To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma Leszka R.

Matejko - 06-06-2009, 22:32

mieszek na przegub nie jest gumowy, a z jakiejs odmiany teflonu, pasuje np z lanosa, a jesli ktos chce kupic dobra manszete to polecane sa firmy QH
turek61 - 25-06-2009, 23:05

No i od wczoraj zaczął się eksperyment pod tytułem MOTOREX.
Silnik został zalany nowym szwajcarskim olejem Profile GDI 10W30.

Temat był szeroko opisany przeze mnie w tym wątku:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=600
wiec nie będę powielał.
Pierwsze wrażenia i to nie subiektywne są takie, że silnik pracuje lżej, przy rozruchu nie słychać popychaczy ale niestety ten jeden, który cały czas od początku zakupu auta dawał znac o sobie chyba jeszcze głośniej klepie.Chyba po prostu czas go wymienić.
To na razie tyle... pojeżdżę trochę więcej to nie omieszkam poinformować.

EDITT 30.06.

Po ok. tygodniu silnik jakby dostał drugie życie.Pracuje lekko.Ten jeden popychacz co klepał umilkł.Ciekawe na jak długo ?

turek61 - 06-07-2009, 20:10

W ubiegły czwartek sprawiłem mojej Cari dwie nowe gumy Nokiany H.Tak sie cieszyłem, że jeszcze wieczorem chciałem przestawić latarnię.Stała w niewłaściwym miejscu.
Niestety Cari okazała się za miękka.
Do wymiany zderzak (już zamówiony z anglika w tym samym kolorze serwisowym za 300 zł. + 80 zł. przesyłka.), lampa(już zamówiona z anglika za 150 zł + 50 przesyłka),okular z napisem Carisma(tez z anglika za 70 zł) + robocizna czyli wyciągniecie i malowanie błotnika.
Przy okazji usuniecie rdzy spod korka tankowania gazu do czego przymierzałem się od początku kupna samochodu.
Ta głupota będzie mnie sporo kosztować.
Po naprawie montuję czujniki parkowania do czego dojrzewałem i to zdarzenie mnie do nich przekonało.

Rafal_Szczecin - 06-07-2009, 20:20

turek61 napisał/a:
Tak sie cieszyłem, że jeszcze wieczorem chciałem przestawić latarnię.Stała w niewłaściwym miejscu.

o tej porze roku latarnie sa bardzo agresywne, tak samo slupki ( zwlaszcza te zolte ) trzeba na nie uwazac, bo lubia sie rzucac na samochody ;)

Leszek Ty psujo !
nalezy Ci sie kara, dobrze,ze nic nikomu sie nie stalo, a straty w aucie nie sa tak wielkie.
rozumiem, ze nie miales AC i wszystko idzie z wlasnej kieszeni ?
chociaz dobrze, ze zrobisz ta ruda kolo korka, bo pamietam jak spory czas temu o tym rozmawalismy, moze przy okazji zamiast robic ruda, to przeniesiesz korek chociazby na zderzak lub tez pod klapke wlewu ??

cari ma szczescie ,ze ma takiego wlasciciela jak Ty i od razu jest to robione

turek61 - 06-07-2009, 20:44

Niestety brak AC.Koszt samej robocizny z przeniesieniem korka w zderzak ok. 1500 zł. i to jest najniższa cena jaką mi zaproponowano ale ew. do późniejszych negocjacji jak dostarczę części.W innym warsztacie zaśpiewali 2000 zł.
A miałem w lipcu kupić sobie ponton do wędkowania.Przyjdzie łowić z brzegu.

Marcin-Krak - 06-07-2009, 21:21

turek61 napisał/a:
Koszt samej robocizny z przeniesieniem korka w zderzak ok. 1500 zł.

Ała. Chyba też pomyślę o czujnikach :roll: Skoro te latarnie są takie okropne, to nawet hak pogromca, którego mam nie pomoże :evil:
Jak będziesz miał jakieś czujniki, to się pochwal :wink:

Rafal_Szczecin - 06-07-2009, 22:35

Leszek ,a gdzie robisz auto , ze az tyle krzycza ?
turek61 - 07-07-2009, 07:35

Na razie czekam na części a wstępnie umówiony jestem przy tz. warsztatach szkolnych na ul. Szkolnej 2.Tam malowali Cari mefisto i Hondę chłopaka mojej córki.
Zrobili to ładnie ale z ubezpieczenia, bezgotówkowo.
Rafał oni i tak są w stosunku do innych niedrodzy.
Oddać do warsztatu zamierzam w przyszłym tygodniu bo aktualnie jestem na urlopie wiec potrzebny mi samochód.
Dziś śmigam do Binowa i będę tam się byczył do niedzieli mocząc kija.Tak, że nie będę dostępny na forum.
W razie co masz mój nr. tel.

