To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

konrad1704 - 17-04-2008, 08:32

zulu napisał/a:
PHILIPS Assistance

Użytkownicy pojazdów wyposażonych w co najmniej jedną żarówkę halogenową PHILIPS wyprodukowaną po dniu 01.01.2008 r. (data produkcji na kołnierzu żarówki) mogą w przypadku jej przepalenia się zażądać bezpłatnej wymiany obydwu tego rodzaju żarówek. Wystarczy zawiadomić o zdarzeniu firmowe Centrum Alarmowe, numer telefonu: 022 575 97 20. Wówczas PHILIPS zorganizuje i pokryje koszty wymiany uszkodzonej żarówki w dowolnym (na terenie Polski) miejscu unieruchomienia pojazdu. Nie dotyczy to kosztu nabycia żarówek. Wspomniana gwarancja obowiązuje przez 18 miesięcy liczonych od daty produkcji żarówki i dotyczy typów: Vision Plus (H1, H4, H7), Blue Vision (H1, H4, H7), GT 150 (H4, H7), X-treme Power (H4, H7) i Night Guide Double Life (H1, H4, H7) oraz lamp wyładowczych D2R i D2S.

ciekawe czy tak pięknie to wygląda w czasie przepalenia sie żarówki?

siwek - 17-04-2008, 09:03

ALe tak jak jest napisane wymiana nie obejmuje kosztów nowej żarówki czyli: czy beddzie ci sie chciało czekac pare godz na kogos od wymiany żarówki??????

troche bez sensu....

to tak jak assistance Klebera ze przyjada ci koło wymienic na zapasowe....

jedynie dla koiet bo chyba każdy facet potrafi zmienic koło i żarówke :mrgreen:

konrad1704 - 17-04-2008, 09:14

siwekskce1 napisał/a:
ALe tak jak jest napisane wymiana nie obejmuje kosztów nowej żarówki czyli: czy beddzie ci sie chciało czekac pare godz na kogos od wymiany żarówki??????

powiem Ci ze jeśli była by to jedna żarówka i jeszcze z lewej strony (przy zbiorniczku z wyrównawczym i aku) to bym sie mocno zastanawiał czy nie pojeździć trochę bez niej w oczekiwaniu na assistance.

siwek - 17-04-2008, 09:20

nie wiem jak jest w Colcie ale sie domyslam że tak samo ciekawie jak w Cari ale mimo wszystko ile czasu? max 5 min nawet przeciskając sie z ręką...

Moim zdaniem ma to sens jedynie w przypadku kobiet lub dla sprawdzenia czy w rzeczywistości chca przyjechac i ja wymienic :wink:

Ja sobie nie moge pozwolić na to żeby czekac pare godzin az przyjada bo jestem w ciągłym ruchu ale jak ktoś ma czas to czemu nie

czekoladka_1981 - 17-04-2008, 09:51

Wybaje mi się że to bez sensu czekać, i marnować czas na przyjazd aby wymienić żarówkę gdzieś na drodze. Lepiej zrobić te kilka/naście km , podjechać do warsztatu i wymienić. A tak na marginesie ile aut jeżdzi z jednym okiem przez długi czas, i nie przywiązują wagi do tego.
konrad1704 - 17-04-2008, 09:57

siwekskce1 napisał/a:
Ja sobie nie moge pozwolić na to żeby czekac pare godzin az przyjada bo jestem w ciągłym ruchu ale jak ktoś ma czas to czemu nie

czekoladka_1981 napisał/a:
Wybaje mi się że to bez sensu czekać, i marnować czas na przyjazd aby wymienić żarówkę gdzieś na drodze.

tak jak pisałem powyżej tez bym sie nie zdecydował na jakiś postój z tego powodu tylko jak napisałem bym jeździł dalej i w spokoju czekał na assistance, bo jak napisała

A tak na marginesie ile aut jeżdzi z jednym okiem przez długi czas, i nie przywiązują wagi do tego.

choć znając moje szczere chęci do robienia wszystkiego samodzielnie i tak pewnie bym sam wymienił :mrgreen:

Anonymous - 29-04-2008, 23:08

W A tak na marginesie ile aut jeżdzi z jednym okiem przez długi czas, i nie przywiązują wagi do tego.

