Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
jacek11 - 09-11-2024, 16:56
Jak dobrze, że nie mam konta na tym wynalazku. Jakoś mnie tam nie ciągnie. Pamiętam, jak lata temu spotkałem koleżankę z podstawówki, i miała pretensje, że nie może mnie znaleźć na naszej klasie. Tam też nie miałem konta. Kobita była mocno zdziwiona, że jak to można tam nie mieć konta. Ano jak widać można Jakoś nie jest mi przykro, że klasa nie była w komplecie
Bizi78 - 09-11-2024, 17:55
Jacku, mam takie samo podejście, więc nie jesteś sam .
jacek11 - 09-11-2024, 22:08
Ach to już mi lepiej No bo kawał ze mnie dziwaka jednak. Nie mam wsiobuka, nie oglądam tv, mam dwa akwaria z rybami, lubię słuchać z kaset...
joujoujou - 10-11-2024, 07:28
No, dziwak jak nic!
Zbuka nie mam, instagrama, tiktoka ani innych antyspołecznościowych też nie. Twittera miałem, ale tego używała jedynie moja stacja pogodowa automatycznie wrzucając dane co godzinę. Od kiedy jednak kupił ich ten jeden taki, zlikwidowali taką możliwość, więc tego też nie mam.
Akwarium nie mam, za to czworo sierściuchów. Telewizor owszem tak, ale niewiele oglądam - pani jou nieco więcej. Telefon mam zabytkowy, bez internetu, zatem ten tylko w domu, przy komputerze.
Krzyzak - 10-11-2024, 10:05
joujoujou napisał/a: | to jednak jeden wielki śmietnik, w którym wszystko się miesza bez ładu i składu. Znalezienie tamże jakichkolwiek wartościowych informacji graniczy z cudem |
ale o to chodzi - tam masz być zalany treścią i chcieć więcej - dostajesz całą treść kontekstowo i niewiele tam informacji od osób znajomych
obecnie to wielki commercial break jest
Bzyk_R1 - 10-11-2024, 10:15
Bez fb da się żyć, przynajmniej wiadomo kto jest Twoim prawdziwym znajomym. Są też inne zalety nie posiadania.
joujoujou - 10-11-2024, 14:30
Powiedziałbym że same zalety.
robertdg - 10-11-2024, 17:57
jacek11 napisał/a: | Ach to już mi lepiej No bo kawał ze mnie dziwaka jednak. Nie mam wsiobuka, nie oglądam tv, mam dwa akwaria z rybami, lubię słuchać z kaset... |
Wielu uważa że nie istnieje nie posiadajac róznej maści kont społecznościowych, kierowali mnie nawet do psychiatry, jakoś i bez tych rzeczy jak ktoś potrafi to znajdzie i zadzwoni z istotnymi rzeczami a nie z pierdołami
Krzyzak - 10-11-2024, 19:14
Da się żyć bez wielu rzeczy, co pokazują współcześni samotnicy. Ja FB uruchamiam tylko przez okno prywatne w przeglądarce, nie mam żadnych syfów od firmy meta na telefonie.
Właśnie niedawno wyszło na jaw kolejne rezolenie userow messengera - przetwarzane są wszystkie ich kontakty, nawet te nie posiadające kont...
Bizi78 - 10-11-2024, 20:25
wracając dzisiaj z Wrocka postanowiłem pokazać rodzicom jedną z większych w PL dziur w ziemi w Kleszczowie i się zawiodłem .
Ostatnio byłem tam podczas zlotu na Wawrzce i coś tam było a dzisiaj w dużej mierze jest zasypana i nie ma sprzętu.
joujoujou - 11-11-2024, 00:57
Dobry wieczór.
jacek11 - 11-11-2024, 08:36
Maszyny z Kleszczowa pojechały do Szczercowa. Sam tam jeszcze nie byłem. Ale taras widokowy jest, i dobrze zabrać ze sobą lornetkę, co by sobie pooglądać to co zostało.
[ Dodano: 11-11-2024, 08:46 ]
Krzyzak napisał/a: | Da się żyć bez wielu rzeczy, co pokazują współcześni samotnicy. |
To już mocna skrajność. Natomiast chcąc żyć w społeczeństwie, wymusza się na obywatelach posiadanie pewnych rzeczy, i to mnie denerwuje. Sytuacja w US, kiedy chciałem zapłacić pcc, i musiałem się umówić na wizytę przez aplikację w telefonie. A jak bym miał telefon bez internetu? Taki prosty przykład, a na pewno jest wiele takich.
Krzyzak - 11-11-2024, 15:05
jacek11 napisał/a: | Sytuacja w US, kiedy chciałem zapłacić pcc, i musiałem się umówić na wizytę przez aplikację w telefonie. | to chyba jakieś lokalne ustalenia, bo u mnie nie ma takiego wymogu
jacek11 - 11-11-2024, 15:35
Możliwe, że to wymysł tutejszych zdzieraczy. Dobrze, że dziewczyna która tam pracuje pomogła mi to zrobić, bo ja nie potrafiłem ustalić w ten sposób wizyty.
joujoujou - 11-11-2024, 23:54
Pojęcia nie mam o czym gadacie, ale jestem za, a nawet przeciw.
Kawa wieczorna.
|
|
|