zamontowałem je zrobiłem z 10 km po czym na następny dzień odpaliłem i były do wyrzucenia.. wogóle nie trzymał obrotów na jałowym jazda była niemożliwa szarpało autem że ledwo przejechałem 3 km.