turek61 - 16-07-2009, 01:43

Wczoraj oddałem Cari na tydzień mam nadzieje w dobre ręce, które leczą.
Zderzak kupiony za 300 w kolorze serwisowym, tak że bez malowania się obejdzie.Lampa za 150 i okular z napisem Carisma za 70 od japończyka z Allegro.
Teraz czekam jakie będą efekty.

turek61 - 25-07-2009, 16:01

Witam ponownie...
Wczoraj odebrałem Cari od blacharza.Nie jestem tak do końca usatysfakcjonowany ponieważ znalazłem trzy niedoróbki, które to mają zostać poprawione za ok 2 tyg. po utwardzeniu się lakieru.Koledzy, którzy nie widzieli uszkodzeń nic nie zauważyli ale właściciel i MM- cy zawsze zauważą takie rzeczy:

Zdjęcia w większej rozdzielczości w mojej galerii (można tam powiększyć lupą)

1.Okular z napisem Carisma źle wyprofilowany- niewielka szpara przy łączeniu ze zderzakiem po prawo.
2.Źle naklejone logo Carisma.
3.W jednym miejscu obok wlewu gazu źle położony lakier.

Może to szczegóły a jednak...
Lakier i okular do poprawki a napis sam sobie poprawie w.g. Manuala.
Dodam iż na własne życzenie przepłaciłem 200 zł. bo myślałem że zderzak kolorystycznie będzie pasował a okazało się ze miał inny odcień i musiał być pomalowany.Kupiłem go za 3 stówy a mogłem mieć za stówę srebrny.
Plusem poniesionych kosztów na własne życzenie (1750 zł.) jest usunięcie rudej przy wlewie gazu, która tam była od początku posiadania auta.

Rafal_Szczecin - 25-07-2009, 16:14

no i cari wkoncu zdrowa :)
Matejko - 25-07-2009, 17:46

Leszek - sciagnij emblemat i nie zakladaj i to samo zrob z gdi po lewej :)
chyba ze bardzo chcesz to kup nowy bo chyba zalozyli spowrotem ten co byl?

co do pkt 1 to chyba wciecie na narozniku jest zupelnie inaczej wyprofilowane niz powinno byc-z tego co kojarze po swoich carismach, i ta szpara - jak chca to poprawic bez mlotka i lakierowania?

a poza tym jakbys nie napisal to bym nie zobaczyl wiec jest lala :mrgreen:

turek61 - 25-07-2009, 20:49

Matejko napisał/a:
Leszek - sciagnij emblemat i nie zakladaj i to samo zrob z gdi po lewej :)

Mateusz... a dlaczego tak mi radzisz ?
Matejko napisał/a:
a poza tym jakbys nie napisal to bym nie zobaczyl wiec jest lala :mrgreen:

Nie wierzę ale skoro Ty piszesz, że Ok to ja w takim przypadku jestem przewrażliwiony :wink:

Matejko - 26-07-2009, 01:33

turek61 napisał/a:
Mateusz... a dlaczego tak mi radzisz ?

bo ta poprostowana carisma zle wyglada, wiec albo nowy - wiadomo $$ albo zdjac gdi :)
popatrz sobie w ofertach na allegro jak wygladaja bez znaczkow - moze Ci sie spodoba :)
wiec radze tak dlatego bo tak :P

i jestes przewrazliwony - bo patrzac na auto ze zdjec to lakier dobrany dobrze, nie wiem jakiego bubla zrobili kolo wlewu od gazu, ale skoro zaplaciles - to ja bym wymagal!(w jednej cari po 2 latach od robienia auta jak mi blotnik przerdzewial to odstawilem auto, tydzien postalo i odebralem z calym blotnikiem za darmo!) a i pamietaj - oni Ci powiedza wszystko zeby cie zbyc, a ty masz cisnac bo chcesz miec ladne auto, no i lakier nie utwardza sie 2 tyg. po 12h mozna jechac autem, po 24h mozna myc, po 48h jest utwardzony :)

turek61 - 26-07-2009, 07:46

Matejko, dzięki za wskazówki i rady :occasion5: Rozważę...