Może nie posiadają wiedzy jak to zrobić??
Ale tak na powaznie to jest bardzo często spotykane na naszych drogach.
Ale powazniejszy problem, to żle włożona żarówka, która świeci wszędzie tylko nie na drogę...
Pozdrawiam

londolut - 30-04-2008, 04:28

JackD napisał/a:
żle włożona żarówka
To raczej nie możliwe. Każdy reflektor ma 3 wycięcia w gnieździe na żarówkę i nie da rady źle założyć.
JackD napisał/a:
która świeci wszędzie tylko nie na drogę...
To raczej wina bardzo tanich i źle wykonanych żarówek pod tytułem 'mega ultra dual xenon' hehe ;)
Chooper - 30-04-2008, 06:29

londolut napisał/a:
To raczej wina bardzo tanich i źle wykonanych żarówek pod tytułem 'mega ultra dual xenon' hehe

takie to nie swiecą tylko przepoczwarzają sie w ten sposób:

:D :D :D

fotki znalezione na autokaciku ;)

siwek - 30-04-2008, 08:02

londolut napisał/a:
JackD napisał/a:
żle włożona żarówka

To raczej nie możliwe. Każdy reflektor ma 3 wycięcia w gnieździe na żarówkę i nie da rady źle założyć.

a jednak można, masz drucik który dociska i wystarczy troche przy nim dłubania i potem może nierówno dociskać, jak byłem na regulacji świateł to tak mi pokrzywił ten drucik że teraz juz nie tryma tak dobrze i czasami nierówno dociska a wtedy są jakby 2 progi świecenia

Anonymous - 30-04-2008, 12:17

Zarowka ma trzy wypustki a lampa ma trzy miejsca na te wypustki. Wypustki sa tak zrobione, ze nie da sie zarowki wlozyc zle (no chyba ze masz duzo sily). I nie myl zlego dociskania zarowki z jej zlym wsadzeniem. Nawet jesli te druciki teraz nie dociskaja dobrze to trzeba je wyjac i je odpowiednio dogiac i po sprawie.
siwek - 30-04-2008, 14:08

dylson, nie bądzmy idiotami, każdy potrafi wsadzić żarówke tak by pasowała dobrze otworami problem sie robi przy pogiętym druciku gdy ci krzywo dociska i przez to żarówka sie lekko odchyla i wtedy świeci nie tak jak powinna

Tak jak pisałem u mnie tak było i się troche mechanik pomęczył zanim dobrze go poodginał

jacek11 - 30-04-2008, 17:10

Chooper napisał/a:
takie to nie swiecą tylko przepoczwarzają sie w ten sposób:

Jasny gwint :!:
toż to skandal :axe:

Anonymous - 30-04-2008, 20:14

londolut napisał/a:

siwek napisał/a:
a jednak można

ja ;) napisał/a:
I nie myl zlego dociskania zarowki z jej zlym wsadzeniem

siwek napisał/a:
dylson, nie bądzmy idiotami, każdy potrafi wsadzić żarówke tak by pasowała dobrze otworami problem

Uwierz mi ze nie kazdy :mrgreen: Tak samo jak myslalem ze nie mozna wsadzic odwrotnie dyskietki 3,5' a jednak znalazl sie ktos kto mnie z bledu wyprowadzil :lol:

siwek - 30-04-2008, 21:30

dylson napisał/a:
Uwierz mi ze nie kazdy Tak samo jak myslalem ze nie mozna wsadzic odwrotnie dyskietki 3,5' a jednak znalazl sie ktos kto mnie z bledu wyprowadzil

jeśli są aż tacy specjaliści to zwracam honor :lol:

:?: :?: :?: ale jak można zle wsadzić żarówke :?: :?: :?: :|